ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διπλό φονικό - Το μοιραίο βράδυ στον Αμίαντο

Τι ομολόγησε ο 32χρονος

24news team

Ξετυλίγεται το κουβάρι της διπλής δολοφονίας με θύματα δύο γυναίκες, την Mariia Gazibagandova 33 ετών από τη Δημοκρατία του Νταγκεστάν και την Khaiat Alraeesi 43 ετών από τη Συρία ενώ δράστης είναι έπειτα από ομολογία του 32χρονος Σύρος.

Για διακοπές στην Κύπρο - Πότε χάθηκαν τα ίχνη τους

Την καταγγελία εξαφάνισης των δύο γυναικών φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να την έκανε στις 19 Νοεμβρίου φιλικό πρόσωπο της μιας εκ των δύο, ο οποίος μάλιστα υποστήριξε ότι έχασε κάθε επικοινωνία μαζί της από τις 17 του ίδιου μήνα. Η εν λόγω μαρτυρία ανέφερε ότι τα δύο θύματα ήταν στο νησί για διακοπές.

*Οι δύο άτυχες γυναίκες σε φωτογραφία που δόθηκε στην δημοσιότητα από την Αστυνομία κατά την εξαφάνισή τους

Το αίμα στο εξοχικό

Οι δύο γυναίκες συναντήθηκαν, στις 16 Νοεμβρίου, με τον δράστη ο οποίος τις μετέφερε στην εξοχική κατοικία στον Κάτω Αμίαντο, της οποίας τα κλειδιά κατείχε διότι πραγματοποιούσε εργασίες, εκεί όπου σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο ίδιος, οι τρεις τους πέρασαν το βράδυ μαζί.

Η Αστυνομία αφού πραγματοποίησε έρευνα στο εξοχικό εντόπισε αίματα σε κάποια σημεία. Από τον χώρο λήφθηκαν δείγματα τα οποία έπειτα από εξειδικευμένες εξετάσεις ταυτοποιήθηκαν με μία εκ των δύο γυναικών ενώ η σύλληψη του 32χρονου έγινε στις 26 Νοεμβρίου. 

Μυστήριο η σχέση των δύο γυναικών με τον 32χρονο

Μυστήριο παραμένει η σχέση των θυμάτων με τον δράστη αφού μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια μαρτυρία ή πληροφορία για την γνωριμία τους. Αυτό είναι ένα σημείο που προσπαθούν οι Αρχές να ξεδιαλύνουν ενώ κλειδί στην υπόθεση φαίνεται να είναι οι υπόλοιπες συναναστροφές των δύο γυναικών από την άφιξη τους στο νησί εως και το μοιραίο βράδυ. 

Τα κυνηγετικά όπλα και τα χρησιμοποιημένα φυσίγγια

Δύο κυνηγετικά όπλα εντοπίστηκαν στο σπίτι του καθ΄ ομολογίαν δολοφόνου ενώ οι Αρχές, από τις έρευνες που έκαναν στην εξοχική κατοικία, βρήκαν δύο χρησιμοποιημένα φυσίγγια κοντά σε κάδο σκουπιδιών. Τα όπλα στάλθηκαν για βαλλιστικές εξετάσεις, ενώ για εξειδικευμένες εξετάσεις στάλθηκαν και τα φυσίγγια. Η Ελληνοκύπρια σύζυγος του 32χρονου, σε κατάθεσή της, αναφερόμενη στα δύο κυνηγετικά όπλα, είπε ότι ο άντρας της είναι κυνηγός. 

Άλλα έλεγε ο δράστης και άλλα έδειχνε το κινητό του

Την Παρασκευή (3/12) ο 32χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, όπου όπως ακούστηκε εντός της αίθουσας από τον ανακριτή της υπόθεσης, αλλαζε συνέχεια τις καταθέσεις του, ωστόσο, αυτές καταρρίπτονταν σαν χάρτινοι πύργοι αφού δεν συνδέονταν με τα στοιχεία που είχαν στα χέρια τους οι Αρχές, αλλά και από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα τα οποία διέψευδαν κάθε σενάριο του δράστη. 

Έσπασε και ομολόγησε

Το πρωί της Κυριακής (5/12) επιβεβαιώθηκε ο χειρότερος φόβος αφού ο 32χρονος «έσπασε» και ομολόγησε γύρω στις 2:00 τα ξημερώματα, την διπλή δολοφονία οδηγώντας την Αστυνομία στην εξοχική κατοικία στον Κάτω Αμίαντο και υποδεικνύοντας σημείο στην αυλή ως τον τόπο που έθαψε τις δύο γυναίκες εκεί όπου εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν με την βοήθεια εκσκαφέα, στην παρουσία των ιατροδικαστών Αγγελικής Παπέττα και Ορθόδοξου Ορθοδόξου.

Η νενομισμένη νεκροτομή επί των σορών, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα (6/12), μαζί με την έρευνα των προσωπικών αντικειμένων των θυμάτων αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση.

*Αυτό είναι το σημείο που έθαψε τις δύο γυναίκες ο 32χρονος

Νόμιζε ότι τον κοροϊδεύαν και τις σκότωσε

Σύμφωνα με πληροφορίες του 24News ο δράστης στην ομολογία του υποστήριξε ότι αφού πέρασε το βράδυ με τις δύο γυναίκες στην εξοχική κατοικία τις άφησε και πήγε για κυνήγι. Όταν επέστρεψε, όπως ομολόγησε, τις είδε να συνομιλούν και θεώρησε ότι τον κοροϊδεύαν γεγονός που τον εξαγρίωσε και τον ώθησε στο να τις πυροβολήσει.

Ακολούθως, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, πήγε Λεμεσό και επέστρεψε στο σημείο με άλλους δύο άνδρες οι οποίοι τον βοήθησαν να σκάψει τον λάκκο περίπου δύο μέτρων. Εν συνεχεία, τους μετέφερε πίσω στη Λεμεσό και επέστρεψε μόνος του στο εξοχικό θάβοντας τις δύο γυναίκες.

Μετά τον εντοπισμό των δύο σορών, ο 32χρονος συνελήφθη εκ νέου δυνάμει δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση φόνου εκ προμελέτης.

«Θα ήταν αδύνατη η ανεύρεση τους χωρίς την υπόδειξη του»

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αρχηγός της Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου: «Η αστυνομία είχε χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα τις προηγούμενες μέρες με σκοπό τον εντοπισμό τους, πλην όμως αν δείτε το έδαφος, το βάθος και την επιφάνεια του εδάφους διαπιστώνεται ότι θα ήταν αδύνατη η ανεύρεση τους χωρίς την υπόδειξη του».

Τόνισε μάλιστα πως, «δυστυχώς οι φόβοι και υποψίες της Αστυνομίας έχουν επιβεβαιωθεί ότι επρόκειτο για ένα έγκλημα εναντίον των δύο θυμάτων», προσθέτοντας ότι, «η υπόθεση φαίνεται ότι παίρνει τέλος με τη διαλεύκανση της».

Ακολούθως σημείωσε: «Ο ύποπτος έχει συνδράμει στην ανεύρεση των δύο σορών, με σχετική υπόδειξη του χώρου που έχει θάψει τις δύο κοπέλες και θέλω να τονίσω στο σημείο αυτό ότι τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα που έχουν ληφθεί έχουν βοηθήσει πάρα πολύ τους ανακριτές».

Όπως διευκρίνισε ο κος. Παπαθεοδώρου: «Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του ήταν μόνο ο ίδιος στη διάπραξη του αδικήματος και σύμφωνα πάντα με τον ίδιο τις έχει πυροβολήσει με το κυνηγετικό όπλο. Θεωρούμε ότι σήμερα λέει την αλήθεια και προβαίνει σε θεληματική κατάθεση».

Ελεύθερος για το διπλό φονικό ο 23χρονος

Στη σύλληψη και δεύτερου προσώπου για την εν λόγω υπόθεση προχώρησε η Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, μέλη της Δύναμης εντόπισαν γύρω στις 19:00 το βράδυ του Σαββάτου (4/12) τον 23χρονο Σύρο, ο οποίος καταζητείτο, να επιβαίνει σε αυτοκίνητο με δεύτερο άτομο, στην περιοχή του αστυνομικού σταθμού Αγίου Ιωάννη, στη Λεμεσό. Θυμίζουμε πως τον 23χρονο τον «έδωσε» ο 32χρονος.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία ο 23χρονος μετά την ομολογία του 32χρονου θα αφεθεί ελεύθερος αλλά θα επανασυλληφθεί αφού καταζητείτο και για άλλες σοβαρές υποθέσεις.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X