ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αγγελίδης - Ο Οδυσσέας πίσω από τις «ανώνυμες» καταγγελίες

Το σχόλιο του κ. Αγγελίδη για τη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή αναφορικά με την απόφαση της της Αρχής Κατά της Διαφθοράς

24news team

Άκρως αποκαλυπτικός ήταν ο κ. Σάββας Αγγελίδης, Βοηθός Γενικός ΕΙσαγγελέας, σε συνέντευξή του στον Αντρέα Κημήτρη στην «Καθημερινή» της Κυριακής (21/04). Σχολιάζοντας την απόφαση της Αρχής Κατά της Διαφθοράς για τις καταγγελίας που υπήρχαν εις βάρος του, ο κ. Αγγελίδης τοποθετείται για την συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή, πρό και μετά της απόφασης, χωρίς να διστάσει μάλιστα να αναφέρει πως αυτή του η στάση επιβεβαιώνει στην ουσία την ταύτισή του με την ανώνυμη καταγγελία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αγγελίδης ερωτηθείς για το τι θα έπρεπε να πράξει ο Γενικός Ελεγκτής, κ. Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ο οποίος υποστήριξε ότι είχε καταγγελίες και τις διαβίβασε στην αρμόδια αρχή, ο ίδιος απάντησε χαρακτηριστικά, «Πολύ απλά έπρεπε να διαβιβάσει αυτές στην αρμόδια αρχή και να μην ασχολείτο δημόσια όχι μόνο για το γεγονός ότι διαβίβασε αυτές τις καταγγελίες αλλά και να ταυτίζεται με αυτές, να υποστηρίζει αυτές και μετά την απόφαση να δημιουργεί εκ νέου αμφισβήτηση για το πρόσωπό μου, με αποκορύφωμα να αναφέρει ρητά ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ύπαρξης κατάχρησης εξουσίας. Αυτό σημαίνει ότι ο ίδιος αναφέρει ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να διέπραξα ποινικό αδίκημα, εφόσον η κατάχρηση εξουσίας είναι ποινικό αδίκημα, ανεξάρτητα εάν η Αρχή αποφάσισε κάτι διαφορετικό».

Εν συνεχεία, αναφέρει πως η συμπεριφορά του γενικού ελεγκτή με την περαιτέρω επιχειρηματολογία και ανάλυση της απόφασης, «ξεφεύγει από συμπεριφορές που αναμένεις από έναν αξιωματούχο, καθώς επίσης και από έναν κατά τα άλλα διαβιβαστή μιας καταγγελίας». «Επιχειρεί να τεκμηριώσει ότι δεν αποκλείεται να διέπραξα το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας λόγω κατ’ ουσία σύγκρουσης συμφέροντος. Επίσης, η περαιτέρω επιχειρηματολογία που στην ουσία προβάλλει για το «σπάνιο όνομα» του κατηγορούμενου, για την εκπροσώπηση στο «πρόσφατο παρελθόν», για «πολύ σοβαρό κακούργημα» υπονοώντας το αδίκημα που ανεστάλη, για τη «σχέση» μου με το πρώην δικηγορικό γραφείο μου, την εργασία της συζύγου μου, για το μη σοβαρό και τεκμηριωμένο τρόπο που αποφασίζονται ποινικές αναστολές και το ανέλεγκτο του γενικού εισαγγελέα, στην ουσία επιβεβαιώνει την ταύτισή του με την ανώνυμη καταγγελία αλλά και την έλλειψη αντικειμενικότητας», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αγγελίδης.

Επομένως, ο κ. Αγγελίδης αναφέρει καταληκτικά, πως «Ένας υγιώς σκεπτόμενος άνθρωπος απαιτεί να ακολουθηθεί η μόνη διαδικασία που υπάρχει για να ελεγχθεί η συμπεριφορά τού γενικού ελεγκτή έναντι ανεξάρτητων αξιωματούχων και άλλων προσώπων στη δημόσια σφαίρα». Σε ερώτηση για το ποιο είναι το ζήτημα που πρέπει να ξεκαθαρίσει με τη συμπεριφορά του γενικού ελεγκτή, ο κ. Αγγελίδης απάντησε πως, «Πρέπει να ξεκαθαρίσει κατά πόσο αυτή η συμπεριφορά από έναν αξιωματούχο είναι ανάρμοστη».

Όσον αφορά τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί, ο κ. Αγγελίδης απαντά ότι υπό τις περιστάσεις η μόνη διαθέσιμη επιλογή για να αξιολογηθεί αυτή η συμπεριφορά είναι από τους εκ του Συντάγματος καθ’ ύλην αρμόδιους, ήτοι τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου στο πλαίσιο εκδίκασης αίτησης για να κριθεί τι συνιστά ανάρμοστη συμπεριφορά για σκοπούς απόλυσης.

Γενικός Ελεγκτής - Ετοιμάζουν σχέδιο εξόντωσής μου

Ο Γενικός Ελεγκτής απαντώντας στα όσα είπε ο κ. Αγγελίδης στην Κυριακάτικη «Καθημερινή», κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσής του. Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ελεγκτικής αναφέρει, «Εφόσον ο Βοηθός Γενικού Εισαγγελέα προανήγγειλε την καταχώρηση αίτησης απόλυσης, κάθε θέμα που άπτεται της διαδικασίας αλλά και της ουσίας της υπόθεσης, θα το χειριστούν οι ιδιώτες δικηγόροι του ίδιου του Γενικού Ελεγκτή ενώπιον του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου», αναφέρει. Ως Υπηρεσία, προσθέτει, «θα ενημερώσουμε άμεσα τον Διεθνή Οργανισμό των Ανώτατων Ελεγκτικών Ιδρυμάτων (INTOSAI) ο οποίος εντός των ημερών θα εξέδιδε ούτως ή άλλως ανακοίνωση για την παρεμπόδιση στο έργο μας, που μεταξύ άλλων, θα καλύψει και τον ρόλο του Γενικού Εισαγγελέα. Θα ενημερώσουμε επίσης την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που ετοιμάζει την Έκθεση της για το Κράτος Δικαίου».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση