ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πως η είσοδος της Audi στην F1 μπορεί να βοηθήσει τη VW

Το 2026 και οι νέοι τεχνικοί κανονισμοί για τις μονάδες ισχύος στη Formula 1 πλησιάζουν

Το 2022, η VW έδωσε τη δυνατότητα στις θυγατρικές της μάρκες, Audi και Porsche να επιδιώξουν ξεχωριστά η κάθε μία την είσοδό τους στη Formula 1. Τελικά, μόνο η πρώτη το έκανε πράξη και σκοπεύει να αποσπάσει τα μέγιστα από αυτήν την κίνηση.

Η Audi εξαγόρασε πρόσφατα το 100% της ομάδας του Ομίλου Sauber και αναμένεται να την αντικαταστήσει πλήρως από το 2026.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του οικονομικού τμήματος της Audi, Jurgen Rittersberger, η γερμανική μάρκα θα καταβάλει το μεγαλύτερο μέρος του μπάτζετ της στο σασί και τον κινητήρα του μονοθεσίου. Η Audi έχει δηλώσει πολλάκις ότι στόχος της είναι να γίνει το συντομότερο δυνατόν ανταγωνιστική, για να κυνηγήσει τον παγκόσμιο τίτλο.

Μία τέτοια εξέλιξη θα λειτουργούσε και υπέρ του Ομίλου VW, καθώς η δημοτικότητα της Formula 1 έχει κορυφωθεί τα τελευταία χρόνια χάρη -εν μέρει- και στο ντοκιμαντέρ του Netflix, «Drive To Survive».

Η VW ευελπιστεί να καρπωθεί της παρουσίας της Audi στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και να βγάλει τα κέρδη που της λείπουν, σε μία εποχή όπου οι βιαστικές κινήσεις προς την ηλεκτροκίνηση έχουν αρχίσει να αποδεικνύονται οδυνηρές.

Η Audi από την άλλη, έχει θέσει στόχο τα κέρδη της να δείξουν αύξηση 14% μέχρι το τέλος της δεκαετίας, την ώρα που πέρυσι έδειξαν 7,6% αύξηση και το πρόσημο ήταν αρνητικό.

Πηγή: newsauto.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

«S#!t happens»

«S#!t happens»

Η αντίδραση του Φερστάπεν μετά το GP Αυστραλίας
 |  AUTO
X