ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Μίδας» ο Χάμιλτον: Στη Ferrari με μυθικό συμβόλαιο

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες σχετικά με το ύψος των απολαβών του Βρετανού

Οι υπογραφές στο συμβόλαιο των Χάμιλτον-Ferrari δεν έχει στεγνώσει ακόμη και έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν και οι πρώτες φήμες σχετικά με το ύψος των απολαβών του Βρετανού.

Θα πρέπει να σημειώσουμε εκ των προτέρων ότι όσα κυκλοφορούν παραμένουν ανεπιβεβαίωτα από την επίσημη Ferrari. Έτσι κι αλλιώς οι ομάδες δεν συνηθίζουν να δημοσιοποιούν τις αμοιβές των οδηγών αλλά και των τριών κορυφαίων στελεχών τους που εξαιρούνται από το όριο μπάτζετ. Όλα δείχνουν, όμως, ότι ο Λιούις έχει υπογράψει μία ιδιαίτερα επικερδή για εκείνον συμφωνία με την Scuderia. Όχι, βέβαια, ότι και η Ferrari θα βγει ζημιωμένη από την σύμπραξη αυτή.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι στον Βρετανό δόθηκε μεγάλη ελευθερία στο θέμα των προσωπικών του χορηγών που θα έχουν αυτοκόλλητά τους επάνω στα κόκκινα μονοθέσια. Εάν συμπεριλάβουμε τα μπόνους και τα δικαιώματα εικόνας που θα έχει ζητήσει ο Βρετανός, συγκεντρώνεται ήδη ένα σημαντικό ποσό.

Το ζήτημα είναι το ακριβές ύψος του ποσού αυτού. Η Corriere della Sera θεωρεί ότι ο βασικός μισθός του Χάμιλτον στο συμβόλαιο -μάλλον 2+1 ετών- που έχει υπογράψει θα ανέλθει στα 40 εκατομμύρια δολάρια.

Εάν προσθέσουμε σε αυτό το ποσό και τα παραπάνω, ο Βρετανός θα μπορεί να εισπράττει πάνω από 70 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Ένα ποσό κατά μερικά εκατομμύρια μεγαλύτερο, δηλαδή, από εκείνο που εισέπραττε από την Mercedes.

Από την άλλη το ιταλικό σάιτ formu1a.uno τοποθετεί τα συνολικά ετήσια έσοδα του Χάμιλτον αρκετά υψηλότερα. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το δεύτερο σενάριο ο Χάμιλτον θα εισπράττει χάρη στην συμφωνία του με την Ferrari περί τα 100 εκατομμύρια δολάρια ετησίως!

Ότι από τα δύο και αν ισχύει πάντως, ένα είναι βέβαιο. Η Ferrari θα έχει έπειτα από καιρό το πιο ακριβό οδηγικό δίδυμο στην F1. Τουλάχιστον οι Ιταλοί δείχνουν να μην λυπούνται τα λεφτά στην προσπάθεια τους να επιστρέψουν στην κορυφή. Μένει να δούμε εάν η προσπάθειά τους αυτή θα ευοδωθεί.

 Πηγή: newsauto.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

X