ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ομαδικός βιασμός»: Μετά το Ισραήλ, «επίθεση» από Βρετανία

Η απόσυρση Πιττάτζη και τα σοβαρά ερωτήματα για την απόφασή του

Από ανατροπή σε ανατροπή μας πάει η υπόθεση του «ομαδικού βιασμού» στην Αγία Νάπα, με την νεαρή κατηγορούμενη να φαίνεται πως θέλει να ταράξει τα νερά με τις κινήσεις της. Πλέον, τα βρετανικά ΜΜΕ και κυρίως η «The Sun» μεταδίδουν πληροφορίες κατά της Αστυνομίας Κύπρου, ενώ ο συνήγορος υπεράσπισής της, Ανδρέας Πιττάτζης, ένας επιτυχημένος δικηγόρος, αναγκάστηκε το πρωί της Τετάρτης 07/08 να αποσυρθεί από την υπόθεση.

Παρόλο που στην προηγούμενη διαδικασία ο πρώην, πλέον, συνήγορος υπεράσπισης της 19χρονης Βρετανίδας ζήτησε χρόνο από το δικαστήριο για να μελετήσει το μαρτυρικό υλικό της υπόθεσης, σήμερα ανέφερε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου πως αποσύρεται από την εκπροσώπηση της νεαρής λόγω του ότι υπάρχει σοβαρή διαφωνία ως προς τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης. Επίσης σημείωσε πως έχει ήδη δώσει στην κοπέλα τον φάκελο της υπόθεσης.


Κλάματα από την 19χρονη και απόσυρση του δικηγόρου (Vid)


Ωστόσο το ερώτημα που προκύπτει είναι τι μεσολάβησε και έφερε τον δικηγόρο στο σημείο να παραιτηθεί από την υπόθεση. Μια πιθανή αιτία φέρεται να είναι η διαρροή ηλεκτρονικών μηνυμάτων και ιδίως του μηνύματος που φέρεται να απέστειλε η 19χρονη σε φίλο της, τον οποίο επικαλείται η «The Sun» για την εξασφάλιση και δημοσίευσή του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα και τα όσα αναφέρει φίλος της 19χρονης, η νεαρή κοπέλα εξαναγκάστηκε από τους αστυνομικούς να αποσύρει την καταγγελία στερώντας της το δικαίωμα εκπροσώπησης από δικηγόρο αλλά και απειλώντας την πως αν δεν το πράξει θα συλλάβουν όλους τους φίλους της.


«Η Βρετανίδα είναι πόρνη» (Pics, Vids)


Ο φίλος της κοπέλας ο οποίος κάνει και την καταγγελία έδωσε στην προαναφερθείσα σελίδα μήνυμα το οποίο έστειλε η ίδια ενόσω βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα.

Το sms λέει τα εξής: «Είναι τρελό, δεν με αφήνουν να μιλήσω σε κανέναν. Ειλικρινά, με έκαναν να υπογράψω ψέματα. Νομίζουν ότι είναι συνωμοσία και απειλούν να βγάλουν διεθνές ένταλμα και να σας συλλάβουν όλους».

Ο δικηγόρος ίδιος σε δηλώσεις του στην ίδια βρετανική ιστοσελίδα καταδίκαζε την διάδοση του βίντεο και των μηνυμάτων μεταξύ της 19χρονης και κάποιων Ισραηλινών. Χαρακτηριστικά ήταν και τα λόγια του. «Θα ήθελα να μάθω ποιος δημοσίευσε τα βίντεο και τα μηνύματα στο διαδίκτυο. Αυτά υποτίθεται ότι είναι προσωπικά δεδομένα και τώρα όλος ο κόσμος τα έχει δει». Μάλιστα, πρόσφατα, ο κος Πιττάτζης σε δηλώσεις του, διαμαρτυρόταν ότι πλέον οι δίκες δεν γίνονται στα δικαστήρια, αλλά στα διάφορα μέσα.


Το sms της 19χρονης - «Είναι τρελό! Με ανάγκασαν να υπογράψω ψέματα»


Εξάλλου, σε νέες δηλώσεις του, μετά την σημερινή απόσυρσή του, ερωτηθείς κατά πόσον η διαφωνία με την πελάτισσα του αφορούσε την απάντηση της στην κατηγορία της δημόσιας βλάβης, ο κ. Πιττάτζης απάντησε πως «δεν μπορώ να αναφερθώ στις λεπτομέρειες που οδήγησαν σ’αυτή τη διαφωνία, αφού αυτό συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα», προσθέτοντας πως «αυτό είναι εμπιστευτικό μεταξύ του δικηγόρου και του πελάτη».

Νέες πληροφορίες, φέρουν την 19χρονη Βρετανίδα να έχει εκφράσει την επιθυμία να εκπροσωπηθεί από άλλον δικηγόρο, γεγονός που, σε συνδυασμό με δημοσίευμα της «The Sun», η οποία αναφερόταν σε επαφές της με άλλους δικηγόρους, ενισχύει τα ερωτηματικά σε σχέση με τους λόγους απόσυρσης του κου Πιττάτζη.

Είναι, πάντως, γεγονός ότι μετά την αφόρητη πίεση που είχαν ασκήσει οι Ισραηλινοί δικηγόροι και τα ΜΜΕ στις κυπριακές αρχές σε σχέση με την διερεύνηση, σειρά πήραν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Η κυπριακή Αστυνομία κλήθηκε να διαχειριστεί την υπόθεση με λεπτότητα, καθώς σε αυτήν εμπλεκόμενοι ήταν δώδεκα έφηβοι, ενώ τώρα, στο δεύτερο σκέλος της, όπως, άλλωστε και στο πρώτο, καλείται να διαχειριστεί με σοβαρότητα τα όσα διαρρέονται στα ξένα ΜΜΕ, προκειμένου να φέρει εις πέρας αναπόσπαστη το έργο της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X