ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αρχιεπίσκοπος: «Όπως το ηλεκτρικό ρεύμα τα ναρκωτικά»

Έδωσε συμβουλές σε στρατιώτες ο Αρχιεπίσκοπος

Στα φυλάκια της ημικατεχόμενης Λευκωσίας συνέχισε και ολοκλήρωσε σήμερα Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου την περιοδεία του ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος με την ευκαιρία των εορτών του δωδεκαημέρου.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Κώστας Χρυσηλίου, ο Διοικητής τής 4ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Ανδρέας Σεργίδης και ο Υπεύθυνος Θρησκευτικής Διαφώτισης στην Εθνική Φρουρά, Πρωτοπ. Κωνσταντίνος Χριστοδούλου, συνόδευσαν τον Αρχιεπίσκοπο στις επισκέψεις του.
 
Αναφερόμενος στο γεγονός της Θείας Οικονομίας, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι «τα Χριστούγεννα εορτάζουμε την άκρα συγκατάβαση τού Θεού, την πολλή Του αγάπη προς εμάς. Κάθε μέρα γεννιέται, πεθαίνει και ανίσταται ο Θεός. Έτσι πρέπει να Τον βιώνουμε μέσα μας. Αυτό εύχομαι σε όλους σας. Να αφήσετε τον Θεό να ενεργεί ελεύθερα μέσα σας ώστε να σάς παρέχει την πληρότητα τής ζωής. Την πραγματική χαρά δε θα τη βρείτε στις θέσεις και τα αξιώματα τού κόσμου τούτου, αλλά στην ολοκληρωμένη κοινωνία σας με τον Θεό».
 
«Να εύχεσθε οι λοχαγοί σας να είναι αυστηροί και δύσκολοι, διότι μέσα από τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσετε τώρα που είστε μικροί, θα αποκτήσετε όλα εκείνα  τα εφόδια που θα σας καταστήσουν δυνατούς να αντικρίσετε την αυριανή κοινωνία, ως ελεύθεροι πια πολίτες», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος.
 
Αναφερόμενος στα ναρκωτικά είπε «μην ακουμπήσετε τα χέρια στα ναρκωτικά. Όπως με το ηλεκτρικό ρεύμα, που γνωρίζουμε όλοι ότι αν ακουμπήσουμε θα επέλθει ακαριαίος ο θάνατος, έτσι και με τα ναρκωτικά. Μπορεί να μην είναι ακαριαίος ο θάνατος, αλλά αργός, πάντως όμως σχεδόν βέβαιος. Ελάχιστοι είναι αυτοί που καταφέρνουν να επανέλθουν στην υγιή τους κατάσταση, κι αυτοί εφόσον βέβαια βρουν ένα υγιές οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον μπορούν να κρατηθούν μέχρι τέλους. Για αυτό σας συμβουλεύω, μην ακουμπήσετε τα ναρκωτικά».
 
Μετά την παράθεση κεράσματος, ο Αρχιεπίσκοπος μοίρασε δώρα στους αξιωματικούς και οπλίτες των φυλακίων, τόσο για προσωπική χρήση όσο και για τις κοινές ανάγκες του φυλακίου, όπως ψυγεία, τηλεοράσεις, θερμάστρες κ.α.
 
Με τη σημερινή του περιοδεία ο Αρχιεπίσκοπος ολοκλήρωσε τις επισκέψεις του στα φυλάκια, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X