ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εβδομάδα 3-9 Ιουλίου: Η θερμότερη που έχει καταγραφεί ποτέ στον πλανήτη

ΟΗΕ - Ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών και τον Ιούνιο

Ως τη θερμότερη εβδομάδα που έχει καταγραφεί ποτέ παγκοσμίως ανακήρυξε ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός το διάστημα 3-9 Ιουλίου, κι ενώ ήδη, σε πολλές περιοχές του πλανήτη, έσπασαν πολλά ημερήσια ρεκόρ ζέστης.

«Ο κόσμος μόλις βίωσε τη θερμότερη εβδομάδα που έχει καταγραφεί ποτέ, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία», ανέφερε αυτή η υπηρεσία του ΟΗΕ σε μια ανακοίνωσή της.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός σημείωσε: «Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, ο κόσμος είχε μόλις την πιο ζεστή εβδομάδα που έχει καταγραφεί ποτέ. Ακολουθεί ο θερμότερος Ιούνιος που έχει καταγραφεί ποτέ, με πρωτοφανείς θερμοκρασίες στην επιφάνεια της θάλασσας και χαμηλό ρεκόρ στην έκταση των θαλάσσιων πάγων της Ανταρκτικής».

Την ίδια ώρα, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ο συνδυασμός κλιματικής κρίσης και Ελ Νίνιο, θα οδηγήσει στον θερμότερο Ιούλιο όλων των εποχών. Η υπηρεσία του ΟΗΕ προειδοποιεί ότι οι θερμοκρασίες ρεκόρ στην ξηρά και στους ωκεανούς έχουν δυνητικά καταστροφικές επιπτώσεις στα οικοσυστήματα και το περιβάλλον, ενώ οι εκτεταμένες αλλαγές στον πλανήτη είναι αποτέλεσμα της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής.

Πηγή: protothema.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση