ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καρασαμάνης: «Το πρωτάθλημα που πήραμε ήταν άθλος»

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 ο πρόεδρος του τμήματος φούτσαλ της ΑΕΛ

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και στην εκπομπή «Κάνε παιχνίδι» με την Στέλλα Σωκράτους μίλησε ο πρόεδρος του τμήματος φούτσαλ της ΑΕΛ, Νικόλας Καρασαμάνης, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα είπε: 

Για τον πρώτο τίτλο στο φούτσαλ: «Μετά από 14 χρόνια λειτουργία του τμήματος ο πρώτος τίτλος είναι γεγονός. Ειλικρινά δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματα που νιώσαμε όταν πανηγυρίσαμε στο Νίκος Σολωμονίδης».

Για τους πανηγυρισμούς στο Νίκος Σολωμονίδης: «Όταν επιστρέφαμε Λεμεσό βλέπαμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης το τι γινόταν στο Νίκος Σολωμονίδης και όταν φτάσαμε εκεί είδαμε ανθρώπους να κλαίνε από χαρά και να πανηγυρίζουν. Το φούτσαλ ήταν ένα άθλημα υποβαθμισμένο στην Κύπρο και με το πρωτάθλημα που πήραμε θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους στήριξαν την ομάδα».

Για το γεγονός ότι η ΑΕΛ κέρδισε στους τελικούς την Ομόνοια που ξέρει από πρωταθλήματα: «Μία ομάδα σαν την ΑΕΛ που δεν κέρδισε ποτέ τον τίτλο, μπήκε ανάμεσα στα μεγαθήρια όπως είναι η Ομόνοια, το ΑΠΟΕΛ, η Ανόρθωση παλαιότερα και αποδείξαμε ότι ήρθαμε για να μείνουμε. Οι άλλες ομάδες ξέρανε πώς να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα και πώς να παίξουν στους τελικούς. Τα τελευταία δύο χρόνια ζήσαμε αυτή την εμπειρία και πραγματικά ήταν απίστευτο το αίσθημα. Το πρωτάθλημα που πήραμε ήταν άθλος».

Για την προσέγγιση που είχε φέτος η ομάδα και αν πίστευαν ότι θα έρθει το πρωτάθλημα: «Σαν ομάδα μας διακατέχει η ταπεινότητα. Όταν ξεκινήσαμε φυσικά τον Ιούλη την προετοιμασία με όλη την ταπεινότητα μας θέσαμε ως στόχο το πρωτάθλημα. Πέρυσι φτάσαμε πολύ κοντά στον τίτλο και χάσαμε δίκαια από τον ΑΠΟΕΛ. Φέτος θέλαμε να περάσουμε από την αρχή σε όλους την πίστη ότι μπορούμε να στεφθούμε πρωταθλητές».

Για το γηπεδικό θέμα στο φούτσαλ και γενικά καθώς επίσης και την οικονομική στήριξη που τυγχάνουν τα σωματεία: «Προηγουμένως είπα ότι είναι υποβαθμισμένο το φούτσαλ στην Κύπρο. Από τρεις κατηγορίες μείναμε με μία μόνο και με έξι ομάδες. Αυτό είναι θλιβερό και σιγά σιγά πεθαίνει το φούτσαλ. Πρέπει η ΚΟΠ και ο ΚΟΑ να βοηθήσουν. Ο ΚΟΑ να βοηθήσει στο θέμα των γηπέδων γιατί έχουν θέμα πολλοί φουτσαλιστές και δεν είναι μόνο αυτό. Για παράδειγμα στο Νίκος Σολωμονίδης προπονούνται και αγωνίζονται πολλά τμήματα της ΑΕΛ. Πρέπει να δοθεί ένα κονδύλι από την κυβέρνηση και τον ΚΟΑ για να ανακαινιστούν τα γήπεδα στην Λεμεσό σε σχολεία και τεχνικές για να μπορούν να στεγαστούν όχι μόνο οι ομάδες φούτσαλ αλλά και της πετόσφαιρας και του μπάσκετ. Πρέπει σε συνεννόηση και με τις σχολικές εφορείες να βρουν τις λύσεις σε αυτό το θέμα. Η ΚΟΠ επίσης να κάνει ένα στρατηγικό σχεδιασμό για οικονομική στήριξη των σωματείων. Για παράδειγμα φέτος είχαμε το ίδιο μπάτζετ με πέρυσι. Το δικό μας μπάτζετ φέτος μαζί με τις παραπομπές στην δικαστική φτάσαμε τις εκατό χιλιάδες. Εμείς σαν ΑΕΛ προσπαθούμε από το καλοκαίρι να βρούμε λεφτά και χορηγούς από το καλοκαίρι. Επίσης οι αγνοί φίλοι της ΑΕΛ μας δίνουν σημαντική βοήθεια οικονομικά».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση