ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εύκολο μίλιε φόλιε (millefoglie)

Δοκίμασε και εντυπωσίασε

Ένα γλυκό που λατρεύω από μικρή. Σε πρόσφατο ταξίδι μου στη Ρώμη έτυχε να δοκιμάσω την ιταλική του εκδοχή σε ένα παραδοσιακό εστιατόριο και ενθουσιάστηκα! Φτιάξτε το και καταναλώστε το όσο πιο σύντομα μπορείτε, αφού τα φύλλα της σφολιάτας μουλιάζουν στην κρέμα και αλλοιώνουν την υπέροχη γεύση και όψη αυτού του υπέροχου γλυκού.

Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 40΄

Θα χρειαστούμε 10 ατομικά μπολάκια ή ένα μεγάλο γυάλινο ρηχό μπολ.

Για 10 μερίδες

Υλικά
400 γρ. (1 κομμάτι) σφολιάτα κατεψυγμένη που έχει ξεπαγώσει
1 λίτρο γάλα
300 γρ. ζάχαρη
110 ml φρέσκια κρέμα
2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
150 γρ. αλεύρι διαλυμένο σε λίγο από το γάλα
4 αβγά χτυπημένα
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο athenarecipes.com

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Lifestyle: Τελευταία Ενημέρωση