ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κυπριακό! Πήγε να βάλει υποψηφιότητα χωρίς να είναι εγγεγραμμένη στον εκλογικό κατάλογο

Σύνολο 63 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές

ΚΥΠΕ

Συνολικά 63 υποψηφιότητες υποβλήθηκαν την Τετάρτη για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της διαδικασίας, που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» στη Λευκωσία. Όπως ανέφερε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Γενικός Έφορος Εκλογών, Ελίκκος Ηλίας, 61 από τους υποψηφίους διεκδικούν εκλογή μέσα από κομματικούς συνδυασμούς και οι άλλοι δύο ως ανεξάρτητοι μεμονωμένοι υποψήφιοι.

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών δήλωσε ότι η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για την ανάδειξη των έξι Κυπρίων Ευρωβουλευτών ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ότι κύλησε ομαλά, χωρίς προβλήματα.

Ο κ. Ηλία σημείωσε ότι μεταξύ των υποψηφίων βρίσκονται και τρεις Τουρκοκύπριοι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ανέφερε, ακόμα, ότι 45 άτομα, δηλαδή ποσοστό 71% των υποψηφίων, είναι άνδρες, ενώ τα 18 άτομα, ποσοστό 29%, είναι γυναίκες.

Ερωτηθείς κατά πόσο ισχύει ότι προσήλθε γυναίκα για να υποβάλει υποψηφιότητα, η οποία όμως δεν ήταν εγγεγραμμένη στον εκλογικό κατάλογο, ο κ. Ηλία επιβεβαίωσε το γεγονός. «Μελετήσαμε την υποψηφιότητά της και η ίδια, αφού της εξηγήσαμε, δέχθηκε ότι δεν θα μπορούσε να ήταν υποψήφια και ευτυχώς κύλησε ομαλά και αυτό το ζήτημα», ανέφερε ο κ. Ηλία στην απάντησή του.

Ακολούθως, εξήγησε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου παρέχεται προθεσμία 24 ωρών, δηλαδή μέχρι τις 12:30της Πέμπτης, 25 Απριλίου 2024, για την υποβολή τυχόν ενστάσεων κατά οποιασδήποτε υποψηφιότητας, για τους λόγους που αναφέρονται στον Νόμο. Ανέφερε ότι οι ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν στο γραφείο του στο Υπουργείο Εσωτερικών.

«Αν δεν υπάρξει οποιαδήποτε ένσταση, το σύνολο των προσώπων που περιλαμβάνονται στη γνωστοποίηση, που έχει ήδη αναρτηθεί στον χώρο, θα περιληφθούν στο ψηφοδέλτιο που θα έχουν ενώπιον τους οι πολίτες στις 9 Ιουνίου 2024», εξήγησε ο Γενικός Έφορος Εκλογών, προσθέτοντας ότι «στην περίπτωση που υποβληθούν ενστάσεις, αυτές θα εξεταστούν και θα αποφασιστούν τάχιστα, ώστε στη συνέχεια οι υποψηφιότητες να οριστικοποιηθούν».

Είπε, ακόμα, ότι σε συνεργασία με το Κυβερνητικό Τυπογραφείο ετοιμάζεται το προσχέδιο του ψηφοδελτίου, το οποίο θα παρουσιαστεί αύριο Πέμπτη στους εκπροσώπους των συνδυασμών και μεμονωμένων υποψηφίων για τυχόν σχόλια. Αφού οριστικοποιηθεί το ψηφοδέλτιο, εξήγησε ο κ. Ηλία, θα δοθεί εντολή στο Κυβερνητικό Τυπογραφείο για να ξεκινήσει η εκτύπωση του.

Τέλος, ο Γενικός Έφορος Εκλογών ευχαρίστησε κόμματα και επιτελεία υποψηφίων για τη συνεργασία και ευχήθηκε σε όλους τους υποψηφίους και υποψήφιες καλή επιτυχία, σημειώνοντας ότι προσβλέπει στη συνεργασία τους, καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, με στόχο την επιτυχή διεκπεραίωση της εκλογικής διαδικασίας. Ευχαρίστησε, μεταξύ άλλων, το προσωπικό του Υπουργείου Εσωτερικών και του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, τον Γενικό Διευθυντή Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και την Αστυνομία Κύπρου, καθώς και τον Γενικό Διευθυντή Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, για την προετοιμασία και την εκτέλεση της διοργάνωσης της διαδικασίας υποβολής των υποψηφιοτήτων.

«Εύχομαι και καλώ τους ψηφοφόρους όπως εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που τους δίνεται για να προσέλθουν στις κάλπες στις 9 Ιουνίου και να ψηφίσουν, τόσο τους εκπροσώπους της Κύπρου στο Ευρωκοινοβούλιο για την επόμενη πενταετία, όσο και για τα αξιώματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία έχει άμεση σχέση με την καθημερινότητά μας και από την 1η Ιουλίου εισέρχεται στη νέα της φάση», ανέφερε καταληκτικά ο κ. Ηλία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X