ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
26° Λευκωσία,
24 Ιουλίου, 2021
sport fm - listen live

Ο ΠτΔ οφείλει να πληρώσει τις θέσεις

Κανένας δεν αγαπάει τους διεφθαρμένους αλλά για τη διαφθορά δεν είμαι βέβαιος.

Πανίκος Κωνσταντίνου

Πανίκος Κωνσταντίνου

constantinoup@sppmedia.com

Ο «στάβλος του Αυγεία» δεν καθαρίζει με τα ευχολόγια, τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις. Ούτε με λειψές ή κολοβές αντίστοιχες Επιτροπές Δεοντολογίας. Χρειάζεται τόλμη, συνεργασία και δράση από την Αστυνομία. Αν έχει βέβαια την εξουσιοδότηση η Αστυνομία γιατί ξέρουμε καμιά φορά, συμβαίνει «αόρατα» χέρια να σταματούν κάθε υπόθεση.

Εδώ στην περίπτωση της Άντρης Ελευθερίου δεν κινήθηκε καμιά Επιτροπή Δεοντολογίας παρά μόνο μετά από το σάλο που ξεσήκωσε η Σοφία Μπεκατώρου και σποραδικά δημοσιεύματα στην Κύπρο ανακαλύψαμε πως αντίστοιχη καταγγελία έγινε και στην Κύπρο.

Φανερώνει δηλαδή τα αργά αντανακλαστικά της Πολιτείας σε συνδυασμό με την εύνοια της τύχης. Διότι αν δεν μιλούσε η Μπεκατώρου, ούτε η Υπουργός, ούτε η Αστυνομία, ούτε καμιά Επιτροπή Δεοντολογίας θα έπαιρνε χαμπάρι.

Η δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας για πλήρωση των θέσεων της Επιτροπής Δεοντολογίας εδώ και δύο μήνες ακόμη να υλοποιηθεί. Οπότε όπως έλεγαν και οι παλαιότεροι αθλητικοί συντάκτες «αν θέλεις να καλύψεις ένα σκάνδαλο δημιούργησε μια ερευνητική επιτροπή» φαίνεται να ισχύει -μέχρι στιγμής - και σήμερα.

Καταγγελίες έγιναν και δεν προχωράνε, αφού δεν υπάρχει Επιτροπή. Πολύ φοβάμαι πως κάποια στιγμή κάποτε θα λέμε ότι είχαμε Επιτροπή Δεοντολογίας. Αλλά και όταν υπήρχε ο Πρόεδρος της κηλίδωσε δύο συλλόγους (Ανόρθωση-Απόλλων) με τον τρόπο που χειρίστηκε ένα… μιτσοκάμμιμα.

Μια υπόθεση που πήγε στο Γενικό Εισαγγελέα, ο Πρόεδρος της, την τράβηξε πίσω, σε μια άλλη υπόθεση ο Πρόεδρος της –συμπωματικά- σταμάτησε τις καταθέσεις. Υπάρχει και άλλη μία που είναι στην κατοχή του μοναδικού μέλους και συμπωματικά δεν είχε βάλει «χέρι» ο Πρόεδρος της.

Εκ των συμφραζομένων φαίνεται πως όλοι βολεύονται όπως είναι το καθεστώς, γενικώς στην κοινωνία. Να μη θέλει κανείς διαφθορά, να μιλάνε όλοι για διαφθορά, να γνωρίζουν όλοι για διαφθορά, να αποδέχονται όλοι τη διαφθορά, να επιζητάνε όλοι τη διαφθορά. Κανένας δεν αγαπάει τους διεφθαρμένους αλλά για τη διαφθορά δεν είμαι βέβαιος.

Επιβάλλεται η Επιτροπή Δεοντολογίας να δραστηριοποιηθεί ξανά, επιβάλλεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να πληρώσει τις κενωθείσες θέσεις, επιβάλλεται όποιοι οριστούν να μη συμβιβάζονται και να αποστρέφονται τη διαφθορά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Πανίκος Κωνσταντίνου

Στα Τσιμέντα: Τελευταία Ενημέρωση