ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οχτώ αγώνες σε 77 ημέρες

Η φάση των «16» του κυπέλλου Κύπρου θα ξεκινήσει 18 ημέρες πριν το μουντιάλ και θα τελειώσει 31 μετά

Πανίκος Κωνσταντίνου

Πανίκος Κωνσταντίνου

constantinoup@sppmedia.com

Στις 20 Νοεμβρίου ξεκινά το 22ο παγκόσμιο κύπελλο το οποίο θα διαρκέσει μέχρι 18 Δεκεμβρίου. Σε αυτό το διάστημα θα διεξαχθούν 64 αγώνες. Οι 64 αγώνες «μεταφράζονται» σε οχτώ ομίλους των τεσσάρων και μετά θα ακολουθήσει η φάση των «16» μέχρι τον τελικό και το μικρό τελικό.

Η φάση των «16» θα ξεκινήσει στις 3 Δεκεμβρίου και σ’ ένα τριήμερο επάνω θα ολοκληρωθεί. Μάλιστα μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο θα ολοκληρωθεί ο τελικός και ο μικρός τελικός.

Και είναι για να διερωτάται κανείς πως στο καλό η φάση των «16» του κυπέλλου Κόκα Κόλα θα ξεκινήσει 18 ημέρες πριν από την έναρξη του μουντιάλ και θα ολοκληρωθεί 31 ημέρες μετά.

Το πρώτο παιχνίδι της Κυπριακής διοργάνωσης ορίστηκε στις 2 Νοεμβρίου, ημέρα Τετάρτη στις 19.00 το βράδι. Πρόκειται για την αναμέτρηση Π.Ο. Ξυλοτύμπου 2006 – Ολυμπιακός Λευκωσίας. Το όγδοο και τελευταίο παιχνίδι μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και του Άρη είναι προγραμματισμένο στις την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου. Συνολικά θα χρειαστούμε 77 ημέρες για την ολοκλήρωση της φάσης των «16». Ευτυχώς δηλαδή που οι αγώνες είναι μονοί. Εάν είχαμε και επαναληπτικούς το πιθανότερο σενάριο είναι πως ο θεσμός του κυπέλου θα τελείωνε περί τα μέσα Ιουλίου. Και ίσως πάλι δεν μας αρκούσαν οι ημερομηνίες. Ας ελπίσουμε πως όταν θα έχουμε διπλές αναμετρήσεις, δε θα χρειαστούμε άλλες τόσες ημέρες.

Η λογική των 77 ημερών και του περίπου ενός αγώνα κάθε εβδομάδα δε μπορεί να εξηγηθεί πέραν από το «απλώς να έχουμε ένα ματς μεσοβδόμαδα μόνο για να μην βαριόμαστε». Σαν και κάποιος μας κάνει πλάκα. Δεν ξέρω εάν πουθενά υπάρχει αλλού στον κόσμο παρόμοιο τρόπος σκέψης.

Να πεις είναι οι παραγωγές αγώνων; Είναι τα var; Είναι κάτι άλλο; Ότι και να είναι, δεν μπορεί να χωρέσει ως δικαιολογία. Είναι μια περίεργη λογική που κυριαρχεί και προσπαθούμε να την εκλογικεύσουμε. Μακάρι να μπορούσαμε. Δεν μπορεί, κάποια εξήγηση θα υπάρχει.

 

Στα Τσιμέντα: Τελευταία Ενημέρωση