ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Από αύριο δικαιούμαστε 3 sms την ημέρα (pic)

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

24news team

Από αύριο, Δευτέρα 4 Μαΐου αρχίζει η Α' φάση της σταδιακής άρσης μέτρων στην Κύπρο. Υπενθυμίζουμε ότι σε ότι αφορά την μετακίνηση οι πολίτες δικαιούνται να στείλουν τρία sms. 

Η χρήση της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης προσώπων, σύμφωνα με τις πρόνοιες του Εντύπου Β, το οποίο έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας και στο διάταγμα του Υπουργού Υγείας, περιορίζεται σε τρεις φορές την ημέρα, με εξασφάλιση άδειας μέσω της αποστολής μηνύματος SMS στον αριθμό 8998.

Διευκρινιστικά, οι επιλογές δεν έχουν αυξηθεί. Αυτό που έχει προστεθεί είναι στον αριθμό 2 η επιλογή για μετάβαση σε κατάστημα για αγορά εκτός από προμήθεια αγαθών/υπηρεσιών. Ο αριθμός 6 αλλάζει από «Μετακίνηση για σωματική άσκηση ή για τις ανάγκες κατοικίδιου ζώου, εφόσον δεν υπερβαίνουν τα δύο άτομα και περιορίζονται σε γειτνιάζουσες με την κατοικία τους περιοχές», σε μετακίνηση για ατομική άθληση (περπάτημα, κολύμπι, ποδηλασία, αντισφαίριση, γκολφ κτλ) ή για τις ανάγκες κατοικίδιου ζώου, εφόσον δεν υπερβαίνουν τα δύο άτομα.

Σχετική ανακοίνωση αναμένεται από το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής.

Δείτε το σχετικό έντυπο:

Έγγραφη δήλωση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης προσώπων που εμπίπτουν στις πρόνοιες του Εντύπου Β, χρησιμοποιείται μόνο από πρόσωπα άνω των 65 ετών,

(iv) Eξαιρείται από τον πιο πάνω περιορισμό η μετακίνηση για μετάβαση σε φαρμακείο ή για αιμοδοσία ή επίσκεψη σε γιατρό και/ή κτηνίατρο ή για παροχή βοήθειας σε άτομα που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν ή που οφείλουν να αυτοπροστατευθούν ή που βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό ή σε χώρους υποχρεωτικού περιορισμού ή μεταφορά οπλίτη από και προς το στρατόπεδο ή μετάβαση για εξειδικευμένες θεραπείες για άτομα με αναπηρία ή πρόσωπα με χρόνιες παθήσεις ή διακίνηση ατόμων με αναπηρία, ατόμων που εμπίπτουν στο φάσμα του αυτισμού και ατόμων που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν, για τις τέσσερεις τελευταίες περιπτώσεις, όπου είναι αναγκαίο, συμπεριλαμβάνεται και ο συνοδός τους,
(v) Όλα τα πρόσωπα των οποίων η διακίνηση επιτρέπεται ως ανωτέρω, οφείλουν να φέρουν μαζί τους δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο ως πρόσθετο αποδεικτικό στοιχείο, όταν αυτό ζητηθεί από τις αρμόδιες αρχές,
(vi) Ο αριθμός προσώπων, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού, κατά τη διάρκεια μετακινήσεων με ταξί, ιδιωτικά ή/και άλλα οχήματα που δεν αφορούν δημόσιες συγκοινωνίες, δεν θα υπερβαίνει τα τρία, εξαιρουμένων ανήλικων τέκνων που συνοδεύονται από τους γονείς τους.
(vii) Στην περίπτωση που οποιοδήποτε πρόσωπο αδυνατεί να οδηγεί, επιτρέπεται σε σύζυγο ή συγγενή πρώτου και δεύτερου βαθμού ή άλλο πρόσωπο, να το μεταφέρει κατόπιν υπεύθυνης δήλωσης του συγκεκριμένου προσώπου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση