ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δύο ακόμη σημαντικές εκδόσεις στην πλατφόρμα Read

Στη διάθεση του κοινού τα ποιητικά «Άπαντα» του Ν. Κρανιδιώτη και οι «Κυπριακές επιστολές» του Γ. Σεφέρη

Η ψηφιακή βιβλιοθήκη Read με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την προσθήκη στα ψηφιακά της ράφια δύο εκδόσεων που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, την έκδοση «‘‘Κυπριακές’’ επιστολές του Σεφέρη (1954 - 1962) από την αλληλογραφία του με τον Γ. Π. Σαββίδη» σε φιλολογική επιμέλεια Κατερίνας Κωστίου, που εξέδωσε το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, το 1991 και τα ποιητικά Άπαντα (1951-1986) του Νίκου Κρανιδιώτη με εισαγωγή Κώστα Προυσή, επίσης από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, το 1988.

Οι εκδόσεις

Οι επιστολές Γ. Σεφέρη παρουσιάζουν φιλολογικό, αλλά και ιστορικό ενδιαφέρον, αφού αποτυπώνουν την πολιτική στάση του Σεφέρη απέναντι στο πρόβλημα της Κύπρου και δίνουν πολύτιμα στοιχεία για άλλα ζητούμενα της Σεφερικής έρευνας. Συνολικά δημοσιεύονται 23 επιστολές (από τις οποίες η μία στη Λένα Σαββίδη) και 1 δελτάριο, που αφορούν, άμεσα είτε έμμεσα, την Κύπρο και καλύπτουν όλο το διάστημα της φιλίας τους.

Ο Νίκος Κρανιδιώτης είναι ένας από του πιο σημαντικούς ποιητές της πνευματικής γενιάς του ’30 στην Κύπρο, οι οποίοι θεμελίωσαν μια περίοδο πνευματικής ακμής για την Κύπρο. Στα Άπαντα που εκδίδει το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Κύπρου δημοσιεύονται οι τέσσερις ποιητικές συλλογές του, τις Σπουδές (1951), την Επιστροφή (1974), το Ταξίδι στο Νησί του Νότου (1983) και τη συλλογή Μικρός μας Κόσμος (1986).

 Ψηφιακή βιβλιοθήκη Read

Η ψηφιακή βιβλιοθήκη Read είναι ένα πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που στόχο έχει τη διάδοση της ψηφιακής γνώσης. Ως μέρος του προγράμματος η βιβλιοθήκη ψηφιοποιεί και διαθέτει δωρεάν σημαντικά βιβλία της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας. Στη βιβλιοθήκη Read συμμετέχουν και τη χρηματοδοτούν οι Τράπεζα Κύπρου, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και η εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Την ανάπτυξη της τεχνολογίας σχεδιάζει και υλοποιεί ο Ομιλος Sppmedia. Η ψηφιακή βιβλιοθήκη Read by MTN έχει σήμερα άνω των 2000 ενεργών χρηστών και έχουν διατεθεί στους χρήστες περισσότερα από 5000 ψηφιακά αντίγραφα βιβλίων.

Η βιβλιοθήκη διατίθεται δωρεάν από το apple appstore και το google playstore.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση