ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εξαφάνιση γυναικών - Η απάντηση της Αστυνομίας για κακοποίηση του 32χρονου

Ο 32χρονος μεταφέρθηκε στη συνέχεια στη Λευκωσία όπου εξετάστηκε από δύο Ιατροδικαστές

24news team

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε χθες ο 32χρονος Σύρος που τελεί υπό κράτηση σχετικά με την υπόθεση εξαφάνισης των δύο γυναικών.

Ο 32χρονος ισχυρίστηκε ότι κακοποιήθηκε από Αστυνομικούς και μεταφέρθηκε μετά το τέλος της χθεσινής δικαστικής διαδικασίας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου εξετάστηκε από γιατρό, χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του.

Οπως αναφέρεται πάντως από πλευράς αστυνομίας, ο 32χρονος μεταφέρθηκε στη συνέχεια στη Λευκωσία ΄οπου εξετάστηκε από δύο Ιατροδικαστές οι οποίοι επίσης δεν εντόπισαν κάτι που να φανερώνει κακοποίησή του.


 Διπλή εξαφάνιση: Βλέπει... φαντάσματα ο 32χρονος - «Πέφτουν» σαν χάρτινοι πύργοι όσα λέει


Υπενθυμίζουμε ότι ο 32χρονος ύποπτος κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαδικασίας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, όπου ανανεώθηκε το διάταγμα προσωποκράτησής του, άλλαζε συνέχεια τις καταθέσεις του, ωστόσο, αυτές καταρρίπτονταν σαν χάρτινοι πύργοι αφού δεν συνέδεαν με τα στοιχεία που είχαν στα χέρια τους οι Αρχές, αλλά και από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα.

Μάλιστα, σε μια εκ των καταθέσεων του, άλλαξε εντελώς το αρχικό σενάριο που έδωσε, ότι δηλαδή μετά την συνάντηση που είχαν στο εξοχικό στον Κάτω Αμίαντο, τις επέστρεψε σπίτι. Ο 32χρονος, ρίχνοντας τα πάντα στον 23χρονο που καταζητείται είπε ότι στις 12/11/21 το μεσημέρι ξεκίνησε να πάει με τις δύο γυναίκες στη Λάρνακα για να τις πάρει στο διαμέρισμα τους και στο δρόμο Κάτω Αμιάντου-Καρβουνά του ανέκοψε το δρόμο ένα γκρίζο αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 23χρονος καταζητούμενος και απειλώντας τους κατέβασε τις ελλείπουσες από το αυτοκίνητο του 32χροου, τις έβαλε στο δικό του και έφυγαν μαζί.

Από τότε, όπως ισχυρίστηκε δεν τις ξαναείδε αλλά στις 20/11/21 όπως είπε μίλησε με την μια ελλείπουσα στο τηλέφωνο, αλλά δεν είχε συναντηθεί μαζί της.

Σημειώνεται ότι, από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, δεν επιβεβαιώνεται ούτε αυτό το σενάριο του 32χρονου.

Μέχρι στιγμής έγιναν δύο έρευνες στην εξοχική κατοικία στον Αμίαντο και στην ευρύτερη περιοχή, δύο έρευνες σε οικίες στη Λεμεσό, έρευνες σε 8 αυτοκίνητα και ένα ταχύπλοο σκάφος στο λιμανάκι στο Ζύγι που ανήκει στον ύποπτο, ενώ παραλήφθηκε μεγάλος αριθμός τεκμηρίων.

Από το ανακριτικό έργο υπολείπονται άλλες 50 καταθέσεις, κυρίως από αλλοδαπούς, οι οποίες θα χρειαστεί και να μεταφραστούν, οπότε χρειάζεται χρόνος ενώ θα ανακριθεί ξανά ο ύποπτος. Η Αστυνομία θεώρησε ότι αν αφεθεί ελεύθερος ο 32χρονος θα επηρεαζόταν το ανακριτικό έργο.

Αναμένεται επίσης η έκδοση εκ νέου διάταγμα άρσης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων συσκευής τηλεφώνου το οποίο πιστεύεται ανήκει στην 1η ελλείπουσα, το κουτί του οποίου εντοπίστηκε σε αποσκευές της και τα αποτελέσματα των τραπεζικών δεδομένων του υπόπτου αλλά και των ελλειπουσών για να διαπιστωθούν οι κινήσεις της πιστωτικής κάρτας και οι αγορές του υπόπτου αλλά και των ελλειπουσών μεταξύ των ημερομηνιών 13/11/2021 με 25/11/2021.

Επιπλέον, αναμένονται τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων των υπολοίπων τεκμηρίων τα οποία θα δώσουν περαιτέρω φως στην υπόθεση αφού πρόκειται για τεκμήρια τα οποία παραλήφθηκαν από τις έρευνες που έγιναν στα αυτοκίνητα που ανήκουν στον ύποπτο αλλά και στην εταιρεία του. Αναμένονται ακόμα, μέσω της Interpol τα γενετικά προφίλ συγγενικών προσώπων των ελλειπουσών τα οποία αναμένεται να συγκριθούν και ταυτοποιηθούν με τις δειγματοληψίες που λήφθηκαν από το υπόγειο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση