ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μητροπολίτης - τέρας σύμφωνα με καταγγελία στην Aστυνομία

Αποτροπιασμό και προβληματισμό στο Παγκύπριο προκαλεί η καταγγελία γυναίκας για πρώην ανώτερο κληρικό

24news team

Σοκ προκαλούν στην κοινή γνώμη οι λεπτομέρειες της καταγγελίας γυναίκας η οποία την Παρασκευή (12/2) κατέθεσε επίσημα στην Αστυνομία, όσα ανατριχιαστικά βίωσε στα χέρια ανώτερου κληρικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι την περίοδο όπου φέρεται να διαπράχθηκαν τα υπό διερεύνηση αδικήματα, ο καταγγελλόμενος κατείχε το αξίωμα του Μητροπολίτη.

Κατέθεσε για τον πρώην Μητροπολίτη ο Αρχιεπίσκοπος

Το πιο συγκλονιστικό από τα όσα καταγγέλλει η παραπονούμενη είναι ότι ο τότε Μητροπολίτης που πλέον έχει παραιτηθεί από το αξίωμά του, την νάρκωσε και την κακοποίησε σεξουαλικά.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του 24news, ο εν λόγω κληρικός που αποσύρθηκε, φέρεται να μην είναι σε θέση να δώσει κατάθεση στις Αρχές, ούτε να παρακολουθήσει δικαστική διαδικασία, εξαιτίας σοβαρότατων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Η αστυνομία πάντως φέρεται να προχωρά σε διερεύνηση της υπόθεσης έχοντας τις π΄έρωτες επαφές με άτομα που γνώριζαν το συμβάν και είχαν καλέσει και παλιότερα την παραπονούμενο να τα καταγγείλει στην αστυνομία. 

Η καταγγελία

Στην καταγγελία της παραπονούμενης, αναφέρεται ότι λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, αποτάθηκε στον εν λόγω κληρικό ώστε να ζητήσει βοήθεια για να πουλήσει βυζαντινό καντηλέρι που είχε στην κατοχή της, γνωρίζοντας ότι το ποσό που θα αποκόμιζε από την πώλησή του, θα την βοηθούσε αρκετά.

Αυτός δέχθηκε να την βοηθήσει και ξεκίνησαν να έχουν επαφή ώστε να πωληθεί το βυζαντινό καντηλέρι, ενώ ο τότε Μητροπολίτης, φέρεται να την καλούσε συχνά στο τηλέφωνο και της ζητούσε να τον επισκεφθεί στο γραφείο του.


Στην Αστυνομία η υπόθεση βιασμού γυναίκας από κληρικό


Όπως ισχυρίζεται η καταγγέλλουσα, την ημέρα που είχε γίνει το περιστατικό που την στιγμάτισε, την κάλεσε στο γραφείο της για μια έκπληξη, ενώ την προηγούμενη ημέρα της είχε πει ότι κατάφερε να πωλήσει το βυζαντινό καντηλέρι και της έδωσε σχετική προκαταβολή.

Η έκπληξη, σύμφωνα με την καταγγελία, ήταν να γιορτάσουν την πώληση και να πιούν ένα ποτό. Όταν η καταγγέλλουσα ήπιε το ποτό της, έχασε τις αισθήσεις της και από εκείνη την στιγμή ήταν σαν να κοιμήθηκε και δεν θυμόταν τίποτα. Οι μνήμες της ξεκινούν όταν νιώθει να ξυπνά στον καναπέ του γραφείου του ανώτερου κληρικού.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, όταν επανήλθε, είδε τον Μητροπολίτη από πάνω της να την βιάζει, φορώντας τα ράσα του.

Αμέσως, φέρεται να αντέδρασε σπρώχνοντας τον και στην συνέχεια μάζεψε τα πράγματά της για να φύγει. 

Η εν λόγω υπόθεση θυμίζουμε ότι είχε γίνει γνωστή μέσω εκπομπής του ΣΙΓΜΑ η οποία προβλήθηκε τον Οκτώβριο του 2011, όπου το θύμα είχε εξομολογηθεί όσα βίωσε, αλλά δεν είχε γίνει επίσημη καταγγελία στις Αρχές, ώστε να διερευνηθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X