ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

F1: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του 2025

Η Αυστραλία ανοίγει την σεζόν έπειτα από 6 χρόνια

Στις 16 Μαρτίου θα ξεκινήσει η επόμενη χρονιά της Formula 1. Όπως αναμενόταν αυτό θα συμβεί στο Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης ώστε να αποφευχθεί η έναρξη του Ραμαζανιού στις χώρες του αραβικού κόσμου.

Οι επόμενοι δύο αγώνες θα παραμείνουν ανατολικά, με τις ομάδες να ταξιδεύουν σε Κίνα και Ιαπωνία. Αυτή είναι μία πολύ πιο λογική κατανομή των GP σύμφωνα με την γεωγραφική εγγύτητα, διαδοχικών αγώνων. Η προσέγγιση αυτή διατηρείται στο μεγαλύτερο μέρος του νέου καλεντάρι. Μοναδική παραφωνία είναι η -παραδοσιακή- τοποθέτηση του GP στον Καναδά ανάμεσα στην ευρωπαϊκή σεζόν του πρωταθλήματος.

Οι υπόλοιπες διαφορές σε σχέση με το φετινό πρόγραμμα είναι λίγες. Τα GP Ουγγαρίας και Βελγίου αλλάζουν θέσεις μεταξύ τους πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα. Επιπλέον, ο αγώνας στην Ισπανία θα λάβει χώρα πριν από εκείνον του Καναδά, ενώ φέτος θα συμβεί το ανάποδο.

Οι αγώνες μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα θα έχουν την ίδια ακριβώς σειρά με φέτος. Το GP του Βέγκας θα ολοκληρώσει την αμερικανική περίοδο του πρωταθλήματος το οποίο θα κλείσει με δύο αγώνες στην Μέση Ανατολή (Κατάρ-Άμπου Ντάμπι) όπως και φέτος.

Το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί και το 2025 τον μήνα Δεκέμβριο, όπως και φέτος. Κάτι αναπόφευκτο καθώς πρέπει να χωρέσουν 24 αγώνες με σχετικά λογικές αποστάσεις μεταξύ τους. Ωστόσο οι ιθύνοντες δεν κατάφεραν να αποφύγουν δύο triple-headers και για του χρόνου. Τα GP σε Ίμολα-Μονακό-Βαρκελώνη όπως και εκείνα σε Βέγκας-Λοσάιλ-Γιας Μαρίνα θα διεξαχθούν χωρίς εβδομάδα διαλείμματος μεταξύ τους.

Image

Πηγή: newsauto.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση