

Χρήστος Ζαβός
Δεν χρειάζεται να είσαι επιδημιολόγος, μήτε κανένας δόκτορας της προκοπής, για να καταλάβεις ότι το μικρόβιο μες στη Λεμεσό, επανήλθε, μεταδίδεται και εξαπλώνεται.
Είτε στα καφέ, είτε στα παλιά τα καφενεία, στα μπαρ και τα ξενυχτάδικα, οι παρέες άρχισαν και πάλι να σχηματίζονται, έχοντας ως μοναδικό αντικείμενο στην κουβέντα, την αρρώστια τους.
Σ’ αντίθεση πάντως με όλα τα προηγούμενα χρόνια, ακόμη και το καλοκαίρι του 12, όπου οι «ασθενείς» καμαρωτά, καμαρωτά, περπατούσαν σαν πρωταθλητές, τα συμπτώματα που φέρει μαζί του ο «κίτρινος πυρετός», είναι παντελώς διαφορετικά.
Της καχυποψίας, της σιγουριάς, της μιζέριας, της υπέρμετρης ευτυχίας, της αγωνίας και γενικώς των ακραίων συναισθημάτων, αντικατέστησε ένα πελώριο ερωτηματικό!!
Τσιμπώντας ο ένας τον άλλο και καθένας το μυαλό του, η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της «κίτρινης φυλής», βρισκόμενη σε παραζάλη, αναρωτιέται αν τούτο το καλοκαίρι είναι αληθινό ή ψεύτικό!!
Ψεύτικο γιατί τίποτα δεν έχει να κάνει με την συνήθη πραγματικότητα της ΑΕΛ και αληθινό γιατί τα δεδομένα γύρω από την ομάδα είναι παντελώς πρωτόγνωρα.
Καθημερινώς οι ειδήσεις για την ομάδα, διαβάζονται ή ακούγονται σαν τα παραμύθια.
Πότε αλήθεια ο Αελίστας διάβαζε την στελέχωση του πολυμελούς τμήματος σκάουτινγκ, πότε άκουγε για εμπλοκή εταιρειών Forex, πότε για μέγα χορηγούς και ποιος, ακόμη και ο αρχαιότερος της φυλής, διάβασε ή έμαθε, ότι το υπόλοιπο της Αθλητικής Ένωσης Λεμεσού στο Φόρο Εισοδήματος είναι μηδαμινό!!
Ποτέ των ποτών, δεν έπαιξε στο ρεπορτάζ της ομάδας, η ανάμειξη ενός δισεκατομμυριούχου, ποτέ κανείς ιδιωτικά, δεν παραχώρησε στο σωματείο έκταση γης, ποτέ οι προσθήκες ή οι αποδεσμεύσεις στο ρόστερ δεν γίνονταν με τέτοιο επαγγελματισμό ενώ πάνε χρόνια και χρονάκια από τον καιρό που η ομάδα, συνδέθηκε με μεταγραφή βόμβα!!
Όλα αυτά και άλλα πολλά, προκαλούν έξαρση στην «κίτρινη λοίμωξη», που φέτος συνοδεύεται από εντελώς διαφορετικά συμπτώματα.
Οι Αελίστες είναι προ μιας κατάστασης παντελώς καινούργιας και χρειάζεται καιρός να συνειδητοποιήσουν τα δεδομένα.
Είναι δύσκολο να αποδεχθούν ότι η διοίκηση τους δουλεύει μεθοδικά διατηρώντας χαμηλούς τόνους, είναι δύσκολο να αποδεχθούν την προοπτική δημιουργίας μιας νέας εταιρείας, που θα εμπλέκεται το σωματείο και άλλοι επενδυτές, είναι γι’ αυτούς αδιανόητο ότι υπάρχουν και τίθενται τέτοιες ασφαλιστικές δικλείδες σε κάθε συμφωνία, προκειμένου το σωματείο να προστατεύεται από την κακοδιαχείριση του οποιουδήποτε.
Ανάμεσα στα βάσανα που ζουν και βιώνουν οι Αελίστες, είναι και το γεγονός ότι η ποδοσφαιρική σκέψη της ομάδας, εστιάζεται στο πρόσωπο ενός φαινομενικά σοβαρού ανθρώπου, όπως είναι ο Τρισκόφσκι, η καριέρα του οποίου δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση από κανένα στην Κύπρο!!
Αυτά και άλλα πολλά, διαμορφώνουν ένα καλοκαίρι που ότι και να γίνει στο μέλλον, θα μείνει αξέχαστο. Αξέχαστο γιατί ο «κίτρινος πυρετός» να μεν βρίσκεται σε έξαρση, μα φέτος είναι αλλιώς!