ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τσιπόπιτα (Συνταγή)

Δείτε την συνταγή

24news team

Η παραδοσιακή μας τσιπόπιτα φτιαγμένη με τον τρόπο της αγαπημένης μας Ελλίτσας που πολύ ευγενικά αφιέρωσε ένα ολόκληρο πρωί για να μου εξηγήσει την συνταγή! 

Χρόνος ετοιμασίας: 20’
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα
Θερμίδες: 350 Kcal ανά 100 γρ

ΥΛΙΚΑ:

  • 350 γρ. αλεύρι χωριάτικο
  • 100 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 15 γρ. baking powder
  • 220 γρ. χλιαρό νερό
  • 60 γρ. ηλιέλαιο
  • 2 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού

Για το άλειμμα με τα βούτυρα:

  • 80 γρ. βούτυρο ψωμιού, κομμένο σε κομμάτια
  • 80 γρ. φυτικό βούτυρο

Για το μείγμα με αμύγδαλα:

  • 120 γρ. αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα αλεσμένη

Για το σιρόπι:

  • 250 γρ. νερό
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. ξύσμα φλούδας λεμονιού

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο athenarecipes 

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση