ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κλάματα από την 19χρονη και απόσυρση του δικηγόρου (Vid)

Αναβλήθηκε η διαδικασία, με την 19χρονη να παραμένει υπό κράτηση

Νέα ανατροπή σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στην υπόθεση του «ομαδικού βιασμού», κατά την παρουσία της 19χρονης Βρετανίδας στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου. Ενώ αρχικά αναμένετο ότι η νεαρή θα απαντούσε στην σοβαρή κατηγορία που αντιμετωπίζει, αυτήν της δημόσιας βλάβης, ήρθε η απόσυρση του δικηγόρου της, Ανδρέα Πιττάτζη.

Κλάματα και απόσυρση

Ο συνήγορος υπεράσπισης της 19χρονης, Ανδρέας Πιττάτζης, αποσύρθηκε από την υπόθεση.  Ο κύριος Πιττάτζης ανέφερε «Υπάρχει σοβαρή διαφωνία με την κατηγορουμενη για τον τρόπο διαχείριση της υπόθεσης, γι' αυτό ζητώ την άδεια του δικαστηρίου να αποσυρθώ», είπε, με το δικαστήριο να του παραχωρεί την άδεια. Όπως ειπώθηκε, δόθηκε το μαρτυρικό υλικό στην κατηγορούμενη, η οποία με το ξεκίνημα της διαδικασίας ξέσπασε σε κλάματα.

Η διαδικασία αναβλήθηκε, για να συνεχιστεί στις 19 Αυγούστου στις 10:00 π.μ. Ερωτηθείσα αν θέλει να τοποθετηθεί ως προς την συνέχιση της κράτησής της, δεν θέλησε να πει οτιδήποτε. Ως εκ τούτου, παραμένει υπό κράτηση μέχρι την προαναφερθείσα ημερομηνία. Κατά τον χρόνο αυτό, η 19χρονη θα έχει την ευκαιρία να βρει άλλον συνήγορο υπεράσπισης.

Δηλώσεις του δικηγόρου Ανδρέα Πιττάτζη - Τι είπε η μητέρα της 19χρονης 

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της διαδικασίας ο δικηγόρος Αντρέας Πιττάτζης ανέφερε ότι «ενόψει του γεγονότος ότι ως δικηγόρος υπεράσπισης διαφωνούσα με την κατηγορούμενη στο τρόπο χειρισμού της υπόθεσης, ζήτησα άδεια από το Δικαστήριο για να αποσυρθώ από δικηγόρος της».

Ερωτηθείς κατά πόσον η διαφωνία με την πελάτισσα του αφορούσε την απάντηση της στην κατηγορία της δημόσιας βλάβης, ο κ. Πιττάτζης απάντησε πως «δεν μπορώ να αναφερθώ στις λεπτομέρειες που οδήγησαν σ’αυτή τη διαφωνία, αφού αυτό συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα», προσθέτοντας πως «αυτό είναι εμπιστευτικό μεταξύ του δικηγόρου και του πελάτη».

Σε άλλες ερωτήσεις απάντησε πως έχει «ήδη δώσει το φάκελο της υπόθεσης στην κατηγορούμενη», ότι «η κοπέλα ζήτησε χρόνο από το Δικαστήριο για να εξεύρει νέο δικηγόρο».

Απαντώντας σε ερωτήσεις Βρετανών και Ισραηλινών δημοσιογράφων ο κ. Πιττάτζης είπε πως «οι δικηγόροι δεν είναι μισθοφόροι, υπηρετούν το Νόμο και το Δικαστήριο και όταν υπάρχει διαφωνία, έχουν υποχρέωση έναντι του Δικαστηρίου και των πελατών τους να παραιτηθούν».

Ταυτόχρονα κάλεσε τους δημοσιογράφους να μην ερμηνεύσουν την παραίτηση του πως «σχετίζεται με την παραδοχή της 19χρονης για ενοχή ή μη ενοχή» σημειώνοντας πως «αυτό θα ήταν επιζήμιο για την υπεράσπισή της και άδικο για την ίδια».

Ανέφερε ακόμα ότι ενημέρωσε την οικογένεια της 19χρονης για την απόφαση του να αποσυρθεί από δικηγόρος υπεράσπισης της λίγες μέρες προηγουμένως.

Εξάλλου η μητέρα της 19χρονης ανέφερε ότι «έχει εμπιστοσύνη στην Κυπριακή Δικαιοσύνη», ότι «θα διορίσει άλλο δικηγόρο για την υπόθεση», πως «επισκέπτεται σχεδόν καθημερινά την κόρη της στα κρατητήρια όπου κρατείται».

Ακόμα δεν θέλησε να πει οτιδήποτε για το λόγο διαφωνίας που είχε η κόρη της με τον Ανδρέα Πιττάτζη και κατά πόσον έχει προσεγγιστεί από νέο δικηγόρο για να αναλάβει την υπόθεση.

Η 19χρονη ενδεχομένως να βρεθεί αντιμέτωπη μέχρι και με φυλάκιση, καθώς ο ποινικός κώδικας προβλέπει ότι «όποιος, γνωρίζει ότι δίνει σε οποιοδήποτε αστυνομικό ψευδή κατάθεση σε συνάφεια με κατά φαντασία ποινικό αδίκημα, είναι ένοχος δημόσιας βλάβης, και υπόκειται σε χρηματική ποινή η οποία δεν υπερβαίνει τις χίλιες λίρες ή σε φυλάκιση ενός χρόνου».

Η καταγγελία για ομαδικό βιασμό

Σοκ είχε προκαλέσει το άκουσμα της καταγγελίας της 19χρονης Βρετανίδας η οποία υποστήριζε ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από 12 Ισραηλινούς.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η κοπέλα προέβη στην καταγγελία γύρω στις 6:00 το πρωί της Τετάρτης (17/7).

Η νεαρή ισχυριζόταν ότι γύρω στις 12:30 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 12 νεαροί από το Ισραήλ την βίασαν εντός του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε, στην Αγία Νάπα.

Η Αστυνομία αφού αξιολόγησε τα στοιχεία προχώρησε στην σύλληψη των 12 νεαρών.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου επέβαλε την Πέμπτη 18 Ιουλίου, οκταήμερη κράτηση στους 12 υπόπτους.

Η απόλυτη ανατροπή

Το πρωί της Κυριακής 28 Ιουλίου η καταγγελία της νεαρής γύρισε μπούμερανγκ εναντίον της αφού σε κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία, παραδέχθηκε ότι είχε δώσει ψευδή καταγγελία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 19χρονη Βρετανίδα φέρεται να παραδέχθηκε ότι ήρθε σε σεξουαλική επαφή με την θέλησή της με κάποιους εκ των Ισραηλινών, ωστόσο και με βάση τα λεγόμενά της ενοχλήθηκε επειδή κάποιοι άλλοι βιντεογραφούσαν την πράξη.

Η εξέλιξη αυτή φέρνει εκ των πραγμάτων σε δυσμενή θέση την κοπέλα που πλέον είναι αντιμέτωπη με τον νόμο, αφού πέραν των αρχών της Δημοκρατίας φέρεται πως θα αντιμετωπίσει και μηνύσεις από πλευράς Ισραηλινών.

Μάλιστα ένας εκ των δικηγόρων που εκπροσωπεί ορισμένους εκ των εφήβων που κατηγορήθηκαν για ομαδικό βιασμό είπε ότι οι πελάτες του θα βρεθούν απέναντι από την Βρετανίδα που έκανε την κατηγορία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X