ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Όμιλος Giovani: Προσπάθεια παγίδευσης και σκηνοθετημένη προπαγάνδα η ενέργεια του Al Jazeera

Η υπόθεση είχε καταγγελθεί από το 2019 στην ΜΟΚΑΣ δηλώνει ο όμιλος Giovani σε ανακοίνωση του

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ομίλου, «αναφορικά με την προαναγγελία του ειδησεογραφικού δικτύου Al Jazeera για «νέες αποκαλύψεις» σε σχέση με το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα (ΚΕΠ), στην οποία υπάρχει αναφορά στον Όμιλο Giovani, θα θέλαμε για σκοπούς διαφάνειας να επισημάνουμε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση ήταν εν γνώσει μας εδώ και αρκετό καιρό και από την πρώτη στιγμή προβήκαμε στις δέουσες ενέργειες».

Επίσης η ανακοίνωση αναφέρει, «συγκεκριμένα για την περίπτωση των «υπό κάλυψη» δημοσιογράφων, που προσποιήθηκαν τους «μεσάζοντες» για αριθμό επενδυτών τον περασμένο Οκτώβριο, η εταιρεία μας υπέβαλε καταγγελία μέσω του νομικού μας συμβούλου, στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο και τη Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ), την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019, δηλαδή αμέσως την επόμενη εργάσιμη μέρα των συναντήσεων. Η καταγγελία υποβλήθηκε αφού διαπιστώσαμε ότι οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές δεν πληρούσαν τα κριτήρια περί ξεπλύματος παράνομου χρήματος.

Υποβλήθηκε, επίσης, καταγγελία στον Γενικό Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας, τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020, αφού απαντήθηκε η επιστολή που λάβαμε από το Al Jazeera, ζητώντας την πλήρη διερεύνηση του θέματος, καθώς και το ενδεχόμενο κατασκοπίας, πλαστοπροσωπίας και καταπάτησης προσωπικών δεδομένων».

Καταλήγοντας ο Όμιλος Giovani επισημαίνει ότι, «απαιτούμε άμεσα από τα αρμόδια θεσμικά όργανα του κράτους, να τοποθετηθούν γύρω από το όλο ζήτημα για να λάμψει η αλήθεια. Η έντιμη διαδρομή της εταιρείας μας, είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν θα επιτρέψουμε να αποτελέσει την παράπλευρη απώλεια για τα θέματα που απασχολούν την κοινή γνώμη αναφορικά με το πρόγραμμα πολιτογράφησης».

ΠΗΓΗ: kathimerini.com.cy

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X