ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πράσινο φως από αύριο για χειρουργεία

Η απαγόρευση επισκεπτηρίων εξακολουθεί να ισχύει

Με τη χρήση μόνο του 60% των διαθέσιμων κλινών, αίρεται από αύριο, 4 Μαΐου 2020, η απαγόρευση διενέργειας προγραμματισμένων χειρουργείων και εισαγωγών στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια και τα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ.

Σύμφωνα με το Διάταγμα του Υπουργού Υγείας, ημερομηνίας 30 Απριλίου 2020, επιτρέπονται σε όλα τα ιδιωτικά και κρατικά νοσηλευτήρια τα προγραμματισμένα χειρουργεία και οι εισαγωγές για ασθενείς και τα ψυχρά ενδονοσοκομειακά περιστατικά, στη βάση των Κατευθυντήριων Οδηγιών που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας και νοουμένου ότι θα λαμβάνονται όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα προφύλαξης για τους επαγγελματίες υγείας, τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τους ασθενείς.

Σύμφωνα με τις Κατευθυντήριες Οδηγίες, το 40% των κλινών θα παραμένει άδειο, ενώ παράλληλα θα πρέπει να γίνονται και οι απαραίτητες προβλέψεις για τα έκτακτα περιστατικά, ούτως ώστε να υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες από το ποσοστό του 60% των κλινών. Το πλαφόν πληρότητας του 60% ισχύει για όλες τις Κλινικές, περιλαμβανομένων και των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, εκτός από τις Κλινικές Ημερήσιας Νοσηλείας.

Τονίζεται ότι το μέτρο της απαγόρευσης επισκεπτηρίων εξακολουθεί να ισχύει τόσο στα δημόσια όσο και στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, ενώ τα Εξωτερικά Ιατρεία που βρίσκονται εντός των νοσηλευτηρίων λειτουργούν μόνο με ραντεβού και χωρίς την παρουσία συνοδού.

Το Υπουργείο Υγείας, ανάλογα με την εξέλιξη της διαχείρισης της πανδημίας, δύναται να αναπροσαρμόζει τις οδηγίες, καθώς και το ανώτατο όριο πληρότητας κλινών, με γνώμονα την τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας, ούτως ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος περαιτέρω εξάπλωσης του ιού στον ευρύτερο πληθυσμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X