ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αντίστροφη μέτρηση για το restart - Στα 872 τα κρούσματα

Όλες οι εξελίξεις στο 24news

Μετά το διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, την Τετάρτη (29/4) για τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου σε σχέση με την άρση των μέτρων περιορισμού τα οποία επιβλήθηκαν, η Κύπρος βρίσκεται ένα 24ωρο πριν την επανεκκίνηση.

Ο Πρόεδρος απευθυνόμενος στον κυπριακό λαό, θυμίζουμε ότι ανέφερε τις δύο πρώτες φάσεις για το σταδιακό ξεκλείδωμα του νησιού.

«Κατά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου και αφού λήφθηκαν υπόψη οι εισηγήσεις της επιστημονικής ομάδας και οι συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αποφασίστηκαν οι δύο πρώτες φάσεις για τη σταδιακή άρση των περιορισμών, οι οποίες αρχίζουν στις 4 και 21 Μαΐου αντιστοίχως», ανέφερε ο Πρόεδρος.

Από τις 4 Μαΐου αυξάνεται ο αριθμός μετακινήσεων σε τρεις την ημέρα με αποστολή γραπτού μηνύματος (SMS). Παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση διακίνησης από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί.

Στην δεύτερη φάση (21η Μαΐου), αίρονται όλοι ανεξαρτήτως οι περιορισμοί διακίνησης των πολιτών.

Διαβάστε εδώ το πλάνο χαλάρωσης.

Όσον αφορά τα κρούσματα, με βάση και τα δεδομένα της Κυριακής (3/5), ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 872. Τα θύματα της πανδημίας στην Κύπρο, είναι 15.

To 24news σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις 

20:55 - Οι ΗΠΑ επιμένουν: «O κορωνοϊός προήλθε από εργαστήριο, έχουμε αποδείξεις»

20:30 - Δίνουμε «μάχη για τις ζωές μας», όμως υπάρχει ελπίδα, λέει ο κορυφαίος επιστήμονας του ΠΟΥ

19:30 - Από αύριο δικαιούμαστε 3 sms την ημέρα (pic)

19:15 - Από αύριο personal training σε εξωτερικούς χώρους - Τι ισχύει

18:30 - Σχέδια Στήριξης Εργαζομένων στην Κύπρο - Αυτά αλλάζουν

18:00 - 8 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο - Όλες οι πληροφορίες

17:30 - Το μήνυμα του Προέδρου Αναστασιάδη μία «ανάσα» πριν από το unlock (vid)

16:50 - Πράσινο φως από αύριο για χειρουργεία

16:00 - Kύπρος: Ποιοι δικαιούνται δωρεάν μάσκες

14:45 - Υποτργός Υγείας: Λίγο ακόμα και θα τα καταφέρουμε

14:35 - Έτοιμος ο μηχανισμός για τις επιθεωρήσεις της αγοράς, λέει η Υπουργός Εργασίας

Έτοιμος είναι ο μηχανισμός για τις επιθεωρήσεις των επιχειρήσεων που επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα, κατά την πρώτη φάση της άρσης των περιοριστικών μέτρων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Σύμφωνα με την Υπουργό Εργασίας, ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση 100 λειτουργών από τη Δημόσια Υπηρεσία, από τον Διευθυντή του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας και από αύριο αρχίζουν οι επιθεωρήσεις.

Παράλληλα, το Υπουργείο Εργασίας εξέδωσε σειρά από οδηγίες ενόψει της επανέναρξης των εργασιών κλειστών επιχειρήσεων, καθώς και για την ασφάλεια και την υγεία στους χώρους εργασίας, την προστασία των εργαζομένων στα εργοτάξια, αλλά και τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνουν μικρές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου.

«Εκπαιδεύτηκαν περίπου 100 λειτουργοί του δημοσίου, των οποίων η αποκλειστική αρμοδιότητα θα είναι τώρα να διεξάγουν αυτές τις επιθεωρήσεις για να βλέπουν ότι τηρούνται τα μέτρα που πρέπει να τηρηθούν», είπε η κ. Αιμιλιανίδου, προσθέτοντας ότι στο έργο συνδράμουν η Αστυνομία και άλλοι φορείς.

«Καθημερινά θα κάνουμε τις επιθεωρήσεις. Όλοι θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα ασφάλειας, υγείας και υγιεινής. Είναι πολύ σημαντικό για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε σε αυτή την κατάσταση», κατέληξε η κ. Αιμιλιανίδου.

14:25 - Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι σκαρφίστηκαν για να κυκλοφορούν και στην Πάφο

14:10 - Προβληματίζει την Αστυνομία ότι υπάρχει κάποια «χαλάρωση» στον κόσμο

13:30 - Μέτρα προφύλαξης σε δικαστήρια και οδοντιατρεία

13:10 - Ένας ασθενής με κορωνοϊό και ένας με ύποπτα συμπτώματα στη ΜΕΘ του ΓΝ Λεμεσού

Διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού βρίσκονταν μέχρι το μεσημέρι δυο ασθενείς, ένας που προσβλήθηκε από κορωνοϊό και ένας με ύποπτα συμπτώματα.

Σύμφωνα με τον ΟΚΥπΥ, στον 5ο όροφο του δημόσιου νοσηλευτηρίου της πόλης, νοσηλεύονται 17 ασθενείς με ύποπτα συμπτώματα COVID-19 και ένας με που προβλήθηκε από τον ιό.

Την ίδια ώρα, στη ΜΕΘ του 1ου ορόφου να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ένας ασθενής με κορωνοϊό και ένας με ύποπτα συμπτώματα.

Εξάλλου, από τις 7 χθες βράδυ μέχρι τις 7 σήμερα το πρωί, εξετάστηκε μόλις ένα άτομο στο ΤΑΕΠ του ΓΝ Λεμεσού, το οποίο χρειάστηκε να γίνει εισαγωγή, ενώ τρεις εισαγωγές έγιναν από σύνολο τεσσάρων πολιτών που επισκέφθηκαν το Θάλαμο Βραχεία Νοσηλείας για εξέταση.

12:50 - Σημαντική μείωση κρουσμάτων, θανάτων και εισαγωγών σε νοσοκομεία για COVID19 στο Βέλγιο

Νέα μείωση των ημερήσιων κρουσμάτων σε 389 κατέγραψαν οι ομοσπονδιακές αρχές του Βελγίου τις τελευταίες 24 ώρες. Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του COVID19 έφτασε πλέον τα 49906 στο σύνολο. Επιπλέον τις τελευταίες 24 ώρες κατεγράφησαν μόνο 77 νέες εισαγωγές ασθενών σε νοσοκομεία, ενώ 3056 παραμένουν σε νοσηλεία (-55 λιγότεροι σε 24 ώρες). Οι ασθενείς στις ΜΕΘ μειώθηκαν κατά -15 σε 674 συνολικά. 98 ασθενείς πήραν εξιτήριο και συνολικά 12309 από την αρχή της κρίσης έχουν θεραπευθεί.

Καταγράφονται και 79 νέοι θάνατοι, ο μικρότερος αριθμός εδώ και αρκετές εβδομάδες, (7844 στο σύνολο από την αρχή της κρίσης) Από τους νέους θανάτους οι 44 έχουν συμβεί σε νοσοκομείο και οι 35 σε γηροκομείο (από αυτούς το 86% επιβεβαιώθηκε από εργαστηριακή δοκιμή COVID19).

Από το σύνολο των 7 844 ατόμων που πέθαναν, το 46% πέθανε στο νοσοκομείο, το 53% σε κέντρο φροντίδας, το 0,3% στο σπίτι και το 0,4% σε άλλο μέρος. Οι θάνατοι σε νοσοκομεία είναι όλα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Οι θάνατοι στα κέντρα φροντίδας είναι κατά 17% επιβεβαιωμένα κρούσματα και κατά 83% ύποπτα περιστατικά.

12:35 - Δεκαεπτά πρόσωπα υπό διερεύνηση για κορωνοϊό νοσηλεύονται στο ΓΝ Λάρνακας

Συνολικά 17 πρόσωπα, υπό διερεύνηση για κορωνοϊό, νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Τα 14 άτομα νοσηλεύονται στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου, ενώ τρία πρόσωπα βρίσκονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με ένα εξ αυτών να είναι διασωληνωμένο.

Εν τω μεταξύ στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort, στην Τερσεφάνου, φιλοξενούνται σήμερα 72 άτομα τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίηση τους.

12:00 - Κύπρος: Κρούσματα σε υπεραγορά και νοσοκομείο

11:15 - Δεκατρείς ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Συνολικά 13 ασθενείς με κορωνοϊό, νοσηλεύονται σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Από τους 13 ασθενείς οι δύο νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση.

Η κατάσταση της υγείας των ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς, κρίνεται, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, ως σταθερή.

Αργότερα σήμερα αναμένεται να δοθεί ένα εξιτήριο σε ασθενή του οποίου τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εξετάσεων ήταν αρνητικά στον κορωνοϊό.

Από τις 11 Μαρτίου όταν άρχισε τη λειτουργία του το Νοσοκομείο Αναφοράς έγιναν 139 εισαγωγές και δόθηκαν 111 εξιτήρια σε ασθενείς που αποθεραπεύτηκαν και επέστρεψαν στο σπίτι τους.

11:05 - Ατομικές μάσκες μοιράζει σήμερα στα μέλη του το ΕΒΕ Πάφου

Ατομικές μάσκες μοιράζει στα μέλη του το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Στα πλαίσια των μέτρων ατομικής προστασίας και διαφύλαξης της Δημόσιας Υγείας ενόψει της μερικής άρσης των περιοριστικών μέτρων από αύριο 4 Μαΐου όπως έχει εξαγγελθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το ΕΒΕ Πάφου σε συνεργασία με το ΚΕΒΕ και το Υπουργείο Υγείας θα παραχωρήσει 6500 δωρεάν μάσκες σε Επιχειρήσεις / Μέλη του για μερική κάλυψη των αναγκών τους. Δικαιούχοι των εν λόγω μασκών είναι άτομα που εργάζονται σε θέσεις άμεσης εξυπηρέτησης του κοινού.

Όπως αναφέρεται η παραλαβή των μασκών θα πραγματοποιηθεί στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Πάφου σήμερα Κυριακή 3 Μαΐου 2020 κατά την ώρα που καθορίστηκε για την κάθε εταιρεία ξεχωριστά.

Kατά την παραλαβή των μασκών, προστίθεται στην ανακοίνωση, απαραίτητη είναι η συμπλήρωση και προσκόμιση Υπεύθυνης Δήλωσης Παραλαβής Δωρεάν Μασκών, η οποία ετοιμάστηκε από το Υπουργείο Υγείας για σκοπούς ελέγχου.

11:00 - Ανησυχεί και προειδοποιεί για τη φάση χαλάρωσης μέτρων ο Διευθυντής Πνευμονολογικής ΓΝ Πάφου

Την ανησυχία του για την 2η φάση της χαλάρωσης των μέτρων, προειδοποιώντας πως "έστω και λίγοι να συμπεριφερθούν ανεύθυνα, το παιχνίδι χάθηκε ξανά", εξέφρασε ο Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΓΝ Πάφου δρα Άδωνης Ελευθερίου, ο οποίος και ο ίδιος νόσησε με COVID-19.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο δρ. Ελευθερίου ανέφερε πως ως ιατρός θα προτιμούσε παράταση των περιοριστικών μέτρων μέχρι να μηδενιστούν τα κρούσματα.

“Η πολύ μικρή ανοσία στον γενικό πληθυσμό της χώρας σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο ιός είναι στην κοινότητα, μού προκαλούν μεγάλη ανησυχία”, είπε, προσθέτοντας ωστόσο, πως “ως πολίτης με κοινωνική συνείδηση αντιλαμβάνεται τα σοβαρά προβλήματα στην οικονομία και ιδίως στα νοικοκυριά στους εργαζόμενους και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω των μέτρων και της παρατεταμένης στασιμότητας”.

Τώρα, σημείωσε, ο καθένας “παίρνει κυριολεκτικά την τύχη της χώρας στα χέρια του”, σημειώνοντας πως “έστω και λίγοι να συμπεριφερθούν ανεύθυνα, το παιγνίδι χάθηκε ξανά”.

Απηύθυνε επίσης έκκληση στον το κόσμο να μην "χαραμίσει όλη αυτή τη θυσία", που έκανε αυτόν τον καιρό και να είναι πολύ προσεκτικοί ιδιαίτερα τις πρώτες εβδομάδες μετά τη χαλάρωση, που θα είναι δύσκολες.

10:45 - Δεκαέξι περιστατικά χθες στο ΤΑΕΠ, τέσσερις ασθενείς στον Θάλαμο Ύποπτων του ΓΝ Πάφου

Δεκαέξι περιστατικά δέχτηκε το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, σύμφωνα με τον δρα Ιωσήφ Μουτήρη Επιστημονικό Διευθυντή του ΓΝ Πάφου για τον covid- 19.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο δρα Μουτήρης αναφέρθηκε και στον Θάλαμο Ύποπτων Περιστατικών στον οποίο νοσηλεύονται τέσσερις ασθενείς, τρεις άνδρες και μια γυναίκα, ηλικίας 53 μέχρι 83 ετών.

Σε ό,τι αφορά την Κλινική Ύποπτων περιστατικών του κρατικού νοσηλευτηρίου της Πάφου, ο δρα Μουτήρης είπε ότι από τις 4 Απριλίου μέχρι τις 30 Απριλίου στη Μονάδα Διαλογής προσήλθαν για εξέταση 72 άτομα κυρίως εμπύρετα ή με λοίμωξη αναπνευστικού ή πεπτικού.

Από αυτούς, όπως είπε, οι 38 ήσαν άνδρες και οι 32 γυναίκες ενώ η μέση ηλικία των ανδρών ήταν 59 έτη και των γυναικών 65 . Απ΄αυτούς οι 35 νοσηλεύτηκαν στον Θάλαμο Ύποπτων περιστατικών, 6 μεταφέρθηκαν στο ΓΝ Λεμεσού για νοσηλεία και 4 στο ΓΝ Αμμοχώστου .

Όπως ανέφερε ο δρα Μουτήρης οι υπόλοιποι πήραν εξιτήριο για το σπίτι με οδηγίες. Θετικοί στο κορωνοϊό διαγνώστηκαν επτά άνθρωποι.

Στην διάρκεια της νοσηλείας ένας ασθενής έχασε τη ζωή του και ένας δεύτερος απεβίωσε νοσηλευόμενος στο ΓΝ Λεμεσού.

10:05 - Κύπρος: Καταγγέλθηκε υπεραγορά - Υπάλληλοι δεν φορούσαν μάσκες και γάντια

09:40 - Κύπρος: Εδώ θα γίνονται οι εξετάσεις σε εργαζόμενους

09:15 -  Ξεπέρασαν τα 3,4 εκ. τα περιστατικά κορωνοϊού διεθνώς, πάνω από 244 χιλ. οι θάνατοι

Στα 3.484.567 ανέρχονται οι θετικοί στον κορωνοϊό παγκοσμίως και στις 244.787 οι θάνατοι, ενώ έχουν αποθεραπευθεί 1.121.612 άνθρωποι, σύμφωνα με το Worldometer

Από τους νοσούντες το 98% νοσηλεύεται σε ήπια κατάσταση και το 2% ή 50.861 σε σοβαρή ή κρίσιμη.

Στο σύνολο των κρουσμάτων αλλά και των θανάτων παγκοσμίως, το τραγικό ρεκόρ κατέχουν οι ΗΠΑ, όπου τα περιστατικά ανέρχονται στο 1.160.774 και οι θάνατοι σε 67.444, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ισπανία με 245.567 κρούσματα και 25.100 θανάτους και ακολουθεί η Ιταλία με 209.328κρούσματα και 28.710 θανάτους.

Στην τέταρτη θέση στον αριθμό των κρουσμάτων είναι το Ηνωμένο Βασίλειο με 182.260 περιστατικά κορωνοϊού και 28.131 θύματα και στην πέμπτη θέση η Γαλλία με 168.396 περιστατικά κορωνοϊού και 24.760 θανάτους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X