ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Πνίγεται» στη σκόνη η Κύπρος

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ανακοινώσεις

Ασθενής χαμηλή πίεση αλλά και θερμή αέρια μάζα, επηρεάζουν την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα μέχρι και τη Δευτέρα, θα αιωρείται σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας, αναμένεται κατά διαστήματα να είναι σημαντικά αυξημένες.

Απόψε, ο καιρός θα είναι σχετικά θερμός και συννεφιασμένος από αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και παροδικά στα δυτικά μέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα στα νοτιοδυτικά, στα δυτικά και στα βόρεια, θα καταστεί προοδευτικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, ενώ στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά, θα παραμείνει μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, στους 19 στα νοτιοδυτικά, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο θα συνεχίσουν να παρατηρούνται οι αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ στα ορεινά, δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη ασθενής βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από δυτικές μέχρι βορειοδυτικές διευθύνσεις, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και σύντομα μέτριοι και τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ, ενώ στα νότια παράλια, τοπικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα στα νοτιοδυτικά, στα δυτικά και στα βόρεια, θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, ενώ στα υπόλοιπα παράλια θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 28 στα νοτιοδυτικά, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί και αργότερα τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη, ενώ αρχικά στα νοτιοδυτικά, στα δυτικά και στα βόρεια, θα είναι μέχρι ταραγμένη.

Το Σάββατο αλλά και την Κυριακή, ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ, κυρίως στα ορεινά, δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη ασθενής βροχή.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις, με το ενδεχόμενο να σημειωθούν μεμονωμένες κυρίως ασθενείς βροχές.

Η θερμοκρασία το Σάββατο θα σημειώσει άνοδο, ιδιαίτερα στο εσωτερικό, ενώ μέχρι τη Δευτέρα, δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή της, για να συνεχίσει να κυμαίνεται αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X