ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

De Ζαβού: Και πάλι… μπάχαλο

Οι προχειρότητες στο κυπριακό ποδόσφαιρο παραμένουν τρόπος ζωής

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Να με συγχωρέσεις γίνεται της τρελής, άρα χρειάζεται μπόλικη δουλειά για να ξεμπερδέψουμε.  Αρχικά μάθαμε, με βάση κιόλας τη δήλωση του Φοίβου Κωνσταντινίδη στην ιστοσελίδα μας, ότι Το ΓΣΠ κατέθεσε αίτημα για αναβολή του αγώνα ΑΠΟΕΛ- Ανόρθωση λόγω επανασποράς του αγωνιστικού χώρου. 

Μάλιστα όπως ο ίδιος θέλησε να ξεκαθαρίσει, το αίτημα επανασποράς, κατατέθηκε στις 25 Ιουλίου. Τους είπε δηλαδή από τότε ότι στις 5 με 6 Οκτωβρίου, ΓΣΠ γιοκ. Δικαίωμα του και αν όντως έχει συμβεί κάτι τέτοιο, μαγκιά του.

Δεν γνωρίζω αν έχεις καταλάβει τι γίνεται. Και να μην έχεις όμως καταλάβεις, είσαι απόλυτα δικαιολογημένος αφού πρόκειται για μπάχαλο. Και από το μπάχαλο, δύσκολα κανείς βγαίνει από μέσα…

Αυτοί όμως που ολιγώρησαν να το ανακοινώσουν είναι οι της ΚΟΠ, οι οποίοι μάλλον όπως και σε άλλα σοβαρά θέματα δεν έδωσαν την πρέπουσα σημασία. Και μάθαμε λίγο πολύ από σπόντα ότι θα το αναβάλουν.

Όπωςκαι να έχει μας ξάφνιασε ομολογουμένως ο πρόεδρος του ΓΣΠ, ωστόσο ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΠΟΕΛ σε δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95, παρουσιάστηκε πλήρως ενημερωμένος για το θέμα, αφού όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, στον ΑΠΟΕΛ γνωστοποιήθηκε πριν από πέντε μέρες η αναβολή του αγώνα. Τώρα γιατί δεν μας ανέφερε ότι το αίτημα είναι του ΑΠΟΕΛ και όχι του ΓΣΠ, γούστο του και καπέλο του.

Παραμένοντας στο σκοτάδι και την απορία και εκεί που κάθεσαι και αναρωτιέσαι πως είναι αυτό δυνατό και γιατί δεν γίνεται η επανασπορά κατά τη διάρκεια της διακοπής για το Σούπερ Καπ , το Σαββατοκύριακο 28 και 29, η ΚΟΠ με ανακοίνωση της και αφού προκλήθηκε ανακατωσούρα, έρχεται να μας διευκρινίσει ότι ο λόγος αναβολής είναι το αίτημα του ΑΠΟΕΛ!! Άρα δεν είναι αίτημα του ΓΣΠ, αλλά του ΑΠΟΕΛ ο λόγος της αναβολής.

Αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι ο ΑΠΟΕΛ δεν έκανε τίποτα το παράτυπο, αφού απλά έθεσε σε ισχύ το δικαίωμα που του παραχωρείται από τους κανονισμούς της ΚΟΠ και που προκύπτει μέσα από την πιο κάτω διάταξη:

«Σε περίπτωση που ομάδα αγωνίζεται σε Ευρωπαϊκό αγώνα και στις επιλογές της είναι ο επόμενος αγώνας της για το Πρωτάθλημα να διεξαχθεί Δευτέρα, εφόσον την Δευτέρα είναι μέρα που θα πρέπει να αποδεσμευτούν οι ποδοσφαιριστές των Εθνικών Ομάδων, τότε δικαιούται αν δεν θέλει να αγωνιστεί Κυριακή, πέντε τουλάχιστον μέρες προηγουμένως, να ζητήσει αναβολή της ημέρας διεξαγωγής του αγώνα Πρωταθλήματος για μεταγενέστερο στάδιο».

Τώρα πως γίνεται από τη μια να μας λένε αρχικά, αίτημα του ΓΣΠ και στη συνέχεια μας λένε αίτημα του ΑΠΟΕΛ, εμείς σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Εκτός και αν είναι όντως μια διαβολική σύμπτωση.

Πέραν τούτου υπάρχουν και άλλες προεκτάσεις για το θέμα. Η ΚΟΠ με την προχειρότητα της, υποβαθμίζει μια διοργάνωση, την οποία η ίδια διοργανώνει.

Όπως είναι τώρα τα δεδομένα, τρία ματς του ΑΠΟΕΛ, με Εθνικό, Ολυμπιακό και Ανόρθωση πιθανότατα θα μεταφερθούν μετά τον Δεκέμβριο.

Για μια ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια και ενώ υπήρξαν προηγούμενα και με Απόλλωνα και με ΑΕΚ και με ΑΠΟΕΛ, η ΚΟΠ δεν φρόντισε να αποφύγει το φαινόμενο των εκκρεμοτήτων,αντιθέτως.

Την τελική μορφή του βαθμολογικού πίνακα θα τη μάθουμε το 2020 και αφού ο Άγιος Βασίλης μοιράσει τα δώρα του στα καλά παιδάκια.

Λάβε σοβαρά υπόψη και τούτο. Υπάρχει μια ομάδα στο πρωτάθλημα μας, λέγεται Ανόρθωση αν την έχεις ακουστά, η οποία από τις 25 Αυγούστου μέχρι τις 19 Οκτωβρίου θα δώσει μόλις τρία επίσημα παιγνίδια!!!

Να πούμε επίσης ότι η επίσημη αντίδραση της Ανόρθωσης στο όλο θέμα που προέκυψε σήμερα, μοιάζει με μιας γιαγιούλας που ρεμβάζει στο μπαλκονάκι της και απολαμβάνει τον ήλιο. Πέρασαν δηλαδή ώρες και δεν γνωρίζουμε τι σκέφτονται για το όλο θέμα.

Είναι όμως αλήθεια, ότι δεν της πέφτει και πολλής λόγος αφού η πιο πάνω διάταξη της ΚΟΠ και η εφαρμογή της εκ μέρους του ΑΠΟΕΛ, της δένουν τα χέρια. Θα ήταν όμως χρήσιμο να γνωρίζουμε τι σκέφτονται εκεί στο Παπαδόπουλος. Ο Κετσπάγια ήθελα να ήξερα τι σκέφτεται, αλλά μάλλον δεν θα γράφεται σε κείμενο γιατί θα μας πάνε φυλακή όλους μαζί.

Η ΚΟΠ εδώ και χρόνια κάνει τα χατίρια στις ομάδες που συμμετέχουν στην Ευρώπη, αφήνοντας όμως εκτεθειμένη τόσο τις διοργανώσεις της, όσο και τις υπόλοιπες ομάδες που δεν συμμετέχουν. Είναι ν’ απορεί κανείς πως οι ίδιοι τόσα χρόνια δεν έχουν βρει μια φόρμουλα η οποία δεν θα επηρεάζει το πρωτάθλημα και την ομαλότητα του.

Δεν γνωρίζω αν έχεις καταλάβει τι γίνεται και αν το πιο πάνω κείμενο σ’ έχει βοηθήσει. Και να μην έχεις όμως καταλάβεις, είσαι απόλυτα δικαιολογημένος αφού πρόκειται για μπάχαλο. Και από το μπάχαλο, δύσκολα κανείς βγαίνει από μέσα…

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

X