ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Ferrari «τρέχει» με τις αναβαθμίσεις

H ιταλική ομάδα θέλει να αλλάξει την τύχη της στη φετινή σεζόν της F1

Αναμφίβολα το ξεκίνημα της φετινής σεζόν της Formula 1 για τη Scuderia Ferrari είναι κατώτερο των προσδοκιών. Η SF-23 είναι λιγότερο ανταγωνιστική από την F1-75 του 2022 και μετά από τρία Grand Prix στο 2023 δείχνε να είναι το τέταρτο ταχύτερο μονοθέσιο στην πίστα.

Οι Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ είναι ιδιαίτερα απογοητευμένοι από την οδηγική συμπεριφορά του μονοθεσίου τους. Μάλιστα, έχει ήδη αποδειχθεί αναξιόπιστο, με τον Μονεγάσκο να δέχεται ποινή στη θέση εκκίνησής του στο δεύτερο αγώνα, λόγω αλλαγής εξαρτημάτων στην μονάδα ισχύος του.

Οι επόμενες εβδομάδες είναι πολύ σημαντικές για τη Scuderia. Στο εργοστάσιο εργάζονται σκληρά για να βελτιώσουν το μονοθέσιό, ώστε να είναι και πάλι ανταγωνιστικοί. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της, Φρεντ Βασέρ, το πρόγραμμα αναβαθμίσεων στο Μαρανέλο προχωρά κανονικά.

«Θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την SF-23 και ελπίζουμε να βρούμε αρκετή απόδοση. Δεν θα κατασκευάσουμε ένα νέο μονοθέσιο. Δεν θα παρουσιαστούμε σε κάποιον αγώνα με κάτι τελείως διαφορετικό», είπε ο Γάλλος, σύμφωνα με το racefans.

Επιπλέον, αποκάλυψε το ρυθμό με τον οποίο η ιταλική ομάδα θα εξελίξει το μονοθέσιό της: «Έχουμε μία σειρά από αναβαθμίσεις. Θα έρθουν σύντομα, όχι όμως στο Μπακού. Στο Μαϊάμι, στην Ίμολα και στην Ισπανία θα έχουμε αναβαθμίσεις στο μονοθέσιό μας. Θα αυξήσουμε όμως το ρυθμό παραγωγής. Οι αναβαθμίσεις που είχαν προγραμματιστεί για την Ισπανία, θα τις μεταφέρουμε για την Ίμολα. Θα τηρήσουμε το νέο μας πλάνο».

Έπειτα από τρία Grand Prix στο 2023, η Ferrari βρίσκεται ήδη 97 βαθμούς πίσω από τη Red Bull Racing στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Πηγή: gazzetta.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση