ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Καμάριζα - Στους 85 οι νεκροί στην Αττική (pics, vid)

Θρήνος, στάχτη και αποκαΐδια

Τρεις μέρες μετά την ανείπωτη τραγωδία που διαδραματίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Μάτι, προκαλώντας εκατόμβη θυμάτων και μετατρέποντας σε «Κρανίου τόπο» έναν επίγειο παράδεισο της Ανατολικής Αττικής, ο «Γολγοθάς» συνεχίζεται τόσο για τους χιλιάδες κατοίκους της περιοχής που είδαν τις ζωές και τις περιουσίες να γίνονται παρανάλωμα του πυρός όσο και για τους συγγενείς αρκετών παραθεριστών που έχουν χαθεί τα ίχνη τους.

Το αρχικό σοκ από το μέγεθος της τραγωδίας, αλλά και η θλίψη και το πένθος που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη, δίνουν πλέον τη σκυτάλη στην οργή η οποία διακατέχει τους χιλιάδες πυρόπληκτους αλλά και τη μεγάλη πλειονότητα της κοινής γνώμης, καθώς μέσα από τα αποκαΐδια αναδύονται εκατοντάδες δραματικές ανθρώπινες ιστορίες που φέρνουν στην επιφάνεια τις εγκληματικές αστοχίες των αρμοδίων που ακόμη τώρα δεν καταφέρνουν να συντονιστούν.

Διαβάστε, επίσης: Συγκλονίζει Ιατροδικαστής: Οι περισσότεροι κάηκαν ζωντανοί (Vid)

Διαβάστε, επίσης: Ο Ροναλντίνιο προσεύχεται για την Ελλάδα και συγκινεί (Pic)

Καλά τα νέα

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης στη θέση Καταφύγι στην Καμάριζα, πάνω από την Παλαιά Φώκαια. Στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν 18 πυροσβέστες, με 6 οχήματα.

Διαβάστε, επίσης: Καμμένος: Οι κάτοικοι φταίνε για την καταστροφή στο Μάτι Αττικής (Vid)

Ξέσπασε νέα πυρκαγιά

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγο στη θέση Καταφύγι στην Καμάριζα, πάνω από την Παλαιά Φώκαια. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, νωρίτερα έπεσαν κεραυνοί στην περιοχή και αμέσως μετά εκδηλώθηκε η φωτιά. Επιχειρούν 13 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 16 εθελοντές, 8 οχήματα ΟΤΑ και δύο ελικόπτερα.

Μακραίνει η λίστα

Τους 85 έχουν φτάσει οι νεκροί από τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν από τη Δευτέρα την Αττική.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαλλίρη, σε ενημέρωσή της το μεσημέρι έκανε λόγο για 82 θύματα, ωστόσο λίγο αργότερα κατέληξε ακόμη ένας άνδρας 73 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΚΑΤ. Στη συνέχεια, ακόμη δύο σοροί εντοπίστηκαν στο Μάτι.

Έντεκα τραυματίες εξακολουθούν να παραμένουν στις ΜΕΘ

Σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενοι σε κρεβάτια ΜΕΘ, εξακολουθούν να παραμένουν ένδεκα εγκαυματίες-τραυματίες σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Άλλοι 46 εγκαυματίες παραμένουν για νοσηλεία στα νοσοκομεία, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, ενώ στα Νοσοκομεία Παίδων εξακολουθούν να παρακολουθούνται από τους θεράποντες γιατρούς τέσσερα παιδιά.

Μεγαλώνει ο κατάλογος της φρίκης από τη φωτιά στο Μάτι: 83 οι νεκροί

Μεγαλώνει ο κατάλογος των θυμάτων από τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι, καθώς πριν από λίγο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, κατέληξε ακόμη ένας άνδρας 73 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΚΑΤ.

O Πρόεδρος Αναστασιάδης απέστειλε συλλυπητήρια στον Έλληνα Πρωθυπουργό

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης απέστειλε συλλυπητήρια επιστολή στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα για τις συνέπειες των φονικών πυρκαγιών στην Ελλάδα, ενημερώνοντάς τον και για τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για στήριξη των πυρόπληκτων.

«Με βαθύτατη θλίψη παρακολουθούμε τις τραγικές στιγμές που βιώνει η Ελλάδα και με οδύνη πληροφορούμαστε για τον αριθμό των θυμάτων που προκάλεσαν οι φονικές πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα», αναφέρει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στην επιστολή του.

Προσθέτει ότι «εκ μέρους της κυπριακής Κυβέρνησης, του κυπριακού λαού και του ιδίου προσωπικά, εκφράζω θερμότατα συλλυπητήρια σε σας και σε όλο τον ελληνικό λαό και στις οικογένειες των θυμάτων, ευχόμενος ταχεία ανάρρωση των τραυματιών και την ανεύρεση των προσώπων που αγνοούνται».

«Όπως σας έχω διαβεβαιώσει και τηλεφωνικώς, από την πρώτη στιγμή οι αρμόδιες υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκονται σε πλήρη επικοινωνία και συντονισμό με τις ελληνικές Αρχές, παρέχοντας κάθε είδους δυνατή βοήθεια. Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η βούληση και η ετοιμότητά μας να συνδράμουμε περαιτέρω στην εξαιρετικά δύσκολη προσπάθεια αντιμετώπισης των συνεπειών της καταστροφής και ανακούφισης των πληγέντων», σημειώνει.

Αναφερόμενος στη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημειώνει ότι έχει αποφασιστεί «να ανοιχθεί ειδικός λογαριασμός από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, όπως και σε εμπορικές τράπεζες», στον οποίο η Κυβέρνηση θα καταθέσει «συνεισφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας ύψους 10 εκ. ευρώ».

«Το συνολικό ποσό που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί σε συγκεκριμένα έργα και δράσεις για την ανακούφιση των θυμάτων και τη στήριξή τους μετά από συνεννόηση που θα γίνει με την ελληνική Κυβέρνηση», προσθέτει.

Τέλος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης γράφει: «Φίλε Πρωθυπουργέ, σε αυτή την κρίσιμη ώρα δεχθείτε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του κυπριακού Ελληνισμού, ο οποίος θα βρίσκεται στο πλευρό του ελληνικού λαού και σε αυτή του τη δοκιμασία».

82 οι νεκροί - Ανεβαίνει κι άλλο ο τραγικός απολογισμός

Μακραίνει διαρκώς ο κατάλογος των θυμάτων της πυρκαγιάς στο Μάτι. Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό, που ανακοίνωσε πριν από λίγο η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Σταυρούλα Μαλλίρη οι νεκροί ανέρχονται πλέον στους 82.
Σύμφωνα με την κ.Μαλλίρη, συνεχίζονται οι περιπολίες και οι έλεγχοι σε καμμένα σπίτια προκειμένου να διαπιστωθεί η ύπαρξη τυχόν και άλλων θυμάτων. 

Φρίκη δίχως τέλος: Απανθρακωμένα πτώματα που δεν αναγνωρίζονται

Η Ομάδα Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών, στην οποία μετέχουν ιατροδικαστές και αστυνομικοί, ανέλαβε με διαταγή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. την καταγραφή και ταυτοποίηση των 81 νεκρών από τις φονικές πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής. Εως χθες είχε ολοκληρωθεί η νεκροψία - νεκροτομή για 30 σορούς και, όπως εκτιμάται, η διαδικασία θα διαρκέσει το αργότερο μέχρι το Σάββατο.

Αμέσως μετά θα υπάρξει μια σαφέστερη εικόνα και για τον ακριβή αριθμό των αγνοουμένων, καθώς είναι ιδιαίτερα πιθανό μεταξύ των 81 νεκρών να βρίσκονται άτομα που έχουν δηλωθεί «αγνοούμενοι» από συγγενείς τους. Τα περισσότερα, άλλωστε, από τα πτώματα είναι απανθρακωμένα, δεν αναγνωρίζονται οπτικά και η διαδικασία ταυτοποίησής τους πρέπει να γίνει μέσω DNA.

Το γαμήλιο τους ταξίδι μετατράπηκε σε εφιάλτη στην πύρινη κόλαση (pics)

Συγκλονίζουν οι προσωπικές ιστορίες ανθρώπων που χάθηκαν μέσα στον πύρινο εφιάλτη που «χτύπησε» την Αττική τη Δευτέρα.

Μία από αυτές, ξεκίνησε ως ιστορία αγάπης είχε όμως τραγική κατάληξη. Η Ζόε Χόλοχαν και ο Μπράιαν Ο Κάλαχαν-Γουέστροπ από την Ιρλανδία είχαν παντρευτεί την προηγούμενη εβδομάδα και πραγματοποιούσαν το γαμήλιο ταξίδι του στην Ελλάδα. Για λίγες μέρες παραθέρισαν σε ξενοδοχείο στο Μάτι και όταν ξέσπασε η πυρκαγιά στην περιοχή, χωρίστηκαν στην προσπάθεια να βρουν καταφύγιο σε ασφαλές σημείο.

Τε-τα-τετ με την οργή ο Καμμένος: «Μας αφήσατε στο έλεος του Θεού» (vid)


Αντιμέτωπος με την οργή των πολιτών βρέθηκε πριν από λίγα λεπτά στο Μάτι ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, που επισκέπτεται τις πληγείσες περιοχές. Με οργή και απελπισία μια κάτοικος της περιοχής , η κ.Κατερίνα Σαμιώτη, του διατύπωσε τα αμείλικτα ερωτήματα: «Αφήσατε να καεί κόσμος τζάμπα. Μας αφήσατε στο έλεος του Θεού», του είπε και ρώτησε: «Γιατί έκλεισε η Μαραθώνος, γιατί δεν έγινε εκκένωση, οι κατασκηνώσεις πώς εκκενώθηκαν;»

Η κ.Σαμιώτη είδε το σπίτι της να γίνεται στάχτη, ενώ μόλις τις τελευταία στιγμή κατάφεραν να σωθούν ο γιος και ο σύζυγός της. «Ολη η γειτονιά μου χάθηκε», είπε απελπισμένη και συνάμα οργισμένη.

Το θρίλερ με τα δίδυμα κοριτσάκια πρωτοσέλιδο στους «The Times»

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση με τα δύο δίδυμα κοριτσάκια, ηλικίας εννέα ετών, Σοφίας και Βασιλικής Φιλιπποπούλου, που παραμένουν εξαφανισμένα από την καταστροφική πυρκαγιά της Δευτέρας στην Αττική και για τα οποία εξεδόθη το βράδυ της Τετάρτης Amber Alert.

Η υπόθεση έχει δε, λάβει διεθνείς διαστάσεις με τους «Times» να έχουν κεντρικό θέμα στο πρωτοσέλιδό τους τα δύο αγγελούδια που αγνοούνται.

«Πού είναι ο Ψινάκης; Κάνει τσίρκο και σόου πάνω στα πτώματα» (vid)

Το Μάτι στο Μαραθώνα κατακάηκε, μαζί του πήρε και δεκάδες ψυχές. Οι φλόγες κατέστρεψαν ζωές και περιουσίες, δίχως να υπάρχει σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης της πυρκαγιας.

Εικόνες που κόβουν την ανάσα μέσα από το πιλοτήριο του Καναντέρ


Εικόνες που κυριολεκτικά κόβουν την ανάσα, οι οποίες ωστόσο αποτελούν ρουτίνα για τους πιλότους, μέσα από το πιλοτήριο ενός εκ των Καναντέρ που συμμμετείχαν στην κατάσβεση της φονικής φωτιάς στο Μάτι της Αττικής, είδαν το φως της δημοσιότητας, αναδεικνύοντας τον κίνδυνο που διατρέχουν ανά πάσα στιγμή οι πιλότοι των πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Δέσμη μέτρων για άμεση ανακούφιση των πληγέντων από την Κυβέρνηση

«Ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων που αποσκοπούν στην άμεση ανακούφιση των πληγέντων και την τάχιστη αποκατάσταση των υλικών ζημιών» αποφάσισε να προωθήσει η κυβέρνηση. Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ανακοίνωσε προ ολίγου τις αποφάσεις που σχεδιάστηκαν έπειτα από έκτακτες συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων υπουργών

Η κυβέρνηση με κάθε τρόπο θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της τραγωδίας στην Ελλάδα είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Η κυβέρνηση με κάθε τρόπο θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της τραγωδίας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης προσθέτοντας πως ο κυπριακός λαός δείχνει τη φιλαλληλία του προς τον αδελφό ελληνικό λαό.

«Έχω διαβιβάσει τόσο προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο τη βαθύτατη θλίψη του κυπριακού Ελληνισμού», ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προσθέτοντας ότι «βεβαίως δεν παραμένουμε στην ηθική στήριξη, αλλά θα προχωρήσουμε με την παντί τρόπω συμβολή στην αντιμετώπιση της πραγματικά ανθρώπινης τραγωδίας που έχει εξελιχθεί σαν αποτέλεσμα της πρωτόγνωρης πυρκαγιάς που έπληξε την Ελλάδα».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε περαιτέρω ότι οι Κύπριοι δείχνουν την φιλαλληλία τους προς τον αδελφό ελληνικό λαό.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέβη στη δήλωση προσερχόμενος στην τελετή έναρξης των εργασιών του 9ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της Νεολαίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ) και της Συνεδρίας του Κεντρικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπριών – Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΟΜΑΚ-ΠΣΕΚΑ).

«Φοβάμαι μανούλα, αλλά εσύ μην έρθεις...» (pics,vid)

Τραγικό και άδικο τέλος βρήκαν στη φωτιά στο Μάτι η 13χρονη Εβίτα Φύτρου, που πήδηξε από ύψος 15 μέτρων για να σωθεί, ο 54χρονος πατέρας της, Γρηγόρης και ο 11χρονος αδερφός της, Αντρέας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αταίριαστοι», στον ΣΚΑΙ, ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαπαναγιώτου, προσωπικός φίλος της οικογένειας Φύτρου, διάβασε ένα κομμάτι από την επιστολή που του έστειλε η χαροκαμένη μητέρα των δύο ανήλικων παιδιών.

 

Ο εφιάλτης με αριθμούς: Η δεύτερη πιο φονική πυρκαγιά τον 21ο αιώνα

Σοκαρισμένοι οι ιατροδικαστές: «Κάτι αντίστοιχο είχαμε με το Ήλιος» (vid)


Η Ελλάδα αιμορραγεί από τις φονικές πυρκαγιές στην Δυτική Αττική. Μέχρι τώρα ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 81 με δυσοίωνους οιωνούς για το που θα καταλήξει. Το απόγευμα της Τετάρτης άρχισαν οι ταυτοποιήσεις με τον πρόεδρο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκο Καρακούκη, να μην μπορεί να κρύψει τον συγκλονισμό του σε δηλώσεις που έκανε «Άλλοι είναι απανθρακωμένοι και άλλοι παραμορφωμένοι».

Τραγωδία: Σεφ ανέβασε βίντεο λίγο πριν ο ίδιος και η οικογένειά του καούν ζωντανοί


Σοκ προκάλεσε η είδηση του θανάτου του σεφ, Παναγιώτη Κοκκινίδη και της οικογένειάς του. Ο σεφ με τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά τους βρήκαν τραγικό θάνατο από την πύρινη λαίλαπα στο Μάτι Αττικής.

Ο σεφ μόλις ξέσπασε η φωτιά είχε γράψει στο Facebook το απόγευμα της Δευτέρας: «Αν δεν γίνει ένα θαύμα θα καεί πολύς κόσμος», ένα σχόλιο το οποίο πλέον ακούγεται μακάβριο καθώς ήταν ο ίδιος με την οικογένειά του θύματα της φωτιάς τελικώς.

Το Υπουργείο Υγείας αποστέλλει φαρμακευτικά προϊόντα στην Ελλάδα

Το Υπουργείο Υγείας αποστέλλει φαρμακευτικά προϊόντα πρώτης ανάγκης στην Αθήνα, για την περίθαλψη όσων τραυματίστηκαν από τις πυρκαγιές στην Αθήνα.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Υγείας παραμένει σε συνεννόηση με το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, καθώς και με το Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας για παροχή οποιασδήποτε περαιτέρω βοήθειας.

81 οι νεκροί από τη φωτιά

Στους 81 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των νεκρών, σύμφωνα με το skai.gr, καθώς πριν από λίγο εντοπίστηκε νεκρή μια 82χρονη γυναίκα στο σπίτι της ενώ το μεσημέρι κατέληξε 84χρονος εγκαυματίας που νοσηλεύονταν στο Θριάσειο Νοσοκομείο Ελευσίνας.

Θρίλερ με τις δίδυμες: Μαρτυρία που ανατρέπει τα δεδομένα

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με τα δύο δίδυμα κοριτσάκια, που παραμένουν εξαφανισμένα από την καταστροφική πυρκαγιά στην Αττική.

Μια νέα μαρτυρία ανατρέπει όσα λέει ο πατέρας τους, Γιάννης Φιλιππόπουλος, που αναγνώρισε τις δύο εννιάχρονες σε τηλεοπτικό πλάνο, ανάμεσα στους διασωθέντες από πλωτό μέσο στο λιμάνι της Ραφήνας, το βράδυ της Δευτέρας.

Κόντρα Μητροπολιτών: Ξέσπασμα κατά Αμβρόσιου

Υπέκυψε ηλικιωμένος στο νοσοκομείο - Άλλοι διασωληνωμένοι

Σύμφωνα με τον νεότερο επίσημο απολογισμό οι νεκροί έχουν φτάσει τους 80. Νωρίτερα σήμερα, η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής έκανε λόγο για 79 θύματα, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα γνωστοποιήθηκε ότι κατέληξε 84χρονος εγκαυματίας, ο οποίος νοσηλευόταν στο Θριάσιο.

Με δεδομένο ότι οι αγνοούμενοι είναι δεκάδες (ο ακριβής αριθμός τους παραμένει αδιευκρίνιστος), αλλά και το ότι έχει περάσει περίπου μιάμιση ημέρα από το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, δημιουργεί ανησυχία ότι ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί.

Μάλιστα, χθες, Τρίτη, ο δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου εξέφρασε τον φόβο ότι οι νεκροί μπορεί να ξεπεράσουν τους 100.

Πάνω από 180 άτομα διακομίστηκαν σε νοσοκομεία. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία, 70 ενήλικες εξακολοθούν να νοσηλεύονται, με 10 εξ αυτών να παραμένουν διασωληνωμένοι.

Πυρκαγιές Αττικής: Έτσι επιχειρούν οι Κύπριοι δασοπυροσβέστες

Άλλοι δύο νεκροί

Στους 79 ανέρχονται, πλέον, οι νεκροί, της τραγωδίας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος της Ελλάδας, στις 10:50 π.μ.

Το δράμα της Αττικής σε τοίχο της Λευκωσίας (Pics)

Αυξάνονται συνεχώς οι νεκροί

Στους 77 ανέρχονται μέχρι αυτή την ώρα (08:56 π.μ. - Τετάρτη), οι νεκροί - θύματα της φονικής πυρκαγιάς στην Αττική, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Το τραγικό γεγονός επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς. Εκτίμησε ότι ο αριθμός των νεκρών θα είναι τριψήφιος.

Αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων, ενώ σύμφωνα με τον Δήμαρχο οι διαπιστωμένοι αγνοούμενοι είναι 25.

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Κινέτα

Εξακολουθεί, μετά από περίπου 40 ώρες, να μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στην περιοχή της Κινέτας.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν την μάχη με τις φλόγες κυρίως σε δύο μέτωπα, με το γεγονός ότι πρόκειται για δύσβατες περιοχές να δυσχεραίνει το έργο κατάσβεσης.

Με το πρώτο φως της ημέρας, στο έργο των επίγειων δυνάμεων συνεισφέρουν από αέρος τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη καναντέρ.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ στο σημείο επιχειρούσαν 74 οχήματα, 150 πυροσβέστες και 17 άτομα πεζοπόρο. Επιπλέον, 4 εθελοντικά οχήματα, 20 υδροφόρες και 6 μηχανήματα έργου από την Περιφέρεια Αττικής, τους δήμους Μεγαρέων, Λουτρακίου και Βάρης- Βουλιαγμένης. Οι ένοπλες δυνάμεις συνέδραμαν με τρία μηχανήματα έργου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική τα δύο συγκεκριμένα μέτωπα είναι και τα μόνα ενεργά στην Αττική αυτή τη στιγμή, μιας και οι πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, που κόστισαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, έχουν κατασβεστεί.

Διαβάστε, επίσης: Τραγικός πατέρας: Είδε τα παιδιά του ζωντανά, μα τα ψάχνει στο νεκροτομείο (Pics)

Διαβάστε, επίσης: Αττική: Έφτασαν τα πρώτα φάρμακα από Κύπρο (Pics)

Χωρίς ρεύμα και νερό για τουλάχιστον δύο βδομάδες θα μείνει το Μάτι

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ η παροχή νερού θα επανέλθει σε περίπου 15 ημέρες και η τροφοδοσία με ρεύμα σε έναν μήνα.

Οι καταστροφές στην ανατολική Αττική είναι τεράστιες.

Περισσότερες από 2.500 κατοικίες σε Βουτζά, Νέα Μάκρη, Μάτι και Ραφήνα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ άλλα 4.000 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε πευκοδάσος στη Λευκίμη του δήμου Σουφλίου

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε πευκοδάσος στην περιοχή της Λευκίμης του δήμου Σουφλίου.

Την επιχείρηση κατάσβεσης θα συνεχίσουν και απόψε επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, θα επιχειρούν εννέα πυροσβεστικά οχήματα, 22 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα 41 ατόμων.

Βοήθεια από Ιταλία - Ισπανία

Εκτός από τα 64 μέλη που αποτελείται η κυπριακή αποστολή που ρίχθηκε στη μάχη με τις φλόγες, εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα, πυροσβεστικά αεροσκάφη από Ισπανία και Ιταλία.

Διαβάστε, επίσης: Αττική: Τελειώνει η αγωνία για το αγνοούμενο κορίτσι;

Διαβάστε, επίσης: Αττική: Ηθοποιός αγνοείται (Pic)

Έτοιμοι για Αττική Κύπριοι νοσηλευτές

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Κλάδων Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού και Ψυχικής Υγείας, έθεσαν στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας της Κύπρου τα μέλη τους, στην περίπτωση που υπάρξει ανάγκη, για βοήθεια των πληγέντων Ελλήνων.

Σε αποψινή ανακοίνωσή τους, τα ΔΣ των Κλάδων Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού και Ψυχικής Υγείας εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στη Ελληνική Πολιτεία και ιδιαίτερα στους οικείους των αδικοχαμένων.

Επίσης, εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους σε όσους έχουν πληγεί από το αναπάντεχο συμβάν που έχει πλήξει την Ελλάδα.

Διαβάστε, επίσης: Αττική: Ο ήρωας γιατρός που «βούτηξε» στις φλόγες (Pics)

Κυπριακή φαρμακευτική βοήθεια

Όπως αναφέρεται στην σελίδα του Reaction Cyprus, «Απογειώθηκε πριν λίγα λεπτά το αεροπλάνο που μεταφέρει το 1ο φορτίο με φάρμακα από την Κύπρο για τις ομάδες διάσωσης και νοσοκομεία της Ελλάδας στις πληγείσες περιοχές. Τα 10 κιβώτια από ιατροφαρμακευτικό θα παραδοθούν απόψε».

Άλλοι δύο νεκροί

Πληροφορίες για άλλα δύο άτομα που εντοπίστηκαν νεκρά, μεταδίδουν ελλαδικά ΜΜΕ. Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, που ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών στους 76.

Διαβάστε, επίσης: Κύπριοι Δασικοί: Αισιόδοξα μηνύματα από το Μάτι

Εκκενώθηκε κοινότητα στην Κινέττα

Σε προληπτική εκκένωση της κοινότητας Λεοντάρι των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας προχωρούν οι Αρχές, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Πελοπίδας Καλλίρης.

Όπως εξήγησε, «η απόφαση για προληπτική εκκένωση ελήφθη επειδή το μέτωπο της φωτιάς στην Κινέττα «πέρασε» στην Κορινθία και προκειμένου να μην υπάρξει κάποιο απρόοπτο, σε περίπτωση που αλλάξουν διεύθυνση οι άνεμοι, θελήσαμε να κινηθούμε έγκαιρα».

Διαβάστε, επίσης: Πυρκαγιές στην Αττική: Πέντε μέτωπα σε εξέλιξη

Διαβάστε, επίσης: Τραγικές φιγούρες: Αυτοί είναι οι αγνοούμενοι των πυρκαγιών (Pics)

Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών

Στους 74 ανέρχεται, πλέον, ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών, από τις φονικές πυρκαγιές. Την ίδια στιγμή, στους 188 είναι ο αριθμός των τραυματιών. Τα πιο πάνω στοιχεία δίνονται επίσημα από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Δεν υπάρχουν Κύπριοι ανάμεσα στα θύματα

Δεν υπάρχουν, μέχρι στιγμής, Κύπριοι πολίτες ανάμεσα στους νεκρούς και τους τραυματίες από τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική.

Όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Κυριάκος Κενεβέζος, οι υπηρεσίες της Κυπριακής Πρεσβείας στην Ελλάδα συνέδραμαν δέκα Κύπριους που αποτάθηκαν για βοήθεια. Στην πλειοψηφία τους ήταν ηλικιωμένοι άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί στην περιοχή Μάτι. Η Κυπριακή Πρεσβεία μεσολάβησε προκειμένου να απεγκλωβιστούν, ενημερώνοντας τις αρμόδιες Αρχές για τον εντοπισμό τους.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι σε δύο ομάδες έχουν χωριστεί οι δυνάμεις των ΕΜΑΚ και της Πολιτικής Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, που έχουν φτάσει στην Αθήνα προκειμένου να συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης. Η πρώτη ομάδα επιχειρεί στο μέτωπο της Κινέτας και η δεύτερη στο μέτωπο στο Μάτι.

Διαβάστε, επίσης: Εικόνες καταστροφής: Οι φονικές πυρκαγιές από ψηλά (Vids)

Διαβάστε, επίσης: Παραλήρημα Αμβρόσιου: «Ο άθεος Τσίπρας επισύρει την κατάρα του Θεού»

Σοκαριστική μαρτυρία: «Κολυμπούσα ανάμεσα σε πτώματα φίλων επί 4 ώρες»

Μουδιασμένη η χώρα την επαύριο της καταστροφικής φωτιάς στην Αττική, με τους πρωταγωνιστές, καθημερινούς ανθρώπους που βρέθηκαν εγκλωβισμένοι ανάμεσα στις φλόγες να εξιστορούν τον τρόπο που διέφυγαν τον θάνατο. Ένας από αυτούς, ο Νίκος Σταυρινίδης, κάτοικος Ραφήνας, ο οποίος και βρέθηκε στη θάλασσα με τη σύζυγό του και έξι ακόμη οικείους του. Όπως περιγράφει, παρέμειναν στα ανοιχτά τέσσερις ολόκληρες ώρες, να κολυμπούν για τη ζωή τους, ενώ διεσώθηκαν από μηχανότρατα ανοιχτά της Αρτέμιδος (Λούτσας).

Τσίπρας: Τριήμερο εθνικό πένθος

Σε τριήμερο εθνικό πένθος βρίσκεται από σήμερα η Ελλάδα ανέφερε σε δηλώσεις του ο Έλληνας Πρωθυοπουργός Αλέξης Τσίπρας. Όπως επεσήμανε τίποτα και κανένας δεν θα ξεχαστεί και τίποτα όπως είπε δεν θα μείνει αναπάντητο αναφορικά με την πυρκαγιά.

Ερντογάν: Μπορούμε να στείλουμε κάθε είδους βοήθεια στην Ελλάδα, εάν χρειαστεί

“Μπορούμε να στείλουμε κάθε είδους βοήθεια στην Ελλάδα εάν χρειαστεί”, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, εκφράζοντας συλλυπητήρια στον ελληνικό λαό για τις απώλειες ζωών από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «ενημερωθήκαμε με θλίψη για την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Αθήνα, στην πρωτεύουσα της γείτονός μας Ελλάδας. Ενημερώσαμε τις ελληνικές αρχές ότι μπορούμε να στείλουμε κάθε είδους βοήθεια αν χρειαστεί. Εκφράζω τα προσωπικά μου συλλυπητήρια αλλά και του λαού μου προς τον ελληνικό λαό».

Τουλάχιστον 60 οι νεκροί από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική

Ένας ακόμη νεκρός ανασύρθηκε από στελέχη του Λιμενικού, πριν από λίγο, στη θαλάσσια περιοχή της Αρτέμιδας.

Πρόκειται για έναν άνδρα που εντοπίστηκε από ελικόπτερο του Λιμενικού και αυτή τη στιγμή μεταφέρεται στο Λιμεναρχείο Ραφήνας για τις διαδικασίες ταυτοποίησης με πλωτό σκάφος του σώματος.

Οι έρευνες του Λιμενικού συνεχίζονται σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας.

Στους 60 ανέρχονται οι νεκροί, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα από τις Αρχές στη μεγάλη πυρκαγιά της Αν. Αττικής, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε πριν από λίγα λεπτά η εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Σταυρούλα Μαλλίρη.

Είκοσι πέντε από τα θύματα βρέθηκαν σήμερα το πρωί σε οικοπεδικό χώρο στην περιοχή Ζούγκλα στο Μάτι.

Ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι οι αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί καθώς υπάρχουν αναφορές στο Κέντρο της Πυροσβεστικής, στην Αστυνομία και στο Λιμενικό για αγνοούμενους. Η κ. Μαλλίρη έκανε έκκληση στους συγγενείς των αγνοουμένων να επικοινωνούν στον τηλ. αριθμό 199 για να δηλώσουν τους ανθρώπους που αναζητούν δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες.

Οι τραυματίες είναι 156 ενήλικοι, εκ των οποίων 11 είναι διασωληνωμένοι, καθώς 16 παιδιά - χωρίς να κινδυνεύει κανένας από αυτούς.

 

 

Έρευνα για τα αίτια των πυρκαγιών στην Αττική διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Έρευνα για τα αίτια των φονικών πυρκαγιών στην Αττική διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο, με την εντολή να διερευνηθούν τα πάντα σχετικά με τις χθεσινές πυρκαγιές, που οδήγησαν στον τραγικό θάνατο δεκάδων πολιτών και στην καταστροφή περιουσιών.

Άμεση ανάλυση: Απουσία σχεδίου έκτακτης ανάγκης

Τον αιφνιδιασμό του κρατικού μηχανισμού στην Ελλάδα και την απουσία σχεδίου έκτακτης ανάγκης θεωρούν εν ενεργεία και πρώην αξιωματικοί της Πυροσβεστικής ως τις βασικές αιτίες της τραγωδίας στο Μάτι. Κρατούν αποστάσεις από τις αναφορές κυβερνητικών αξιωματούχων περί οργανωμένου σχεδίου εμπρησμών και αποσταθεροποίησης.

Συγκλονιστική μαρτυρία: «Είδα το κοριτσάκι να καίγεται μπροστά μου» (vid)

 Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες κατοίκων του Νέου Βουτζά, που όχι μόνο είδαν τις περιουσίες και τα σπίτια τους να χάνονται στις φλόγες, αλλά αντίκρισαν και ανθρώπους να πεθαίνουν μπροστά στα μάτια τους, την ώρα που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από την καταδιωκτική μανία της φωτιάς.

Άνθρωποι που γλίτωσαν από τον θάνατο την ύστατη ώρα, πολλοί εξ αυτών ηλικιωμένοι, περιγράφουν τις ώρες της αγωνίας που έζησαν. Μητέρες έτρεχαν προς την παραλία με τα παιδιά τους στην αγκαλιά, προσπάθώντας να βρουν καταφύγιο από τις φλόγες.

Στους 49 νεκρούς ο τραγικός απολογισμός (vid)

«Στους 49 ανέρχονται οι νεκροί και στους 172 οι τραυματίες σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό της Πυροσβεστικής. Η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Σταυρούλα Μαλλίρη προέβη πριν από λίγο σε ενημέρωση για τα μέτωπα των πυρκαγιών που είναι ενεργά σε όλη τη χώρα. Η κ. Μαλλίρη είπε πως η ταχύτητα της φωτιάς εξαπλώθηκε αστραπιαία με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην προλάβουν να σωθούν αν και βρισκόντουσαν μόλις λίγα μέτρα από τη θάλασσα ενώ κάποιοι άλλοι είχαν εγκλωβιστεί μέσα στα σπίτια τους. Όσον αφορά τους αγνοούμενους η εκπρόσωπος Τύπου καλεί τους συγγενείς να τηλεφωνούν στο 199 και να ενημερώνουν για τους ανθρώπους τους.

 Απογείωση της Κυπριακής αποστολής για την πύρινη κόλαση της Αττικής (pic, vid)

Ομάδα αποτελούμενη από 60 πυροσβέστες και 4 άτομα διασώστες και νοσηλευτές αναχώρησε γύρω στις 10 το πρωί για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών που μαίνονται στην Αττική.

Εντός του στρατιωτικού αεροσκάφους C 130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας η Κύπρος στέλλει και δύο πυροσβεστικά οχήματα.

Ανακάλυψη σοκ: Αναφορές για 24 με 26 νεκρούς σε ταβέρνα - Προσπάθησαν να σωθούν

Για τουλάχιστον 26 νεκρούς που εντοπίστηκαν μεταξύ μιας ταβέρνας και της θάλασσας στην Αργυρή Ακτή, στο Μάτι, μιλούν διασώστες που βρίσκονται στην περιοχή.

Την είδηση για τον εντοπισμό «πολλών νεκρών» μετέφερε στην τηλεόραση του Σκάι ο αντιδήμαρχος Ραφήνας - πικερμίου Γιάννης Κοκόλης κάνοντας λόγο «για πάνω από είκοσι». Στη συνέχεια, ο διασώστης Βασίλης Ανδριόπουλος έκανε λόγο για την πρώτη καταμέτρηση των θυμάτων, που κατά τη μαρτυρία του, ανέρχονται σε 26. Σύμφωνα άλλες μαρτυρίες τα θύματα στην Αργυρά Ακτή είναι 24

Στην μάχη με την πύρινη κόλαση της Αττικής οι Κύπριοι πυροσβέστες (pic)

Για τα πύρινα μέτωπα της Ελλάδας που από χθες το μεσημέρι καίνε τα πάντα στο πέρασμα τους, αναχωρεί στις 8.30 το πρωί η Κυπριακή αποστολή με σκοπό να συνδράμει για αντιμετώπιση της φονικής πυρκαγιάς, στην οποία έχασαν την ζωή τους 24 άτομα

Εθνική τραγωδία με τουλάχιστον 24 νεκρούς από τις πυρκαγιές

Σε σκηνικό πρωτοφανούς τραγωδίας βρίσκεται σήμερα η χώρα, καθώς ο αριθμός των θυμάτων από τις πυρκαγιές που μαίνονται ακόμα στην Αττική ανεβαίνει διαρκώς και έχει φτάσει ήδη στους 24 νεκρούς και τους 102 τραυματίες εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ η εικόνα δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει πλήρως.

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Αττική, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, που δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί από τις Αρχές.

Οκτώ πτώματα έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι της Ραφήνας, σύμφωνα με τους απεσταλμένους του σταθμού μας, ενώ νωρίτερα ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Νίκος Παπαευσταθίου επιβεβαίωσε πως δύο νεκροί έχουν μεταφερθεί στο «Σισμανόγλειο» νοσοκομείο.

Ανάμεσα στους νεκρούς, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, βρίσκονται δύο παιδιά και δύο ηλικιωμένοι.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ ανέφερε πως ασθενοφόρα έχουν παραλάβει δύο απανθρακωμένα πτώματα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχουν κι άλλα θύματα.

Διαβάστε επίσης: 

Με C130 πάνε στην Ελλάδα οι Κύπριοι πυροσβέστες - Έτοιμοι να ριχτούν στην μάχη (pic)

Εικόνες ολέθρου από το πύρινο μέτωπο -Τραυματίες και εγκλωβισμένοι

Η Κύπρος στέλνει νοσηλευτικό προσωπικό

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωσή μας, από την Κύπρο για την Ελλάδα, αναμένεται να αναχωρήσουν τρία άτομα από το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών, ώστε να συνδράμουν στην περίθαλψη των Ελλαδιτών πυρόπληκτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X