ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τέσσερα νέα κρούσματα από τα τεστ σε σχολεία της Κύπρου

Όλες οι εξελίξεις στο 24news

Η Κύπρος επιστρέφει στην κανονικότητα της έπειτα από τα μέτρα που λήφθηκαν με στόχο τον περιορισμό του νέου κορωνοϊού, COVID-19.

Από τις 4 Μαΐου, η Κύπρος έκανε «πρεμιέρα» με την Α' φάση της σταδιακής άρσης μέτρων.

Υπενθυμίζουμε ότι άνοιξαν τις πύλες τους:

-Κατασκευαστικός τομέας και όλες οι παρεμφερείς οικονομικές δραστηριότητες

- Λιανικό εμπόριο – επαναλειτουργία όλων των καταστημάτων , εκτός από εκείνα που στεγάζονται εντός εμπορικών κέντρων/πολυκαταστημάτων. Οι ημέρες και οι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων θα καθοριστούν από το Υπουργείο Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και το Υπουργείο Υγείας

-Λαϊκές αγορές, πλανοδιοπώληση

(Δείτε εδώ όλα όσα ισχύουν)

Μέτρα Διακίνησης

3 SMS την ημέρα, η απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύει από τις 10 μμ μέχρι 6 π.μ. (Διαβάστε όλα όσα ισχύουν για τα sms ΕΔΩ)

Στο μεταξύ,την απόφαση να λειτουργήσουν από την 21η Μαΐου τα Δημοτικά σχολεία και τα Γυμνάσια της χώρας, κατά τη β’ φάση της άρσης των περιοριστικών μέτρων, ανακοίνωσε την Παρασκευή (15/5) ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου, λέγοντας παράλληλα ότι θα συνεχίσει η φοίτηση των μαθητών της Γ’ τάξης Λυκείου και του Γ’ έτους των Τεχνικών Σχολών. (Διαβάστε τι θα ισχύει ΕΔΩ)

Ο αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε στα 914 (περιλαμβανομένων και των 12 που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις). Τα 4 νέα κρούσματα τα οποία ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας σήμερα Σάββατο(16/5) εντοπίστηκαν έπειτα από τεστ σε σχολεία.

Η επιδημιολογική εικόνα κρίνεται από τους ειδικούς άκρως ικανοποιητική λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της Β' Φάσης χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.

Όλες οι εξελίξεις στο 24news:

18:15 - Δύο θάνατοι και εννέα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα

18:00 - Η ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα στην Κύπρο - Και τα 4 βρέθηκαν από τεστ σε σχολεία 

17:10 - Ναυλωμένες πτήσεις για φοιτητές στην Ελλάδα μόλις επιτραπεί, λέει το Υπ. Παιδείας

16:00 - Εντατικοί έλεγχοι της Αστυνομίας στις παραλίες της Λεμεσού

Προσοχή συστήνει η Αστυνομία σε όσους μεταβαίνουν στις παραλίες για κολύμπι, υποδεικνύοντας ότι οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα παραβιάζει τον περί λοιμοκάθαρσης νόμο και θα καταγγέλλεται.

Καθώς διανύουμε το πρώτο Σαββατοκύριακο με καύσωνα, η Αστυνομία Λεμεσού έχει αυξήσει τις περιπολίες της, ιδιαίτερα στην παραλία, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, προσθέτοντας ότι ήδη έγιναν καταγγελίες σε άτομα που δεν περιορίστηκαν στο κολύμπι στη θάλασσα.

Συγκεκριμένα, πρόσθεσε, από τις έξι το πρωί μέχρι το μεσημέρι, σε σύνολο 753 ελέγχων, έγιναν 17 καταγγελίες, 12 από τις οποίες αφορούσαν πολίτες που μετέβησαν στην παραλία και εντοπίστηκαν, είτε να κάνουν ηλιοθεραπεία, είτε να παίζουν κάποιο παιχνίδι στην άμμο, όπως τένις και βόλεϊ.

15:00  - Τα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο ανά πόλη, φύλο και ηλικία (infographics)

14:30 - Πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως ενημέρωση για το υγειονομικό πρωτόκολλο στα σχολεία

Με στόχο την επιμόρφωση και ενημέρωση των στελεχών των σχολείων για το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα εφαρμοστεί από την Πέμπτη 21 Μαΐου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο εξ αποστάσεως τηλεδιάσκεψη – παρουσίαση προς τους διευθυντές/διευθύντριες Γυμνασίων και Εσπερινών Σχολών η οποία περιέλαβε παρουσίαση από την Δρα Ζωή – Δωροθέα Πανά, Λέκτορα Παιδιατρικής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν και άλλα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής, με σκοπό να απαντήσουν σε ερωτήσεις και απορίες των συμμετεχόντων. Την τηλεδιάσκεψη χαιρέτισε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου.

Ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι ο κ. Προδρόμου, «εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες στα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους προς την πολιτεία, στον τόπο μας που παρόλες τις δυσκολίες εργάζονται εθελοντικά και αποτελούν παράδειγμα υποδειγματικής συμπεριφοράς».

Σημείωσε «ότι οι αποφάσεις που έχει πάρει η Κυβέρνηση, όπως και σε όλους τους άλλους τομείς, αλλά και για τον τομέα της εκπαίδευσης έχουν ληφθεί με τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών οι οποίοι σε όλη αυτή τη διαδρομή στήριξαν και ενημέρωσαν σωστά την Κυβέρνηση».

13:07 - Λεμεσός: Βγήκαν στις παραλίες για... σεργιάνι οι αστυνομικοί

13:00 - Ούτε και σήμερα επιβεβαιωμένος με κορωνοϊό ασθενής στο ΓΝ Λεμεσού

12:30 - Έλεγχοι για κορωνοϊό και σε δημοτικά σχολεία της Κύπρου

11:50 - Δέκα πρόσωπα υπό διερεύνηση για κορωνοϊό νοσηλεύονται στο ΓΝ Λάρνακας

11:00 - Η πανδημία και ο αντίκτυπος σε περιοχές συγκρούσεων το θέμα τηλεδιάσκεψης της ΚΣ ΟΑΣΕ με συμμετοχή Χατζηγιάννη

Σε ανακοίνωση της Βουλής αναφέρεταi ότι ο κ. Χατζηγιάννης επεσήμανε ότι η πανδημία του κορωνοϊού εντείνει την αστάθεια σε περιοχές όπου μαίνονται συγκρούσεις και εξέφρασε ανησυχία για τους περιορισμούς στην πρόσβαση ανθρωπιστικής βοήθειας και για την επιβράδυνση των διαμεσολαβητικών προσπαθειών σε περιοχές συγκρούσεων καθώς και για την αύξηση της ανεργίας και των μεταναστευτικών πιέσεων.

Αναφέρθηκε ειδικότερα σε Λιβύη και Συρία και υπενθύμισε την έκκληση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για παγκόσμια εκεχειρία εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού. Ο Κύπριος Βουλευτής υπέδειξε παράλληλα ότι η πανδημία επιβεβαιώνει την αποτυχία της διεθνούς κοινότητας να διασφαλίσει το σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

10:30 - Κύπρος: Πήγαν για... επίσκεψη και το πλήρωσαν

09:40 - Συνολικά τέσσερις ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς

09:20 - Νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κίνα, θλιβερό ρεκόρ στην Βραζιλία, 290 νέοι θάνατοι στο Μεξικό

Το Υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Παρασκευή ενημερώθηκε για οκτώ νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό στην ηπειρωτική Κίνα, τα έξι εκ των οποίων ήταν "εισαγόμενα", κατά την ορολογία του Πεκίνου όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες που φθάνουν από το εξωτερικό στην κινεζική επικράτεια έχοντας μολυνθεί.

Τα δύο κρούσματα μετάδοσης του SARS-CoV-2 εγχώριος εντοπίστηκαν στην επαρχία Τζιλίν. Δεν αναφέρθηκε κανένας νέος θάνατος από την COVID-19. Στην Κίνα έχει να ανακοινωθεί θάνατος ασθενούς από τα μέσα Απριλίου.

Δέκα ασθενείς έλαβαν εξιτήριο αφού ανάρρωσαν το σύνολό των ανθρώπων που έχουν ιανθεί να ανέρχεται πλέον σε 78.219.

Ο επίσημος απολογισμός των κινεζικών αρχών κάνει λόγο για 4.633 θανάτους από την COVID-19 επί συνόλου 82.941 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

08:30 - Ξεπέρασαν τα 4,5 εκ τα κρούσματα παγκοσμίως, σχεδόν 1,8 εκ αποθεραπεύτηκαν, στις ΗΠΑ οι περισσότεροι θάνατοι

08:00 - 1003 ασθενείς εξετάστηκαν στα εξωτερικά ιατρεία του ΓΝ Πάφου την περασμένη εβδομάδα

Χίλιοι τρεις ασθενείς εξετάστηκαν στα εξωτερικά ιατρεία γενικής και ειδικής ιατρικής του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, εκ των οποίων οι εκατόν εβδομήντα δύο χτες, σύμφωνα με τον Επιστημονικό Διευθυντή του Νοσοκομείου Πάφου για τον Covid- 19, δρα Ιωσήφ Μουτήρη.

Ο δρ. Μουτήρης ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να λειτουργήσει κανονικά και το Τμήμα Ψυχικής Υγείας, το οποίο στη διάρκεια της κρίσης εξυπηρετούσε το κοινό σε άλλους χώρους εντός και εκτός Νοσοκομείου , αφού, όπως είπε , το Τμήμα χρησιμοποιήθηκε για τη διαλογή και τη βραχεία νοσηλεία των ύποπτων περιστατικών , προσφέροντας ένα πολύτιμο έργο στην όλη διαχείριση της πανδημίας .

Στο μεταξύ χτες επαναλειτούργησαν ο Παθολογικός και Πνευμονολογικός θάλαμος του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, οι οποίοι από τις 4 Απριλίου λειτουργούσαν ως θάλαμοι ύποπτων περιστατικών για Covid- 19.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X