ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Αυτό είναι το σημείο που έθαψε τις δύο γυναίκες ο 32χρονος

Ομολόγησε το διπλό φονικό

24news team

Σε διπλό φονικό εξελίχθηκε η εξαφάνιση των δύο γυναικών επιβεβαιώνοντας τους χειρότερους φόβους. Ο 32χρονος Σύρος ομολόγησε το έγκλημα και οι Αρχές έσπευσαν στην εξοχική κατοικία στον Κάτω Αμίαντο αρχίζοντας το πρωί της Κυριακής (5/12) τις έρευνες για εντοπισμό των σορών.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σημείο που υπόδειξε ο καθ’ ομολογίαν δράστης ήταν στην αυλή της εξοχικής κατοικίας εκεί όπου βρέθηκαν και ανασύρθηκαν με την βοήθεια εκσκαφέα, στην παρουσία ιατροδικαστών, οι σοροί των δύο άτυχων γυναικών, Mariia Gazibagandova 33 ετών από τη Δημοκρατία του Νταγκεστάν και της Khaiat Alraeesi 43 ετών από τη Συρία.

Αρχηγός Αστυνομίας: «Οι σοροί δεν θα εντοπίζονταν εάν δεν ομολογούσε ο δράστης»

Προς πλήρη εξιχνίαση οδεύει η υπόθεση εξαφάνισης των δύο γυναικών σύμφωνα με τον Αρχηγό Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου, ο οποίος προέβη σε δηλώσεις στο εξοχικό σπίτι στα Κάρδαμα, όπου εντοπίστηκαν θαμμένες οι σοροί των θυμάτων. Η αστυνομία διερευνά υπόθεση φόνου των δύο γυναικών.

Όπως ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Παπαθεοδώρου, οι σοροί των άτυχων γυναικών δεν θα εντοπίζονταν εάν δεν ομολογούσε ο δράστης. «Η αστυνομία είχε χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα τις προηγούμενες μέρες με σκοπό τον εντοπισμό τους, πλην όμως αν δείτε το έδαφος, το βάθος και την επιφάνεια του εδάφους διαπιστώνεται ότι θα ήταν αδύνατη η ανεύρεση τους χωρίς την υπόδειξη του» ανέφερε.

Όπως είπε ο Αρχηγός της Αστυνομίας, «δυστυχώς οι φόβοι και υποψίες της Αστυνομίας έχουν επιβεβαιωθεί ότι επρόκειτο για ένα έγκλημα εναντίον των δύο θυμάτων», προσθέτοντας ότι «η υπόθεση φαίνεται ότι παίρνει τέλος με τη διαλεύκανση της».

«Ο ύποπτος έχει συνδράμει στην ανεύρεση των δύο σορών, με σχετική υπόδειξη του χώρου που έχει θάψει τις δύο κοπέλες και θέλω να τονίσω στο σημείο αυτό ότι τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα που έχουν ληφθεί έχουν βοηθήσει πάρα πολύ τους ανακριτές», σημείωσε.

Οι σοροί των γυναικών εντοπίστηκαν θαμμένες, σε λάκκο βάθους περίπου δύο μέτρων, στην αυλή του εξοχικού στα Κάρδαμα. Σύμφωνα με τον κ. Παπαθεοδώρου, ο 33χρονος φέρεται να παραδέχθηκε ότι πυροβόλησε τα θύματα του με το κυνηγετικό του στις 17 Νοεμβρίου. «Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του ήταν μόνο ο ίδιος στη διάπραξη του αδικήματος και σύμφωνα πάντα με τον ίδιο τις έχει πυροβολήσει με το κυνηγετικό όπλο. Θεωρούμε ότι σήμερα λέει την αλήθεια και προβαίνει σε θεληματική κατάθεση» ανέφερε ο Αρχηγός της Αστυνομίας.

Ο ύποπτος ομολόγησε το φονικό λίγο μετά τις δύο μετά τα μεσάνυκτα και μετά από ανάκριση. Αμέσως ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μετέβησαν στο εξοχικό σπίτι. Ο 33χρονος υπέδειξε το σημείο όπου ήταν θαμμένες οι δύο γυναίκες. Με τη βοήθεια εκσκαφέα και υπό συνεχή βροχή άρχισε η προσπάθεια εντοπισμού τους. Στην παρουσία των ιατροδικαστών Αγγελικής Παπέττα και Ορθόδοξου Ορθοδόξου, ανασύρθηκε πρώτα η μια σορός. Λόγω των καταρρακτωδών βροχών, η δεύτερη σορός ανασύρθηκε αρκετή ώρα αργότερα.

Οι σοροί μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Λευκωσίας για τη νενομισμένη νεκροτομή, η οποία θα διενεργηθεί αύριο.

Μετά τις εξελίξεις, τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει το ΤΑΕ Λεμεσού.

Ο ύποπτος αναμένεται να επανασυλληφθεί για τα αδικήματα του φόνου και αύριο θα οδηγηθεί ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διατάγματος κράτησης του. Για την υπόθεση αναζητούνται δύο ακόμη άτομα. 

Για διακοπές στην Κύπρο - Πότε χάθηκαν τα ίχνη τους

Την καταγγελία εξαφάνισης των δύο γυναικών ηλικίας 43 και 33 χρονών, φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να την έκανε στις 19 Νοεμβρίου φιλικό πρόσωπο της μιας εκ των δύο, ο οποίος μάλιστα ανέφερε ότι έχασε κάθε επικοινωνία μαζί της από τις 17 του ίδιου μήνα.

Να σημειωθεί ότι οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο γυναίκες ήταν στο νησί για διακοπές.

Ελεύθερος για το διπλό φονικό ο 23χρονος

Στη σύλληψη και δεύτερου προσώπου για την εν λόγω υπόθεση προχώρησε η Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, μέλη της Δύναμης εντόπισαν γύρω στις 19:00 το βράδυ του Σαββάτου (4/12) τον 23χρονο Σύρο, ο οποίος καταζητείτο, να επιβαίνει σε αυτοκίνητο με δεύτερο άτομο, στην περιοχή του αστυνομικού σταθμού Αγίου Ιωάννη, στη Λεμεσό. Θυμίζουμε πως τον 23χρονο τον «έδωσε» ο 32χρονος.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία ο 23χρονος μετά την ομολογία του 32χρονου θα αφεθεί ελεύθερος αλλά θα επανασυλληφθεί αφού καταζητείτο και για άλλες σοβαρές υποθέσεις.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση