ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
10° Λευκωσία,
26 Ιανουαρίου, 2022
sport fm - listen live

Χρήμα, δόξα και εξουσία

Οι Αξιωματούχοι της Πολιτείας αντικατέστησαν τους Γραμματείς και Φαρισαίους

Πανίκος Κωνσταντίνου

Πανίκος Κωνσταντίνου

constantinoup@sppmedia.com

Δυστυχώς ο ΠτΔ Νίκος Αναστασιάδης παρ’ ότι έχουν περάσει μερικοί μήνες δεν έχει διορίσει νέα μέλη στην Επιτροπή Δεοντολογίας κάτι που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην διεκπεραίωση των καταγγελιών που αυτή τη στιγμή υπάρχουν ενώπιον του Χάρη Σαββίδη που εκτελεί χρέη ερευνώντα λειτουργού. Τα μέλη της Επιτροπής (και αυτά που παραιτήθηκαν) πρόσφατα κλήθηκαν στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής.

Ο ρόλος τους θεωρήθηκε σημαντικός ευθύς εξαρχής. Και ο λόγος είναι γιατί ποτέ δε θέλησε η Πολιτεία να πατάξει τα φαινόμενα διαφθοράς. Γι’ αυτό και η απαξίωση του αθλητισμού εδραιώνεται. Γι’ αυτό και οι σοβαροί άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση στο τέλος απογοητεύονται και αποχωρούν. Διότι πάντα κρύβεται κάποιο «αόρατο χέρι» που βάζει εμπόδια.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας είχε δημιουργηθεί μετά που πέρασε νομοσχέδιο κατά της διαφθοράς στη θητεία του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου. Με εισήγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Υπουργού δικαιοσύνης, σύμφωνα με τις πρόνοιες του Νόμου 2017 (Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ), το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε πενταμελής επιτροπή για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Πρόεδρος της Επιτροπής Χριστάκης Χριστοφίδης, αντιπρόεδρος δρ. Νίκος Καρτακούλλης και μέλη Δρ. Εβελίνα Γεωργιάδου, Μάριος Παναγίδης και Λοΐζος Χατζηδημητρίου. Ο πρόεδρος Χριστάκης Χριστοφίδης και τα μέλη Μάριος Παναγίδης και Λοΐζος Χατζηδημητρίου το Καλοκαίρι του 2019 υπέβαλαν για ηθικούς και δεοντολογικούς λόγους τις παραιτήσεις τους αφού διαπίστωσαν σύγκρουση συμφερόντων.

Ο νέος Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης διόρισε νέα Επιτροπή (Ανδρέας Παπαχαραλάμπους - Πρόεδρος, Νίκος Καρτακούλης – Αντιπρόεδρος, Εβελίνα Γεωργιάδου - Μέλος, Χάρης Σαββίδης - Μέλος, Μαριαλένα Κωνσταντίνου -Μέλος) την οποία ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο αρχές του 2020. Σήμερα το 2021 τρία μέλη δήλωσαν παραίτηση και ο Πρόεδρος της αμφισβητείται από πολλούς για το ρόλο του.

Από μόνο του σκηνικό δημιουργεί εύκολα απορίες κατά πόσο η Πολιτεία είναι υπέρ μιας τέτοιας Επιτροπής ή αν βολεύεται με την παρούσα κατάσταση να φοβούνται για αντίποινα οι πολίτες, αθλητές, παράγοντες κ.λπ. να προχωρήσουν σε καταγγελίες; Είναι για να διερωτάται κάποιος αν μας αξίζει ένας αθλητισμός με καιόμενα, λόγω τοποθέτησης βομβών σε αυτοκίνητα και σπίτια παραγόντων από υπόκοσμο, κάθε τρεις και λιγάκι. Είναι για να διερωτάται κάποιος ποιος βολεύεται με τη χειραγώγηση του αθλητισμού.

Μου φαίνεται μάταιο πλέον, όταν οι πολίτες ζητάνε όχι απλώς δικαιοσύνη αλλά και τιμωρία των υπευθύνων. Μου φαίνεται επίσης μάταιο που οι αρχαίοι ημών πρόγονοι θεωρούσαν ως ύψιστο αγαθό την αρετή (σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, η Αρετή στον ανθρώπινο βίο διακρίνεται στη διανοητική και την ηθική). Δυόμιση χιλιάδες χρόνια μάλλον έχει αναποδογυρίσει το καπάκι. Εξετάζοντας το βίο μας σήμερα μπορεί κάποιος να ισχυριστεί με βεβαιότητα ότι αυτοί που μας διοικούν είναι σίγουρα απόγονοι Ελλήνων;

Και το γράφω αυτό με την έννοια του Ανθρώπου που μετέχει στην Ελληνική Παιδεία και όχι βάσει DNA. Πολύ φοβάμαι πως όχι. Ο δρόμος που ακολουθεί η Πολιτεία είναι αλλοιωμένος σε σχέση με τις Αρετές που έπρεπε να μας διακατέχουν. Δυστυχώς έχουμε βολευτεί όλοι μας στη μοιρολατρεία και οι Αξιωματούχοι της Πολιτείας πήραν τις θέσεις των Γραμματέων και των Φαρισαίων. Χρήμα, δόξα και εξουσία.

Στα Τσιμέντα: Τελευταία Ενημέρωση

Εύκολο να το λες!

Εύκολο να το λες!

Δύσκολα μπορούν οι ομάδες μας με €200.000 να βρουν καλύτερους παίκτες όπως είναι οι Τζιωνής, Σατσιάς, Χρυσοστόμου, Μάμας, ...
Πανίκος Κωνσταντίνου
 |  ΣΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ
«Εχάθηκε η μάππα»

«Εχάθηκε η μάππα»

Μόλις σκοράρει ο αντίπαλος, ειδικά αν πρόκειται για ομάδα σαφώς καλύτερη μας, πέφτει η ψυχολογία μας και μοιραία καταρρέουμε ...
Πανίκος Κωνσταντίνου
 |  ΣΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ