ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εξαφάνιση – σοκ: Αγοράκι 2,5 ετών χάθηκε ενώ ήταν στον κήπο

Γαλλία: Μεγάλη κινητοποίηση για εντοπισμό του μικρού

Ένα παιδάκι μόλις 2,5 ετών αγνοείται από τότε που η γιαγιά και ο παππούς του το έχασαν από τα μάτια τους αργά το Σάββατο σε ένα χωριό στη νοτιοανατολική Γαλλία.

Ο μικρός Εμίλ, βρισκόταν στον κήπο των παππούδων του στο χωριό Βερνέ, στην περιοχή Άλπ-ντε-Οτ-Προβάνς, όταν εξαφανίστηκε.

Τον έχασαν από τα μάτια τους γύρω στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της κοινότητας, στο BFM, το παιδί μόλις είχε ξυπνήσει . Ο παππούς με τη γιαγιά του παρατήρησαν ότι το παιδί έλειπε καθώς το έψαχναν για να πάνε εκδρομή με το αυτοκίνητο.

Έκκληση των γαλλικών αρχών για την αναζήτηση μαρτύρων

Η είδηση της μυστηριώδους εξαφάνισης του μικρού παιδιού έχει σοκάρει τον γαλλικό Τύπο ενώ πάνδημη κινητοποίηση για τον εντοπισμό του έχει ξεκινήσει.

«Όποιος πέρασε από το Le Vernet το Σάββατο καλείται να επικοινωνήσει με το 04.92.36.73.00. Πρόκειται για ειδική γραμμή για την εξαφάνιση αυτή», δήλωσε ο εισαγγελέας νωρίς το απόγευμα της Κυριακής.

Γύρω στις 6 το απόγευμα, οι αστυνομικές αρχές έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες στο Twitter, συμπεριλαμβανομένων των σεξωτερικών χαρακτηριστικών του μικρού Εμίλ: «καστανά μάτια, ξανθά μαλλιά, ύψους 90 εκατοστών (...) φορούσε κίτρινη μπλούζα και λευκό σορτσάκι με πράσινο μοτίβο και μπότες πεζοπορίας».

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η αναζήτηση;

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα Le Parisien: «Στις 18:40 ξεκίνησε μια μεγάλη έρευνα για το παιδί», ανέφερε η νομαρχία σε ανακοίνωσή της την Κυριακή. Ομάδες σκύλων, δύο ελικόπτερα, το ένα με θερμική κάμερα, και drones εξοπλισμένα επίσης με θερμικές κάμερες κινητοποιήθηκαν για την ανεύρεση του παιδιού, σύμφωνα με τη χωροφυλακή και τη νομαρχία.

«Είμαστε ακόμη αισιόδοξοι, αλλά η φλόγα σβήνει όσο περνάει ο καιρός», δήλωσε ο δήμαρχος της κοινότητας στην γαλλική εφημερίδα το απόγευμα της Κυριακής. «Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί δεν έχει βρεθεί, ενώ γνωρίζουμε τόσο καλά την περιοχή».

Οι έρευνες συνεχίστηκαν μέχρι τα μέσα της νύχτας και συνεχίστηκαν στις 6 το πρωί της Κυριακής. Περίπου σαράντα χωροφύλακες, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτών της μονάδας χωροφυλακής των ορεινών περιοχών (PGHM), συμμετέχουν, καθώς και περίπου είκοσι πυροσβέστες και εθελοντές ντόπιοι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Η έρευνα για την «ανησυχητική εξαφάνιση ενός ανηλίκου» έχει ανατεθεί στην ερευνητική μονάδα της Μασσαλίας.

«Είμαστε τρομοκρατημένοι»

Ο δήμαρχος της κοινότητας του Βερνέ επεσήμανε ότι το μικρό αγόρι μπορούσε «να περπατήσει πολύ καλά για την ηλικία του». «Έτσι, μπορεί να ήταν σε θέση να καλύψει κάποια απόσταση και ίσως να χαθεί ή να κρυφτεί». Σύμφωνα με τον δήμαρχο, «όλη η περιοχή ερευνάται, όλα εξετάζονται εξονυχιστικά".

«Είμαστε συγκλονισμένοι», πρόσθεσε ο δήμαρχος, εκφράζοντας τη «μεγάλη ανησυχία» της οικογένειας. «Η οικογένεια είναι γνωστή εδώ, έρχεται για διακοπές εδώ και δεκαετίες».

Πηγή: iefimerida.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση