ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Μπεργκ δημιουργεί δεσμούς και πίστη

Ο τρόπος σκέψης του μας φαίνεται αντισυμβατικός αλλά δε θα έπρεπε

Πανίκος Κωνσταντίνου

Πανίκος Κωνσταντίνου

constantinoup@sppmedia.com

Ο τρόπος που σκέφτεται και ενεργεί ο Χένιγκ Μπεργκ σε μας εδώ στην Κύπρο φαίνεται αντισυμβατικός. Δε θα έπρεπε όμως γιατί πολλές φορές στο παρελθόν αρκετές ομάδες λειτούργησαν με τον ίδιο τρόπο και έχουν πετύχει.
Ίσως χαρακτηριστικότερη περίπτωση είναι η Μπαρτσελόνα η οποία το 2012 κόντρα στη Λεβάντε χρησιμοποίησε 11 ποδοσφαιριστές από την ακαδημία της.

Τα ίδια μπορούμε να πούμε για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Άλεξ Φέργκουσον αναδεικνύοντας αρκετούς παίκτες όπως ο Μπέκαμ, ο Γκιγκς, ο Σκόουλς, ο Νέβιλ κ.λπ. Ο ίδιος πίστευε ότι οι ποδοσφαιριστές που μεγαλώνουν μαζί δημιουργούν δεσμούς και ομαδικό πνεύμα ευκολότερα και για πολλά χρόνια. Σύγχρονα παραδείγματα ομάδων που στηρίζονται στις ακαδημίες τους είναι η Λίβερπουλ, η Άλκμααρ ακόμη και η Μίτζιλαντ.

Στην Ομόνοια ο Νορβηγός προπονητής κόντρα στην ΑΕΚ χρησιμοποίησε πέντε ποδοσφαιριστές από την ακαδημία της (Λοϊζου, Χαραλάμπους, Βενιζέλος, Τζιωνής και Κακουλλής), συνολικά οχτώ κάτω των 21 χρόνων (Κυριακίδης, Παναγιώτου, Σενέ) και κατάφερε να κερδίσει δείγμα της ποιότητας που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο «Ηλίας Πούλλος».

Αν το δει κάποιος από την ανάποδη, η Ομόνοια αγωνίστηκε χωρίς τους Φαμπιάνο, Λέσγιακ, Χούμποτσαν, Λούφτνερ, Γκόμεθ, Μποτεάκ, Βίτορ, Τιάγκο, Παπουλή και Σιεού ενώ για μερικά λεπτά έπαιξαν οι Λαγκ και Κακουλλής.

Όπως είπε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον «Όταν δίνεις ευκαιρία σε νέους ανθρώπους, δεν δημιουργείς μόνο μεγαλύτερη διάρκεια για την ομάδα σου. Δημιουργείς πίστη, την αίσθηση οικογένειας. Όταν δίνεις προσοχή στους νέους και την ευκαιρία να επιτύχουν, είναι απίστευτο το πόσο μπορούν να σε εκπλήξουν».

Το οικογενειακό κλίμα στο «τριφύλλι» αρχίζει να διαφαίνεται από τον ενθουσιασμό που εκδηλώνει ο Φαμπιάνο στο γκολ του Κίκο, αλλά και στις αναρτήσεις του Μποτεάγκ που αναφέρεται σε αδέλφια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Πανίκος Κωνσταντίνου

Στα Τσιμέντα: Τελευταία Ενημέρωση