ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η ΔΗΠΑ για την κόντρα ΝΥ - ΕΥ: «Ουδείς είναι υπεράνω του Συντάγματος»

Αυτούσια η ανακοίνωση

Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση για την αντιπαράθεση που ξέσπασε ανάμεσα σε Νομική και Ελεγκτική Υπηρεσία εξέδωσε η Δημοκρατική Παράταξη (ΔΗΠΑ). Μεταξύ άλλων, η ΔΗΠΑ αναφέρει πως ουδείς είναι υπεράνω του Συντάγματος και του Νόμου της Δημοκρατίας καλώντας όλους τους ανεξάρτητους θεσμούς «να υπηρετούν μόνο το καλό της χώρας και των πολιτών».

Αυτούσια η ανακοίνωση

Η Δημοκρατική Παράταξη παρακολουθεί με ανησυχία τη συνεχιζόμενη αντιπαράθεση κορυφαίων θεσμών του Κράτους. Στα σύγχρονα ευνομούμενα κράτη η άσκηση δημόσιας εξουσίας έχει σαφείς και διακριτούς ρόλους, όπου ο κάθε θεσμός λειτουργεί εντός των εκ του Συντάγματος και Νόμων πλαισίου.

Κατά γενική ομολογία, είναι πολύ προβληματικό και άκρως επικίνδυνο να υπάρχουν συνεχόμενες αντεγκλήσεις και δυσλειτουργία μεταξύ των θεσμών. Ιδιαίτερα επικίνδυνο, δε, για την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος μας, το οποίο θεωρείται πολύ αυστηρό στη διάκριση εξουσιών.

Ως Παράταξη, εκ της ιδρύσεως μας, έχουμε εκφράσει με παρρησία την άποψη ότι ουδείς είναι υπεράνω του Συντάγματος και του Νόμου και στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Όλοι οι ανεξάρτητοι θεσμοί πρέπει αυτονόητα να υπηρετούν μόνο το καλό της χώρας και των πολιτών και θα έπρεπε να υπάρχει από όλους τους εμπλεκόμενους η αναγκαία συνεργασία και συνεννόηση προς αυτή την κατεύθυνση. Σε αντίθετη περίπτωση, υπάρχουν οι συνταγματικά προβλεπόμενες διαδικασίες χειρισμού, οι οποίες πρέπει να ακολουθηθούν και επί του προκειμένου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X