ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

7 αυτοκίνητα με μηχανή BMW που δεν φανταζόσασταν

Ούτε καν θα το φανταζόσαστε που μπορεί να βρείτε κινητήρα της BMW.

autokinito.com.cy

autokinito.com.cy

https://autokinito.com.cy/

facebookinstagram

Η βαυαρική εταιρεία βρισκόταν ανέκαθεν πολύ ψηλά στην εκτίμηση του κόσμου για τα δημιουργήματα της! Αυτό όμως που ίσως να μην ξέρει αρκετός από όλο αυτό τον κόσμο, είναι πως ακόμα και άλλες εταιρείας εκτιμούσαν (και ακόμη εκτιμούν) τη γερμανική τεχνολογία, ειδικά όσο αφορά τους κινητήρες τους! Πιο κάτω σας παρουσιάζουμε επτά μοντέλα που έγραψαν την δική τους ιστορία αλλά με ένα κινητήρα BMW κάτω από το κάλυμμα! Και σίγουρα υπάρχουν πολύ περισσότερα!

McLaren F1

McLaren F1

Δεν πρόκειται για μυστικό, ακριβώς, πως το πρώτο supercar (και ίσως το καλύτερο…) στον κόσμο είχε καρδιά BMW! Μετά που ο Gordon Murray (μαζί με τον Peter Stevens) σχεδίασε αυτό το αυτοκινητιστικό θαύμα, έπρεπε να βρουν κινητήρα, γιατί δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν δικό τους. Ο Murray πήρε τηλέφωνο τον φίλο του Paul Rosche, με τον οποίον δούλεψαν μαζί στην Brabham, και συμφώνησαν οι δυο πλευρές. Τελικά ο Paul σχεδίασε το δωδεκακύλινδρο τέρας των 620 ίππων.

Toyota Supra

Toyota Supra

Η Ιαπωνογερμανική συμμαχία είχε ως αποτέλεσμα να επιστρέψει ένα θρυλικό όνομα στους δρόμους του κόσμου, και δεν είναι μονάχα όμορφο αλλά αποδίδει πολλά περισσότερα από ότι θα περίμενε κάποιος! Θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ένα κινητήρα M; Ίσως, αλλά δεν θα δεχόταν κάτι τέτοιο η BMW, γιατί μετά θα έχαναν οι ίδιοι πελάτες τους οποίους θα έκλεβε η Toyota! Όπως είναι γνωστό η συνεργασία Toyota/ΒΜW συνεχίζεται με αντίστοιχο γερμανικό μοντέλο!

Rolls–Royce Silver Seraph, Ghost, Wraith κλπ κλπ…

ROLLS ROYCE

Είναι γνωστό ότι εδώ και χρόνια Rolls-Royce ανήκει στην BMW, αλλά δεν παύουν από το να είναι διαφορετικά αυτοκίνητα, αλλά με γερμανικούς κινητήρες! Όταν ο Vickers πούλησε την εταιρεία του το 1998, έτρεξε και η VW να αγοράσει από την άλλη την Bentley. Εκεί ξεκίνησαν τα γερμανοβρετανικά «υβριδικά» δημιουργήματα. Highlight είναι αναμφίβολα ο πρώτος δωδεκακύλινδρος κινητήρας για μια Rolls-Royce από το 1939, οπόταν μόνο καλά έφερε η αγορά από την BMW!

Land Rover Freelander, Defender και όχι μόνο!

LAND ROVER FREELANDER

Μπορεί το Freelander, ειδικά η πρώτη γενιά, να μην είναι στα καλύτερα δεφτέρια των οδηγών, αλλά βοήθησε στο να φέρει την Land Rover δυνατά στην παγκόσμια αγορά! Όσο αφορά το Defender, το πάντρεμα με κινητήρα BMW έγινε στο εργοστάσιο της Νότιας Αφρικής, και μάλιστα με τον κινητήρα της εκπληκτικής 328i. Το πιο περίεργο πάντρεμα όμως, έγινε με ένα Discovery, το οποίο φτιάχτηκε ειδικά για αγώνες ράλι και έφερε τον κινητήρα της M3!

Wiesmann

Wiesmann

Σπάνια, γρήγορα και εντελώς χειροποίητα, τα Wiesmann έχουν την δική τους θέση στην ιστορία του αυτοκινήτου. Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 1988, όμως έκλεισε το 2014. Πρόσφατα  ανακοίνωσε πως επιστρέφει δυναμικά με ένα καινούργιο μοντέλο! Όλα τα δημιουργήματα της μέχρι σήμερα έφεραν κινητήρα BMW, από 6 μέχρι και 10 κυλίνδρους, απ’ τον κινητήρα της M5.

Ascari

Ascari

Πρόκειται για μια εταιρεία την οποία ίδρυσε ένας Ολλανδός και της έδωσε το επώνυμο του θρύλου της F1, Alberto Ascari. Όπως την Wiesmann, παράγει χειροποίητα γρήγορα αυτοκίνητα, με κινητήρες BMW από 4.4 λίτρα μέχρι τα πεντάλιτρα τέρατα των αυτοκινήτων M του γερμανικού εργοστασίου!

 De Tomaso Guará

De Tomaso Guará

Πέραν του De Tomaso Pantera, αυτή η μικρή εταιρεία (με την μεγάλη καρδιά), είχε και άλλα μοντέλα με τα οποία έγραψε την δική της ιστορία. Ένα από αυτά ήταν και το Guará, και ήταν το τελευταίο μοντέλο που κυκλοφόρησε η εταιρεία του Alejandro De Tomaso. Βασισμένο επάνω στο αγωνιστικό Maserati Barchetta, η εταιρεία ήθελε ουσιαστικά να φτιάξει την έκδοση δρόμου με ένα κινητήρα Μ60 V8 της BMW… τουλάχιστον μέχρι το 1998. Τα ζωνάρια έσφιξαν, η εταιρεία όδευε προς διάλυση και μέρος των οικονομικών μέτρων της ήταν η ακύρωση στης συμφωνίας με τους Γερμανούς, και η αγορά κινητήρων supercharge 4.6 λίτρων από την Ford. Το P72, που παρουσιάστηκε στο Goodwood πέρυσι, το πρώτο μοντέλο της εταιρείας μετά από την πώληση της το 2014, θα έχει και αυτό κινητήρα Ford.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

«S#!t happens»

«S#!t happens»

Η αντίδραση του Φερστάπεν μετά το GP Αυστραλίας
 |  AUTO
X