ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Να ελεγχθούν. Όλοι και όλα όμως!!!

Διαφάνεια; Τι; Που; Πως; Και από ποιους;

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Σε μια χώρα που οι ξένοι «επενδυτές» την τελευταία δεκαετία έχουν ξεπεράσει κάποιες χιλιάδες (σε διαβατήρια), σε μια χώρα που οι υπεράκτιες (offshore) εταιρείες μετριούνται όπως οι οδοντογλυφίδες σε ταβέρνα, σε μια χώρα που οι ντόπιοι κάτοικοι «διώχνονται» από τις πόλεις τους, στο βωμό της ελεύθερης οικονομίας και των "επενδύσεων", μοιάζει κομματάκι περίεργο κάποιοι να ζητούν διαφάνεια ως προς την προέλευση των χρημάτων που επενδύουν οι ξένοι στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Και που; Στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Που από εδώ και χρόνια η ΚΟΠ λειτουργεί ως Συνεργατικό για τις ομάδες, δανείζοντας ή ξεχρεώνοντας ποσά για την λειτουργεία τους, που κάποιοι μπήκαν στο χώρο χωρίς ένα σώβρακο και πλέον καπνίζουν πούρα στην Ελβετία, που οι ομάδες- εταιρείες επωφελούνται προνομιακής μεταχείρισης από θεσμούς του κράτους, ακόμη και εξόφληση χρεών τους, που τα κριτήρια της ΟΥΕΦΑ κατά καιρούς περνιούνται από τις ομάδες με «δανεικά» ή με «μαγειρικές» αριθμών, που η πλειοψηφία των μεγάλων ομάδων είναι τίγκα στα χρέη και ποτέ δεν καλούνται να ξεχρεώσουν όπως συμβαίνει με τους απλούς κύπριους πολίτες, που τα συμβόλαια των παικτών είναι μια μαύρα και μια άσπρα, που το στοίχημα αποτελεί πηγή εσόδων… οι ξένοι επενδυτές πρέπει να ελεγχθούν!!! Οι οποίοι να υποθέσω λογοδοτούν όσο οι δικοί μας στις Γενικές συνελεύσεις. 

Ορθά το είπαν οι δύο κύριοι. Να ελεγχθούν. Όλοι και όλα όμως!!!

Ορθώς και θα πρέπει να ελεγχθούν!!! Θα μπορούσε όμως και ο πρόεδρος του Άρη ή της Πάφου να ζητήσει να ελεγχθεί ο Πουλλαίδης που για χρόνια τώρα είναι ο επενδυτής στην Ανόρθωση ή και ο Σάντης που ως νέος πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι θα βρει νέους επενδυτές. Να ζητούσε επίσης να ελεγχθεί και ο Πρόδρομος Πετρίδης στον ΑΠΟΕΛ και πως διαχειρίζεται το πέραν των 20 εκ. χρέος της εταιρείας του. Να ελεγχθεί και ο Κίρζης που η ομάδα του πια έφτασε τα 12 εκ. έλλειμμα ή και ο Σοφοκλέους που αποχωρεί, μαζί και ο Παπασταύρου και τα δολάρια του. Να ελεγχθούν και όλοι αυτοί πρόεδροι των μικρών ομάδων που μπήκαν στο ποδόσφαιρο μικρομεσαίοι και είναι πια εκατομμυριούχοι.

Να ελεγχθούν και οι διαιτητές και το πόθεν έσχες τους, να ελεγχθούν και τα συμβόλαια των παικτών, μονά, διπλά, μαύρα, άσπρα, να ελεγχθούν και οι προσωπικοί λογαριασμοί ή οι περιουσίες των ανθρώπων που ηγούνται του ποδοσφαίρου τα τελευταία 20 χρόνια, να ελεγχθεί η συνιδιοκτησία ομάδων στην ίδια κατηγορία, να ελεγχθεί όμως και αν μάνατζερ που κάνουν τους προέδρους, ασχολήθηκαν ή ασχολούνται με τον προγραμματισμό άλλων ομάδων.

Σωστό το αίτημα περί διαφάνειας, μολονότι εκφράστηκε εκ μέρους των δύο κυρίων στο πλαίσιο μιας οικονομικής συμφωνίας, το ποσό των οποίων δεν ανακοινώθηκε!!!

Ορθά το είπαν και πολύ σωστά το έθεσαν οι δύο κύριοι. Να ελεγχθούν. Όλοι και όλα όμως!!!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

Αμήν!!

Αμήν!!

Άμα έχει «Ανορθωσιάτικο δαίμονα»… θα έχει και θεό
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μιλώντας για modern football…

Μιλώντας για modern football…

Η απόφαση της Ομόνοιας εκτός από ξένη για τη κοσμοθεωρία μας, θέτει σε νέο επίπεδο τη σχέση οπαδού- ομάδας
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μεταγραφές;

Μεταγραφές;

Το ερώτημα δεν είναι υπαρξιακό… άπτεται πρακτικών ζητημάτων
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μείνε για πάντα Μάζιτς…

Μείνε για πάντα Μάζιτς…

Οι διαιτητικές εμφανίσεις στη Β’ φάση του Α’ γκρουπ, αποδυναμώνουν τη θέση όσων επιθυμούν την αποχώρηση του
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ