ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο πεδίο μάχης οι Κύπριοι πυροσβέστες - Σε ετοιμότητα ακόμα 40 πυροσβέστες (pic, vid)

Στο πλευρό της Ελλάδας για κατάπαυση της πύρινης κόλασης

Στην Ελλάδα για να δώσουν βοήθεια στην κατάσβεση των πυρκαγιών άρχισαν να φτάνουν μετά το μεσημέρι τα μέλη της κυπριακής αποστολής, ενώ η άφιξη ολόκληρης της αποστολή αναμένεται να ολοκληρωθεί το απόγευμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, 45 μέλη της Υπηρεσίας και τα δύο πυροσβεστικά οχήματα αφίχθησαν στο Αεροδρόμιο Ελευσίνας λίγο πριν τις 13.00. Τα 10 μέλη της Πολιτικής Άμυνας αναχώρησαν στις 10.30 με ιδιωτική αεροπορική εταιρεία και στις 16.30 αναχωρούν 9 μέλη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για να ενσωματωθούν με την υπόλοιπη αποστολή.

Τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Άμυνας σύμφωνα με τις οδηγίες που τους δόθηκαν από το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος θα επιχειρήσουν στην περιοχή Μάτι και το Τμήμα Δασών στην περιοχή Κινέτα.

Την αποστολή αποτελούν 20 μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου , 20 μέλη του Τμήματος Δασών , 20 μέλη της Πολιτικής Άμυνας και 4 μέλη της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων. Επίσης, ομάδα 40 μελών από Πυροσβεστική Υπηρεσία , Τμήμα Δασών , Πολιτικής Άμυνας και Εθελοντικής Ομάδας πυροσβεστών ΕΤΕΑ βρίσκονται σε ετοιμότητα αν χρειαστεί να ανταποκριθούν.

Νωρίτερα:

Στο σύνολο 45 άτομα, τα οποία προέρχονται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Τμήμα Δασών, την Πολιτική Άμυνα και την Υπηρεσία Ασθενοφόρων, αναχώρησαν το πρωί από την Κύπρο με το στρατιωτικό αεροσκάφους C 130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών που μαίνονται στην Αττική.

Άλλα δέκα άτομα μέλη της Πολιτικής Άμυνας αναχώρησαν με αεροσκάφος ιδιωτικής εταιρείας, ενώ άλλοι 9 Πυροσβέστες θα αναχωρήσουν το απόγευμα.

Ο λόγος της μη αναχώρησης και των 64 μελών της πρώτης κυπριακής αποστολής ήταν διότι δεν μπορούσαν όλοι να επιβιβαστούν στο C 130 λόγω χώρου επειδή φορτώθηκαν και δύο πυροσβεστικά οχήματα.

Διαβάστε επίσης: Συγκλονιστική μαρτυρία: «Είδα το κοριτσάκι να καίγεται μπροστά μου» (vid)

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής δήλωσε ότι ετοιμάζουν ακόμα μια 40μελή ομάδα αποστολής, η οποία θα βρίσκεται σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο, αν χρειαστεί να μεταβούν στην Ελλάδα, και θα αποτελείται από 10 μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, 10 μέλη του Τμήματος Δασών, 10 μέλη της Πολιτικής Άμυνας, 10 μέλη της εθελοντικής ομάδας ΕΤΕΑ.

Σε δηλώσεις του μετά την αναχώρηση του C 130, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας είπε ότι γύρω στις 10 το πρωί αναχώρησαν με το στρατιωτικό αεροσκάφους C 130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας 45 άτομα, τα οποία προέρχονται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Τμήμα Δασών, την Πολιτική Άμυνα και την Υπηρεσία Ασθενοφόρων, με προορισμό των Ελευσίνα. «Μαζί με το προσωπικό, αποστάληκαν και δύο πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας», σημείωσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι στις 16:30 σήμερα, θα αναχωρήσουν με την ιδιωτική αεροπορική εταιρεία Cobalt, εννέα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Είπε, παράλληλα, ότι 10 μέλη της Πολιτικής Άμυνας αναχώρησαν γύρω στις 10:30 με την ιδιωτική αεροπορική εταιρεία Aegean. Η πρώτη κυπριακή αποστολή, συνέχισε ο κ. Τράγκολας, αποτελείται στο σύνολο από 64 άτομα.

Όπως είπε, τα μέλη που αναχώρησαν και θα αναχωρήσουν με αεροσκάφη ιδιωτικών εταιρειών θα ενωθούν με την υπόλοιπη αποστολή που αναχώρησε με το στρατιωτικό αεροσκάφος, μόλις γίνει η άφιξη τους.

«Τώρα το πότε θα επιχειρήσουν ή αμέσως με την άφιξη θα αρχίσει η επιχείρηση αυτό θα εξαρτηθεί από την κατάσταση που επικρατεί και τις βασικές ανάγκες που θα έχει το Πυροσβεστικό Σώμα της Ελλάδας», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Τράγκολας είπε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφάλειας για την αποστολή.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής δήλωσε ότι οι αεροπορικές εταιρείες Aegean και Cobalt παραχώρησαν τα εισιτήρια για μετάβαση των μελών της κυπριακής αποστολής στην Ελλάδα.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Κεττής είπε ότι ο σύνδεσμος με τις ελληνικές αρχές είναι ο Βοηθός Διευθυντής Επιχειρήσεων Λεωνίδας Λεωνίδου.

Νωρίτερα: 

Ομάδα αποτελούμενη από 60 πυροσβέστες και 4 άτομα διασώστες και νοσηλευτές αναχώρησε γύρω στις 10 το πρωί για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών που μαίνονται στην Αττική.

Εντός του στρατιωτικού αεροσκάφους C 130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας η Κύπρος στέλλει και δύο πυροσβεστικά οχήματα.

Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι σε ετοιμότητα για αποστολή πρόσθετης βοήθειας προς αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών που μαίνονται στην περιοχή της Αττικής, αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου.

"Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι σε ετοιμότητα για αποστολή πρόσθετης βοήθειας προς αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών που μαίνονται στην περιοχή της Αττικής, στέλνοντας ακόμα δύο πυροσβεστικά οχήματα και αριθμό πυροσβεστών εάν χρειαστεί" έγραψε ο κ. Νικολάου.

Νωρίτερα:

Ομάδα αποτελούμενη από 60 πυροσβέστες και 4 άτομα διασώστες και νοσηλευτές αναχωρεί εντός ολίγου με στρατιωτικό αεροσκάφος C 130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών που μαίνονται στην Αττική.

Το αεροσκάφος έφτασε γύρω στις 07.20 το πρωί στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας και γίνονται όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες ούτως ώστε η αποστολή να αναχωρήσει για την Ελλάδα το συντομότερο δυνατόν.

Διαβάστε επίσης: Φονική η πυρκαγιά στην Ελλάδα (pics, vid)

 

 

 

Υπεύθυνος της αποστολής θα είναι ο Βοηθός Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αστυνόμος Β Λεωνίδας Λεωνίδου ο οποίος θα είναι και ο σύνδεσμος της κυπριακής αποστολής και του Πυροσβεστικού Σώματος ή της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας στην Ελλάδα που θα δεχθεί τις ανάλογες οδηγίες για το που και πότε θα επιχειρήσουν».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X