ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πισωκίνητο Renault Megane RS Coupe θυμίζει Toyota Supra

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία διέρρευσε την επόμενη γενιά Megane

Η Αμερική είναι άτυχη αφού δεν γνωρίζει το Renault Megane RS, ένα από τα καλύτερα hot hatch όλων των εποχών. Τα κατορθώματα του είναι ουκ ολίγα, τόσο στο δρόμο όσο και στην πίστα.

Ωστόσο, το μέλλον φαίνεται εντελώς ζοφερό για το Megane RS. Με βάση τις φήμες που κυκλοφόρησαν νωρίτερα φέτος, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία διέρρευσε την επόμενη γενιά Megane υπό τη μορφή crossover και μάλιστα ηλεκτρικού.

Σίγουρα, θα υπάρχει και μια ισχυρή έκδοση, αλλά όχι σαν την σημερινή ελκυστική μορφή με τη μελετημένη μηχανική κάτω από το δέρμα. Δεν είναι πως η Renault δεν θέλει να φτιάξει άλλο ένα καυτό RS. Οι συνθήκες δεν της το επιτρέπουν.

Πάντως οι ανεξάρτητοι σχεδιαστές μπορούν κάλλιστα να ονειρεύονται. Ωστόσο, η πραγματικότητα της ευρωπαϊκής αγοράς ευνοεί εμπορικά τα crossover σε αντίθεση με τα hatchback. Επίσης, η αυστηρότερη νομοθεσία για τις εκπομπές CO2 έδωσε έμφαση στην ηλεκτροκίνηση. Από που να το πιάσεις δηλαδή και που να το αφήσεις, δεν έχουμε σωτηρία…

Εδώ βλέπουμε μια απόδοση που διατηρεί το Megane RS εν ζωή με την έμπνευση που προσφέρει η Toyota Supra. Ενώ το γαλλικό hot hatch μπορεί να είναι εξίσου παιχνιδιάρικο και σπορ αυτοκίνητο, δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα αυθεντικό πισωκίνητο, κακά τα ψέματα. Γι ‘αυτό το κίτρινο κουπέ που δημιουργήθηκε από τους σχεδιαστές του superrenderscars μοιάζει με μια επιτυχημένη μίξη ανάμεσα σε Megane RS Trophy και Toyota GR Supra.

Και αν αυτό δεν σας προσφέρει αρκετή ψυχαγωγία, οι ίδιοι δημιούργησαν τη Skoda Octavia RS σε δίθυρο σπορ αυτοκίνητο, θυμίζοντας BMW M2. Παρόλο που είναι εξαιρετικά απίθανο να δούμε κάτι από τα δυο να γίνεται πράξη, δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε πως το αποτέλεσμα και στις δυο περιπτώσεις είναι εκπληκτικό.

newsauto.gr

Μπορεί η Skoda να μην έχει σχέση με μικρά σπορ αυτοκίνητα με την κίνηση στους πίσω τροχούς, η Renault όμως έχει καταπιαστεί αρκετά με αυτά τα προηγούμενα χρόνια. Υπάρχει η σούπερ σέξι Alpine A110 που βρίσκεται στην παραγωγή, αλλά και το αειθαλές Clio V6, το Renault 5 Turbo, το Renault 8 Gordini, το Renaultsport RS 0.1 (concept) ή το Renault Espace F1. Ναι, το minivan με τεχνολογία F1 και κινητήρα V10 3,5 λίτρων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

Formula 1 – Οδηγός στοιχήματος

Formula 1 – Οδηγός στοιχήματος

Επισκεφτείτε καθημερινά το BetMarket.com.cy για να ενημερωθείτε για τις εξελίξεις με τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες ...
 |  AUTO