ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πόσα χρόνια «θέριζε» ανενόχλητος ο «Ορέστης»;

Βασανιστικά ερωτήματα που περιμένουν απαντήσεις

Οι ψυχές μας έχουν δεθεί κόμπο, μετά τις παραδοχές επτά συνολικά φόνων, μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη, από τον 35χρονο, ο οποίος υπέδειξε, μάλιστα, και τα σημεία στα οποία ξεφορτώθηκε τα θύματά του. Ωστόσο, τα ερωτήματα που μας βασανίζουν πληθαίνουν και, για την ώρα, δεν βρίσκουν απαντήσεις.


Καταδύθηκε ο δύτης με το σκάφανδρο στην «Μεμί» (pics)


Τα ερωτήματα που προκύπτουν τις τελευταίες μέρες, αφορούν κυρίως την δράση του «Ορέστη» και την χρονική της διάρκεια και, πλέον, εάν αυτή έχει σταματήσει ή αν μας επιφυλάσσει περισσότερες μακάβριες εκπλήξεις. Την ίδια ώρα, αναπάντητα ερωτήματα προκύπτουν και από την δράση της Αστυνομίας, η οποία αυτή την στιγμή λοιδορείται από την κοινή γνώμη, προβάλλοντας, ωστόσο, επιχειρήματα, τα οποία πρέπει να απαντηθούν από την πολιτεία.

Πόσο πίσω πάει η δράση του «Ορέστη»

Από το 2016 είναι εξαφανισμένες, η LIVIA FLORENTINA BUNEA, που ελλείπει από τις 30 Σεπτεμβρίου 2016, με την ανήλικη κόρη της Έλενα. Η Marry Rose, το πτώμα της οποίας εντοπίστηκε πρώτο στο φρεάτιο, είχε δηλωθεί ως ελλείπουσα τον Μάιο του 2018, ενώ η Maricar Valdez είχε δηλωθεί ως ελλείπουσα τον Δεκέμβριο του 2017.


Serial killer Κύπρου: Έτσι διάλεγε τις τοποθεσίες (pics)


Οι πιο πάνω ενδεικτικές ημερομηνίες προκαλούν προβληματισμό, εάν αναλογιστεί κανείς ότι αυτός ο άνθρωπος δρούσε ανενόχλητος για διάστημα τριών ετών, κάτω από την μύτη των πολιτών, του δικού του περιβάλλοντος, αλλά και των αρχών, οι οποίες ακούνε τα εξ αμάξης για την ολιγωρία και την αδιαφορία που επέδειξαν (κι εδώ τίθενται ερωτηματικά, με αφορμή πρόσφατες αντιδράσεις εκ μέρους Αστυνομίας).

Τα αποκάλυψε όλα;

Μετά και τις παραδοχές της Μεγάλης Πέμπτης για τους επτά φόνους, η ευχή όλων είναι η μακάβριά του δράση να έχει τερματιστεί σε αυτό το σημείο. Η κοινωνία δεν αντέχει άλλες τραγωδίες, πόσο μάλλον από τα δικά του χέρια. 

Τα δεδομένα, μέχρι στιγμής, έχουν ως εξής: Τρία πτώματα εντοπίστηκαν, αυτό της Marry Rose, μια σορός που πιστεύεται ότι ανήκει στην Arian Palanas Lozano και το πτώμα σε πλήρη αποσύνθεση που υπέδειξε στο πεδίο βολής Ξυντούς στην Ορούντα. Γίνονται μεγάλες προσπάθειες από τις αρχές για εντοπισμό των σορών των: Maricar Valdez, Livia και Elena και της 6χρονης Sierra, για τις οποίες ο 35χρονος προέβη σε υποδείξεις σημείων και συγκεκριμένα την Κόκκινη Λίμνη του μεταλλείου στο Μιτσερό και την λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο.

Έχοντας υπ' όψιν την μέχρι τώρα δράση και τακτική του 35χρονου, ο οποίος δεν δήλωνε παραδοχή, παρά μόνον όταν εντοπιζόταν σορός, ευελπιστούμε ότι η λίστα της τραγωδίας έχει ολοκληρωθεί, μετά τις ομολογίες στις οποίες προέβη την Μεγάλη Πέμπτη και ότι δεν θα βρεθούμε ξανά μπροστά σε άλλη μια θλιβερή έκπληξη.

«Φταίμε κι εμείς, φταίτε κι εσείς...»

Τελικά, ποιος φέρει την ευθύνη για το δράμα που βιώνουμε την Εβδομάδα των Παθών που διανύουμε; Φταίει η Αστυνομία, φταίει η εκάστοτε κυβέρνηση ή πολιτική ηγεσία του τόπου;

Η Αστυνομία έχει στηθεί στον τοίχο από τους πολίτες, οι οποίοι εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την ολιγωρία και την δολοφονική αδιαφορία, με την οποία φαίνεται ότι αντιμετωπίστηκαν οι υποθέσεις των ελλειπουσών γυναικών, οι οποίες κατέληξαν δολοφονημένες σε φρεάτιο, λίμνες και λάκκους. 

Στα έντονα πυρά, το Σώμα διά του Εκπροσώπου του, Ανδρέα Αγγελίδη, απάντησε ρίχνοντας την ευθύνη στην Βουλή των Αντιπροσώπων, ενώ παρόμοια στάση τήρησε την Μεγάλη Παρασκευή και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου. Συγκεκριμένα, οι δύο αναφέρθηκαν σε άρνηση της Βουλής για ένταξη συγκεκριμένης ρύθμισης στην κείμενη νομοθεσία, που αφορά την δυνατότητα άρσης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων όταν πρόκειται σε άτομα που έχουν δηλωθεί ως ελλείποντα.

Με αυτό ως δεδομένο, καταλήγουμε στο μέγα ερώτημα: Ποιος φταίει για το δράμα των ημερών; Ποιος φταίει για το δράμα της κυπριακής κοινωνίας και των οικογενειών των θυμάτων; Μήπως πρέπει να το πάρουμε από την αρχή και αν χρειαστεί να ξανακτίσουμε το οικοδόμημα από την βάση του;

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση