ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Λευκωσία,
19 Ιανουαρίου, 2022
sport fm - listen live

Πάει και η άδεια των Χριστουγέννων

Στη γιορτή της αγάπης υπερτερούν τα… ομιχλώδη και ευτελή συμφέροντα

Πανίκος Κωνσταντίνου

Πανίκος Κωνσταντίνου

constantinoup@sppmedia.com

Δεν γνωρίζω πόσοι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο ΑΠΟΕΛ και την Ομόνοια είναι καθολικοί αλλά μετά την απόφαση της ΚΟΠ για ορισμό του διακοπέντα αγώνα μία ημέρα μετά τα Χριστούγεννα δεν αποκλείεται να έριξαν μερικά «γαλλικά» από μέσα τους για την ατυχή συγκυρία θα έλεγα της καθόδου του Πάπα Φραγκίσκου στην Κύπρο. Όταν ηρέμησαν ίσως ζήτησαν συγχώρεση. Ωστόσο το παράπονο τους, μένει.

Όπως έχουμε να λέμε για το νόμο του Μέρφι, άμα είναι να σου πάει κάτι στραβά, δεν μπορείς να το αποφύγεις, έτσι και η κάθοδος του Ποντίφικα στην Κύπρο έχει δημιουργήσει σε συνδυασμό με μια απίστευτη κακοδαιμονία της φύσης να μας ρίξει ένα σύννεφο ομίχλης ακριβώς την ώρα που άρχισε το ντέρμπι των «αιωνίων». Μόνο μεταφυσικά μπορείς να τα εξηγήσεις όλα τούτα. Εκτός και αν λάβουμε σοβαρά το απόφθεγμα «κάθε εμπόδιο είναι για καλό».

Σε τέτοιες περιπτώσεις το καλό με το κακό έχουν διαφορετική ερμηνεία αναλόγως της πλευράς που βρίσκεσαι. Η πλευρά των ποδοσφαιριστών και δη, της Ομόνοιας οι οποίοι άρχισαν από νωρίς τη σεζόν με τα Ευρωπαϊκά και οι Κύπριοι διεθνείς ακόμη νωρίτερα προφανώς θα καταριούνται την ώρα και τη στιγμή που έπεσε η ομίχλη στο ΓΣΠ. Πάνω κάτω πιθανόν να σκέφτονται και οι συνάδελφοι τους στο ΑΠΟΕΛ που χάνουν και αυτοί την ευκαιρία να ξαναδούν φίλους και συγγενείς στην πατρίδα τους.

Η άλλη πλευρά που είναι οι οπαδοί και οι υπόλοιπες ομάδες μάλλον έχουν βολευτεί. Οι φίλαθλοι εικάζω πως δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την ημερομηνία που όρισε η ομοσπονδία και προφανώς το ίδιο και οι υπόλοιπες ομάδες οι οποίες διαπιστώνουν ότι δε χαλάει το δικό τους πρόγραμμα.

Αντίθετα το πρόγραμμα «γαλαζοκιτρίνων» και «πρασίνων» έγινε περισσότερο πιεστικό ειδικότερα των φιλοξενούμενων που έχουν να δώσουν εξ’ αναβολής αγώνα και στις 22 του μήνα με την ΑΕΛ.

Και όλο τούτο το σκηνικό, το να χάνεις την άδεια σου, την ξεκούραση και επιπλέον να έχεις δώσεις και αγώνα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που καλούνται να λύσουν οι διοικήσεις και ειδικότερα οι προπονητές των δύο ομάδων.

Το δικαίωμα της άδειας οι ποδοσφαιριστές όπως και όλοι εργαζόμενοι το έχουν κερδίσει μέσα από αγώνες. Και αυτό όπως αντιλαμβάνομαι είναι το μεγαλύτερο θέμα που προκύπτει από τις αντιδράσεις τους. Αντιλαμβάνομαι ότι το ζήτημα γίνεται σύνθετο λόγω του Κόπα Άφρικα μα κυρίως της επερχόμενης μεταγραφικής περιόδου αλλά ίσως εάν υπήρχε μεγαλύτερη κατανόηση από μέρους και των υπολοίπων συναδέλφων τους και των διοικήσεων για κάποια μετακίνηση αγώνων τους να μπορούσαν και οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ και της Ομόνοιας να απολαύσουν ως άνθρωποι του 21ου αιώνα την άδεια Χριστουγέννων. Άλλωστε τα Χριστούγεννα λέμε όπως είναι η «γιορτή της αγάπης», όμως κατά πως φαίνεται τα… ομιχλώδη συμφέροντα υπερτερούν. Κι’ ας περιμένει κάποια μάνα το παιδί της στη Βραζιλία, κάποιος πατέρας στην Αργεντινή και κάποια σύζυγος στη Γαλλία ή τη Νορβηγία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Στα Τσιμέντα: Τελευταία Ενημέρωση

Εύκολο να το λες!

Εύκολο να το λες!

Δύσκολα μπορούν οι ομάδες μας με €200.000 να βρουν καλύτερους παίκτες όπως είναι οι Τζιωνής, Σατσιάς, Χρυσοστόμου, Μάμας, ...
Πανίκος Κωνσταντίνου
 |  ΣΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ
«Εχάθηκε η μάππα»

«Εχάθηκε η μάππα»

Μόλις σκοράρει ο αντίπαλος, ειδικά αν πρόκειται για ομάδα σαφώς καλύτερη μας, πέφτει η ψυχολογία μας και μοιραία καταρρέουμε ...
Πανίκος Κωνσταντίνου
 |  ΣΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ