ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η φρίκη της δράσης του «Ορέστη»

Αποτροπιασμό προκαλούν οι αποκαλύψεις

Με κομμένη την ανάσα η κυπριακή κοινή γνώμη και όχι μόνο παρακολουθεί να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια της μια υπόθεση θρίλερ.

Οι νέες αποκαλύψεις του 35χρονου ύποπτου αξιωματικού της Εθνικής Φρουράς για την διάπραξη επτά συνολικά φόνων έφεραν νέες έρευνες πέραν της φρίκης και του αποτροπιασμού.


Κύριε Πρόεδρε, με όλο τον σεβασμό...


Τα σημεία πλέον που οι Αρχές έστρεψαν την προσοχή τους είναι η Κόκκινη λίμνη στο Μιτσερό όπου ο 35χρονος υπέδειξε ως το μέρος που «ξεφορτώθηκε» τα πτώματα της Livia Florentina Bunea και της κόρης της Elena Natalia Bunea αλλά και της Μαρικάρ. Παράλληλα οι έρευνες διεξάγονται και στην λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο για εντοπισμό της σορρού της 6χρονης Sierra, κόρης της Marry Rose.

Ο πρώτος κατά συρροή δολοφόνος της Κύπρου «πάγωσε» για τα καλά το αίμα μιας ολόκληρης χώρας.

Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες στο Ξυλιάτο - Κανένα αποτέλεσμα

Ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή (26/4) οι έρευνες στην λίμνη Μεμί του Ξυλιάτου χωρίς κανένα αποτέλεσμα για εντοπισμό της σορού της 6χρονης Sierra, κόρης της Marry Rose.


O «ήρεμος» ύποπτος μιλά για φιλανθρωπία - Ο «Ορέστης» 5 μήνες πριν σκότωσε μάνα και κόρη (vid)


Η μεγάλη επιχείρηση με το σκάφανδρο στην λίμνη Μεμί του Ξυλιάτου, πραγματοπιήθηκε στην παρουσία του Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκου Τράγκολα, ο οποίος ανέφερε σε δηλώσεις του ότι «θα ερευνηθούν κρίσιμα σημεία».

Το Μ. Σάββατο (27/4) οι έρευνες θα συνεχιστούν εκ νέου σε δύο μέτωπα, στην Κόκκινη λίμνη στο Μιτσερό με ρομποτική κάμερα και στην λίμνη Μεμί του Ξυλιάτου με σκάφανδρο.

Ο 35χρονος αναμένεται να παρουσιαστεί το Μ. Σάββατο (27/4) στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για ανανέωση του διατάγματος κράτησης του.

Ανδρέας Αγγελίδης - «Οδηγούμαστε προς διαλεύκανση»

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, προέβη σε δηλώσεις τονίζοντας ότι η Αστυνομία βρίσκεται ενώπιον μιας σοβαρής υπόθεσης με πρώτο μέλημα την εξιχνίασή της.

«Βρισκόμαστε ενώπιον ενός πρωτοφανούς εγκλήματος, υπολείπεται μεγάλος όγκος ανακριτικού έργου αλλά οδηγούμαστε προς διαλεύκανση».

Εν συνεχεία δήλωσε ότι η ανακριτική ομάδα σύντομα θα ενισχυθεί από ειδικούς Βρετανούς εμπειρογνώμονες.

Ο κ. Αγγελίδης δεν παρέλειψε να απαντήσει στις επικρίσεις για την άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.

«Επαναλαμβάνω πως σε ότι αφορά τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα δεν επιτρέπεται με βάση το Νόμο, στις εξαφανίσεις προσώπων».

 

Βασανιστικά ερωτήματα που περιμένουν απαντήσεις

Τα ερωτήματα που προκύπτουν καθημερινά είναι πολλά και βασανίστηκα και κάποιος θα πρέπει να τα απαντήσει. Περιστρέφονται κυρίως στην φρικαλέα δράση του «Ορέστη» και την χρονική της διάρκεια και, πλέον, εάν αυτή έχει σταματήσει ή αν μας επιφυλάσσει περισσότερες μακάβριες εκπλήξεις.


Πόσα χρόνια «θέριζε» ανενόχλητος ο «Ορέστης»;


Serial killer Κύπρου: Έτσι διάλεγε τις τοποθεσίες

Με τα στοιχεία που έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά προκύπτει το συμπέρασμα ότι ο «Ορέστης» ήταν πολύ καλά διαβασμένος σε σχέση με τις τοποθεσίες που επέλεγε να «ξεφορτώνεται» τα θύματα του ακολουθώντας μάλιστα συγκεκριμένη μεθοδολογία.


Serial killer Κύπρου: Έτσι διάλεγε τις τοποθεσίες (pics)


 Ο 35χρονος «Ορέστης» κάνει τον γύρο του κόσμου με τη φρικτή του δράση

Συγκλονισμό και αποτροπιασμό προκάλεσε η δράση του «Ορέστη» και στα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης τα οποία καλύπτουν εκτενώς και καθημερινά τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση.

 «Πού είναι;»

Έξω από το Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκαν την Μεγάλη Παρασκευή πολίτες, απαιτώντας δικαιοσύνη για τις δολοφονημένες γυναίκες στην υπόθεση «Ορέστης» που σόκαρε ανά το παγκύπριο.

Με σύνθημα το «που είναι» και απαίτηση για παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου, 1000 και πλέον πολίτες διαδήλωσαν σε ειρηνικά πλαίσια.


Διαμαρτυρία για τα εξαφανισμένα θύματα του «Ορέστη» - «Πού είναι;»


Οι εκκλήσεις για εντοπισμό που έπεσαν στο κενό

Σοκάρουν οι ανθρώπινες ιστορίες πίσω από τα επτά θύματα του «Ορέστη» αφού στις πλείστες εκ των περιπτώσεων συγγενείς και φίλοι τις αναζητούσαν επίμονα με καταγγελίες στην Αστυνομία, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και σε διάφορους άλλους φορείς. Εκλιπαρούσαν για βοήθεια…

Οργή, αποτροπιασμός, φρίκη λέξεις που είναι λίγες για να περιγράψει κανείς τα όσα διέπραξε ο «Ορέστης». Καμιά φορά τα γεγονότα ξεπερνούν την πραγματικότητα…

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X