ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μόνο ο Άρης πληροί τα κριτήρια

Από κοντά η Πάφος, λίγο πιο πίσω Ομόνοια, Απόλλων, ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ, ακολουθεί η Ανόρθωση, η ΑΕΛ έχει δρόμο

Πανίκος Κωνσταντίνου

Πανίκος Κωνσταντίνου

constantinoup@sppmedia.com

Αν μπορούσαμε να παρομοιάσουμε αυτή την περίοδο, τις πρώτες ημέρες του Ιούνη, με Φόρμουλα 1, τότε βρισκόμαστε στη διαδικασία των δοκιμαστικών που θα διαρκέσουν μέχρι τον 15Αυγουστο όταν και θα ξέρουμε τη θέση της κάθε ομάδας πριν την έναρξη του νέου πρωταθλήματος.

Φαβορί για να καταλάβει την Pole Position βάσει των δεδομένων που έχουν σήμερα οχτώ ομάδες. Τρόπος του λέγειν δηλαδή διότι κάποιες έχουν παραπάνω πιθανότητες και άλλες λιγότερες.

Από αγωνιστικής πλευράς υπάρχουν τρεις ομάδες που κατά πάσα πιθανότητα διατηρούν και φέτος βασικό κορμό και αποκτούν μικρό προβάδισμα. Πρόκειται για τον Άρη, τον ΑΠΟΕΛ και την Πάφο. Άλλες τέσσερεις είναι υποχρεωμένες να δημιουργήσουν νέες ενδεκάδες (Ομόνοια, Απόλλωνας, ΑΕΚ, Ανόρθωση), και μια όγδοη αφού πλέον ξεφύγαμε από τους big six και φτάσαμε στους big eight που είναι η ΑΕΛ η οποία προσπαθεί να χτίσει το οικοδόμημα της από την αρχή.

Από την οχτάδα σε καλύτερη μοίρα είναι ο Άρης. Έχει τον ίδιο προπονητή και μπορεί να εξελίξει περαιτέρω το παιχνίδι της ομάδας του. Μένει να μάθουμε ποιους προπονητές θα προσλάβουν Πάφος και ΑΠΟΕΛ έτσι ώστε να αξιοποιήσουν το υφιστάμενο έμψυχο δυναμικό αλλά και τις πινελιές που θα βάλουν. Στη πίεση είναι ο ΑΠΟΕΛ αφού είναι η μοναδική ομάδα χωρίς προπονητή από όσες εξασφάλισαν Ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ομόνοια, Απόλλωνας και ΑΕΚ συνεχίζουν με τους ίδιους προπονητές πράγμα που τους δίνεται η ευκαιρία να «χτίσουν» τις ομάδες τους όπως θέλουν. Ξέρουν πού βρίσκονται, αναγνωρίζουν την πίεση που υπάρχει, καταλαβαίνουν το πρωτάθλημα μας και μένει να δούμε πως θα «κουμπώσουν» οι μεταγραφές για να βελτιωθεί το παιχνίδι τους.

Πέραν από τις μεταγραφές η Ανόρθωση, βρίσκεται στην αναζήτηση προπονητή. Εμφανίζεται η ανάγκη για μεγαλύτερη πίστωση χρόνου. Κι’ αν η Ανόρθωση έχει ανάγκη από πίστωση χρόνου, στην ΑΕΛ είναι μεγαλύτερη, διότι η στελέχωση του τμήματος είναι πολύπλευρη. Τα τελευταία χρόνια μεγάλο ρόλο παίζει και το οικονομικό πλαίσιο στο οποίο μπορεί να κινηθεί μία ομάδα και η οργάνωση του τμήματος.

Αυτά τα τρία κριτήρια, δηλαδή έτοιμη ομάδα, ίδιο προπονητή, σταθερή, οργανωμένη και χωρίς οικονομικά προβλήματα διοίκηση, τα πληροί μόνο ο Άρης. Σε κοντινή απόσταση είναι η Πάφος η οποία σήμερα μειονεκτεί μόνο στο ότι δεν έχει βρει ακόμη προπονητή όπως επίσης η Ομόνοια, ο Απόλλωνας και η ΑΕΚ που πληρούν τα κριτήρια σταθερής διοίκησης και χωρίς οικονομικά προβλήματα, συνεχίζουν οι προπονητές τους που όμως έχουν αρκετή μεταγραφική δουλειά ενώπιον τους. Ο ΑΠΟΕΛ μειονεκτεί στα δύο από τα τρία βασικά κριτήρια, διότι είναι στο ψάξιμο προπονητή, θέμα που δεν είναι το μεγαλύτερο. Σοβαρό εμπόδιο ίσως αποτελέσει το οικονομικό. Εάν ανταπεξέλθει δεν αποκλείεται να βρεθεί σε καλύτερη για την εκκίνηση του πρωταθλήματος.

Συμπερασματικά, η φετινή εξάδα στο πρώτο γκρουπ πάλι υπερτερεί των δύο που έμειναν εκτός αυτής.

Με την ανάληψη της προεδρίας από τον Ανδρέα Σάντη η Ανόρθωση έχει να καλύψει μικρότερη απόσταση από την ΑΕΛ και μπορεί να τα καταφέρει εφόσον λύσει το οικονομικό πρόβλημα, βρει τον κατάλληλο προπονητή και τους παίκτες που θα στηρίξουν την προσπάθεια της. Αντίθετα η ΑΕΛ οφείλει να τρέξει σε πιο γρήγορο τέμπο τα θέματα της, έτσι στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος να θέσει γερή υποψηφιότητα για μια θέση στο πρώτο γκρουπ.

Όταν θα φτάσουμε στον τελευταίο γύρο, γύρω στον 15Αυγουστο μιας και το πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 18-19 του μήνα, θα αλλάξουν πολλά με τις προσλήψεις προπονητών, μεταγραφές ποδοσφαιριστών και θα έχουμε σαφώς καλύτερη εικόνα έτσι ώστε να γνωρίζουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια ποια θα ξεκινήσει από την Pol Position. Προς το παρόν αρχές Ιουνίου προπορεύεται ο Άρης.

Στα Τσιμέντα: Τελευταία Ενημέρωση

«Τα κατάφερα…»

«Τα κατάφερα…»

Λίγες ημέρες πριν από την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες ανησυχούσε, δεν κοιμόταν καλά και τα βράδια έβλεπε εφιάλτες ...
Πανίκος Κωνσταντίνου
 |  ΣΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ