ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Live - Συστάσεις ΠΟΥ για την χαλάρωση των μέτρων - Αισιοδοξία σε Κύπρο και Ελλάδα

Όλες οι εξελίξεις στο 24news

H Κύπρος είναι υπό την σκιά του νέου κορωνοϊού, COVID-19, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να ανήλθαν στα 772, έπειτα από την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, το απόγευμα της Δευτέρας 20 Απριλίου, για 5 νέα κρούσματα, ενώ τα θύματα της πανδημίας είναι 12.

Η μάχη της ιχνηλάτησης συνεχίζεται σε μια προσπάθεια να συγκρατηθεί η εξάπλωση, ενώ οι αρμόδιοι επαναλαμβάνουν προς τους πολίτες να περιοριστούν στο σπίτι τους ώστε να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Θυμίζουμε πως το Σάββατο (11/4) άρχισε η δειγματοληψία σε 20,000 εργαζόμενους του ιδιωτικού, δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα και της Εθνικής Φρουράς. Η δειγματοληψία η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 20 μέρες πραγματοποιείται σε παγκύπρια βάση, σε συνεργασία με ιδιωτικά εργαστήρια που πληρούν τα κριτήρια του Υπουργείου Υγείας και αναμένεται να καθορίσει τα επόμενα βήματα των αρμοδίων.

Να σημειωθεί ότι την παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου των μέτρων που έχουν κατά καιρούς αποφασιστεί για περιορισμό των επιπτώσεων του κορωνοϊού ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης (8/4) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο των αποφάσεων που έλαβε νωρίτερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

 Όλες οι εξελίξεις στο 24news:

20:45 - Τουρκία: Τετραήμερη απαγόρευση κυκλοφορίας σε 31 πόλεις και νομούς

Αυστηρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού στην Τουρκία, ανακοίνωσε ο τούρκος πρόεδρος ΡετζέπΤαγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος ο οποίος προέβη σε δηλώσεις μετά από σύσκεψη με το υπουργικό συμβούλιο, ανακοίνωσε ότι επιβάλλεται 4ήμερη απαγόρευση κυκλοφορίας στις 31 πόλεις και νομούς οι οποίες παρουσιάζουν τα υψηλότερα ποσοστά κρουσμάτων και θανάτων. Η απαγόρευση θα αρχίσει από τα μεσάνυχτα της 22ας Απριλίου και θα λήξει τα μεσάνυχτα της 26ης Απριλίου. Σημειώνεται ότι η 23η Απριλίου είναι εθνική εορτή για την Τουρκία και συνήθως πραγματοποιούνταν παρελάσεις και μεγάλες συγκεντρώσεις κόσμου.

Πάντως ο πρόεδρος Ερντογάν επισήμανε ότι η κρίση του κορωνοϊού δεν έχει αποσπάσει την προσοχή της Τουρκίας από τα σημαντικά θέματα εξωτερικής πολιτικής.

«Για αρκετό διάστημα πλέον το κύριο θέμα στις συσκέψεις μας είναι το έργο που έχουμε επιτελέσει σχετικά με τον αγώνα κατά του κορωνοϊού. Σήμερα κάναμε επίσης αξιολόγηση σημαντικών θεμάτων εθνικής ασφάλειας, ιδιαίτερα σχετικά με τη Συρία και τη Λιβύη» είπε. «Βλέπουμε την επιθετικότητα του Συριακού καθεστώτος στο Ιντλίμπ, που μετέτρεψε την επιδημία του κορονοϊού σε ευκαιρία», είπε ο πρόεδρος Ερντογάν ενώ αναφέρθηκε και στη Μεσόγειο λέγοντας ότι «θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα να χαλάμε όλα τα παιχνίδια που παίζονται στη Μεσόγειο».

20:35 - Ανησυχία Τζόνσον για δεύτερη κορύφωση του κορωνοϊού

Ανησυχία για μια πιθανή «δεύτερη κορύφωση» του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο αν τα περιοριστικά μέτρα αρθούν πρώιμα εξέφρασε ο υπό ανάρρωση Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times.

Η Ντάουνινγκ Στριτ επιβεβαίωσε ότι την ανησυχία αυτή διατύπωσε ο πρωθυπουργός σε συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή του Υπουργό Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ και συμβούλους του την Παρασκευή, ενώ συνεχίζει να αναρρώνει από τον κορωνοϊό στην επίσημη πρωθυπουργική εξοχική κατοικία στο Τσέκερς.

Η πληροφορία έρχεται ενώ η κυβέρνηση τελεί υπό πίεση να παρουσιάσει ένα σχέδιο εξόδου από τα περιοριστικά μέτρα. Την Κυριακή ο Υπουργός Παιδείας Γκάβιν Γουίλιαμσον διέψευσε δημοσιεύματα ότι υπάρχει σχέδιο σταδιακής επανέναρξης των σχολικών μαθημάτων από τις 11 Μαΐου, λέγοντας «δεν έχω ακόμα ημερομηνία».

20:12 - Κανένα νέο κρούσμα στα Κατεχόμενα

Δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα κορωνοϊού στα κατεχόμενα σήμερα, σύμφωνα με τον "υπουργό υγείας" Αλί Πιλί.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Πιλί είπε πως έγιναν 396 εξετάσεις χωρίς θετικό κρούσμα και ότι τα περιστατικά ανέρχονται στα 108. Εξήγησε ότι ο νεαρός ηλικίας 30 ετών που ανακοινώθηκε χθες θετικός στον ιό, μεταφέρθηκε σήμερα σε άλλο νοσηλευτήριο και του έγινε ξανά εξέταση με αρνητικό αποτέλεσμα. Στον νεαρό έγινε και τρίτο τεστ και πάλι ήταν αρνητικό και έτσι του έδωσαν εξιτήριο.

Ο "υπουργός" είπε ότι μέχρι σήμερα διενεργήθηκαν 6,562 εξετάσεις και ότι ένα νοσηλευτήριο στο οποίο μεταφέρονταν ασθενείς με κορωνοϊό, θα δέχεται τώρα και άλλα περιστατικά. Εξήγησε ότι η πτέρυγα για κορωνοϊό είναι απομονωμένη από το υπόλοιπο κτίριο και ότι η απόφαση για να νοσηλεύονται εκεί και άλλοι ασθενείς πάρθηκε από ειδικούς.

19:50 - ΠΟΥ: H χαλάρωση των μέτρων δεν σημαίνει το τέλος της πανδημίας

Η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων δεν σημαίνει το τέλος της πανδημίας διαμηνύει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, δήλωσε συγκεκριμένα ότι θα απαιτηθoύν «διαρκείς προσπάθειες» από τις κυβερνήσεις και τους πολίτες. Η επιβολή μέτρων lockdown μπορεί να συμβάλει στην άμβλυνση της πίεσης της πανδημίας επί μίας χώρας, αλλά τα περιοριστικά μέτρα δεν μπορούν μόνα τους να αντιμετωπίσουν τη νόσο.

Οι κυβερνήσεις πρέπει να διασφαλίσουν ότι έχουν την δυνατότητα «να εντοπίζουν, να πραγματοποιούν τεστ, να απομονώνουν και να περιθάλπουν κάθε κρούσμα και να ιχνηλατούν κάθε επαφή», δήλωσε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Ο γενικός διευθυντής του διεθνούς οργανισμού δήλωσε επίσης ότι περί τα 600 νοσοκομεία στον κόσμο θα είναι έτοιμα να δεχθούν ασθενείς για κλινικές δοκιμές φαρμάκων υπό την αιγίδα του ΠΟΥ και ότι ο οργανισμός θα αποστείλει 180 εκατομμύρια προστατευτικές μάσκες αυτόν και τον επόμενο μήνα σε χώρες.

19:40 - Ιταλία: Μεγάλος περιορισμός των κρουσμάτων - Άλλοι 454 νεκροί

Μεγάλος περιορισμός παρατηρείται στα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία. Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών είναι 181.228, ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 24.114. Παράλληλα, 48.877 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Την προηγούμενη ημέρα το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 178.972 και είχαν χάσει την ζωή τους 23.660 άνθρωποι ενώ 47.055 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 454 ασθενείς και καταγράφηκαν 2.256 νέα κρούσματα. Αρνητικοί στον ιό έγιναν 1.817 ασθενείς.

Σε μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται 2.573 ασθενείς και, συνολικά, 24.114 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 80.758 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

19:32 - Τραβούν τα μαλλιά τους οι αστυνομικοί - Τους «πιάνουν» στις θάλασσες

19:30 - Λεμεσός: Τους στοίχισε ακριβά το... pool party!

18:46 - Κύπρος: «Είμαστε κοντά στο σημείο μηδέν»

18:27 - Απολογήθηκε δημόσια ο Δήμαρχος Αραδίππου για την παρουσία του στην εκκλησία

18:10 - Μόλις 10 νέα κρούσματα στην Ελλάδα 

Δέκα νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας. Με αυτά, ο συνολικός αριθμός στη χώρα ανέρχεται σε 2.245, ενώ με έξι ακόμη θανάτους, η Ελλάδα μετράει συνολικά 116 νεκρούς.

18:02 - Ο αριθμός των θανάτων στα νοσοκομεία της Αγγλίας αυξήθηκε κατά 429 φθάνοντας τους 14.829

Ο αριθμός των θανάτων από COVID-19 στα αγγλικά νοσοκομεία αυξήθηκε κατά 429 φθάνοντας τους 14.829, ανέφερε η εθνική υπηρεσία υγείας.

"Δεκαπέντε από τους 429 ασθενείς (ηλικίας από 49 έως 92 ετών) δεν είχαν κάποιο γνωστό υποκείμενο νόσημα", σύμφωνα με την υπηρεσία υγείας. Τα στοιχεία για το Ηνωμένο Βασίλειο θα δοθούν σύντομα στη δημοσιότητα.

17:53 - 5 μόνο νέα κρούσματα 

16:59 - Ο Ακιντζί απέρριψε εκ νέου την κριτική εναντίον του και επανέλαβε τα περί ενότητας και αλληλεγγύης

Εκ νέου απέρριψε τις επικρίσεις εναντίον του ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, με αφορμή τη βοήθεια που δέχθηκε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για εξοπλισμό και χλωροκίνη, λόγω της πανδημίας.

Σε δήλωση σε διαδικτυακό πρόγραμμα ανέφερε και πάλι πως τώρα είναι η ώρα της ενότητας και της αλληλεγγύης και πως ο ίδιος και η αντιπολίτευση έδειξαν κατανόηση για τα μέτρα που έλαβε το "υπουργικό" , αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνονται εισηγήσεις, προσθέτοντας πως οποιαδήποτε "αρχή" δεν ανέχεται την αντίθετη άποψη, είναι καταδικασμένη να κάνει λάθη.

Για την βοήθεια από τους Ε/κ ο Ακιντζί είπε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ιατρική βοήθεια, φάρμακα και υπηρεσίες φτάνει από την ε/κ πλευρά και υπενθύμισε ότι πρόσφατα έφτασε στα κατεχόμενα βοήθεια από φάρμακα για καρκινοπαθείς.

Ανέφερε επίσης ότι πρέπει να υπάρχει κοινό έδαφος σε ανθρωπιστικής φύσης θέματα.

16:16 - Κορωνοϊός- Φάκελος θύματα: Είναι ακριβή τελικά τα νούμερα;

16:10 - H κατάσταση διεθνώς - Eπαναλειτούργησαν βιομηχανίες στην Ιταλία

15:32 - Στους 116 οι νεκροί στην Ελλάδα - Τρεις ασθενείς κατέληξαν σήμερα

Μεγαλώνει η λίστα με τα θύματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα τα οποία έφτασαν τα 116 καθώς μέσα σε λίγες ώρες τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Τελευταίος έχασε τη ζωή του ένας 66χρονος από τις Σέρρες που νοσηλευόταν σε ΜΕΘ Covid-19 στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη. Κατά πληροφορίες δεν έπασχε από κάποιο δηλωθέν υποκείμενο νόσημα.

Το μεσημέρι της Δευτέρας έχασε τη ζωή του ένας 74χρονος που άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στο οποίο νοσηλευόταν. Κατά πληροφορίες, ο 74χρονος δεν έπασχε από υποκείμενο νόσημα.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι είχε καταλήξει μια 67χρονη η οποία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έπασχε από παχυσαρκία, γεγονός που επιβάρυνε σημαντικά την υγεία της.

13:13 - Θα πραγματοποιηθούν πτήσεις από Λάρνακα προς Κίεβο και Φρανκφούρτη

12:35 - Στους τρεις οι διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό στη ΜΕΘ Λεμεσού

 Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Λεμεσού, τρεις ασθενείς με κορωνοϊό, και ένας ακόμη με ύποπτα συμπτώματα.

Πληροφορίες από τον ΟΚΥπΥ αναφέρουν ότι σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, στον 5ο όροφο του ΓΝ Λεμεσού νοσηλεύονται 21 άτομα με ύποπτα συμπτώματα COVID-19 καθώς και ένα επιβεβαιωμένο, το οποίο βρισκόταν προηγουμένως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σήμερα, στον 1ο όροφο της ΜΕΘ νοσηλεύονται διασωληνωμένοι τρεις ασθενείς με κορωνοϊό κι ένας ασθενής με ύποπτα συμπτώματα.

11:14 - Συνολικά 18 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Συνολικά 18 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Οι τέσσερις νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση.

Σημειώνεται ότι δύο από τα τέσσερα άτομα που νοσηλεύονταν στη ΜΑΦ είχαν παρουσιάσει επιπλοκές και διακομίσθηκαν διασωληνωμένα σε άλλα νοσοκομεία.

Μετά τη βελτίωση της υγείας τους οι δύο ασθενείς επέστρεψαν στο Νοσοκομείο Αναφοράς για αποθεραπεία, ωστόσο εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Η κατάσταση της υγείας των 18 συνολικά ασθενών κρίνεται από τους θεράποντες ιατρούς καλή.

Εντός της ημέρας αναμένεται να δοθούν δύο εξιτήρια σε ασθενείς των οποίων τα αποτελέσματα της επαναληπτικής εξέτασης στην οποία υποβλήθηκαν για κορωνοϊό ήταν αρνητικά.

Ο ένας ασθενής θα μεταφερθεί στο σπίτι του όπου θα παραμείνει υπό περιορισμό για 14 ημέρες και ο άλλος θα διακομισθεί στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort στην Τερσεφάνου, όπου θα μείνει μέχρι την πλήρη αρνητικοποίησή του.

11:08 - Κλειστή παραμένει η κουζίνα του ΓΝ Πάφου με οδηγίες του ΟΚΥπΥ

Κλειστή παραμένει η κουζίνα του Νοσοκομείου Πάφου μετά που πέντε εργαζόμενοι σε αυτήν βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, στο πλαίσιο επαναληπτικού ελέγχου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Επιστημονικός Διευθυντής του Νοσοκομείου Πάφου, δρ. Ιωσήφ Μουτήρης ανέφερε πως η κουζίνα παραμένει κλειστή προς το παρόν με οδηγίες του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας .

Οι διαδικασίες απολύμανσης του χώρου της κουζίνας, πρόσθεσε, έχουν ολοκληρωθεί, ωστόσο η κουζίνα παραμένει κλειστή και έγιναν άμεσες ενέργειες για αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα, ενώ γίνονται διαδικασίες για επαναλειτουργία της.

Στο μεταξύ, σε όλες τις ενδεικνυόμενες ενέργειες για απολύμανση του χώρου προχώρησε ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας μετά και το θετικό αποτέλεσμα κορωνοϊού που αφορά γυναίκα που εργάζεται στο Τμήμα Καθαριότητας του ΓΝ Πάφου στο πλαίσιο του επαναληπτικού ελέγχου.

Πρόκειται για την τρίτη εργαζόμενη στο Τμήμα Καθαριότητας του ΓΝ Πάφου που εντοπίζεται θετική στον κορωνοϊό.

Στο μεταξύ πέντε ασθενείς νοσηλεύονται στον θάλαμο ύποπτων περιστατικών του ΓΝ Πάφου, σύμφωνα με τον δρα Μουτήρη

Ο δρ. Μουτήρης ανέφερε πως πρόκειται για τρεις γυναίκες ηλικίας 50, 75 και 82 ετών και δύο άνδρες ηλικίας 77 και 83 ετών.

Σύμφωνα με τον δρα Μουτήρη από το Κέντρο Βραχείας Νοσηλείας – Κέντρο Διαλογής του Νοσοκομείου Πάφου έχουν περάσει αρκετοί ασθενείς και εξετάστηκαν, εκ των οποίων οι δύο εισήχθησαν στον θάλαμο ύποπτων περιστατικών, στον οποίο νοσηλεύονται συνολικά πέντε άτομα.

Ο δρ. Μουτήρης ανέφερε επίσης ότι τη Κυριακή του Πάσχα από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών πέρασαν αρκετοί ασθενείς με άλλα προβλήματα υγείας που δεν σχετίζονται με τον κορωνοϊό.

Οι ασθενείς αυτοί εξετάστηκαν, κάποιοι εξ αυτών θα νοσηλευτούν σε άλλα νοσοκομεία και άλλοι πήραν εξιτήριο.

11:00 - Συνολικά δέκα άτομα υπό διερεύνηση για κορωνοϊό νοσηλεύονται στο ΓΝ Λάρνακας

Συνολικά δέκα άτομα υπό διερεύνηση για κορωνοϊό νοσηλεύονται σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Τα οκτώ άτομα νοσηλεύονται στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου, ενώ δύο άτομα βρίσκονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ένα εκ των οποίων είναι διασωληνωμένο.

9:39 - Πόσους... έγραψε η Αστυνομία

8:04 - Δυο Βρετανοί κάτοικοι Πάφου ανάμεσα στα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού το Πάσχα

Δυο από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν την ημέρα του Πάσχα από το Υπουργείο Υγείας αφορούν Βρετανούς που διαμένουν μόνιμα στην Πάφο.

Ήδη έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών τους, προκειμένου να γίνει ο σχετικός έλεγχος.

Στο μεταξύ, νοσηλεύτρια του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου επέστρεψε πρόσφατα στην εργασία της, έπειτα από ένα σχεδόν μήνα απομόνωσης και ανάρρωσης στο σπίτι της, αφού είχε προσβληθεί από τον COVID-19. Πριν επιστρέψει στη δουλειά της υποβλήθηκε σε νέο τεστ το αποτέλεσμα του οποίου ήταν αρνητικό .

Στα τέλη της Μεγάλης Εβδομάδας έδωσε νέο δείγμα στα πλαίσια του επαναληπτικού ελέγχου που διενεργείται για όλους τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Νοσοκομείο Πάφου το αποτέλεσμα του τεστ για τη συγκεκριμένη νοσηλεύτρια χαρακτηρίστηκε ως αμφιλεγόμενο και έτσι κλήθηκε να το επαναλάβει πριν συνεχίσει να εργάζεται στο νοσοκομείο.

Χθες βράδυ ενημερώθηκε ότι το αποτέλεσμα του τεστ είναι αρνητικό, ωστόσο θα ξαναυποβληθεί στην εξέταση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση