ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μια καλοκαιρινή κόντρα είναι!

Περί τίμιου τίτλου, Απόλλων και ΑΠΟΕΛ θυμήθηκαν τα παλιά και άφησαν υποσχέσεις για το μέλλον

Η κόντρα Απόλλων-ΑΠΟΕΛ που άρχισε τα τελευταία 24ωρα περί τίμιων πρωταθλημάτων έχει σηκώσει αρκετή σκόνη στις τάξεις των οπαδών και γίνεται πάρτι στα σχόλια στο facebook.

Πρόκειται για τις κλασσικές καθημερινές αθλητικές κόντρες που υπάρχουν σε όλο τον πλανήτη. Οι διαφωνίες δεν μπορεί να σταματήσουν, και το σημαντικότερο είναι πως σε αυτό το πάρτι δεν χορεύουν μόνο οι προσκεκλημένοι. Υπάρχουν και αυτόκλητοι αλλά και όσοι πιστεύουν ότι θα έπρεπε να προσκληθούν γιατί εμμέσως αισθάνονται πως η διαφορά δύο συλλόγων τους αφορά.

Το ιδανικό θα ήταν να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις, ούτε σκιές, θα έπρεπε όλοι να έχουν ένα κώδικα ηθικής και να τον ακολουθούν.

Αλλά στο σύγχρονο κόσμο που η κάθε εταιρεία, διότι περί ποδοσφαιρικών εταιρειών πρόκειται, προσπαθεί να στηρίξει με κάθε τρόπο τα συμφέροντα της είναι φυσιολογικό να φτάνουμε αραιά και που, σε αντιπαραθέσεις.

Πάντα θα υπάρχει η θιγμένη ομάδα, με έντονο αίσθημα αδικίας και κάπου εκεί ότι πρωτόκολλα και να δημιουργήσεις, τα σκίζεις!

Όταν το δ.σ. της ποδοσφαιρικής εταιρείας αισθάνεται πως δεν παίζεται το πράγμα, 50%-50% θα εκφράσει το παράπονο του και η δράση φέρνει αντίδραση.

Άρα το ποιος έχει δίκαιο σε τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι εύκολο να το διακρίνεις. Πρέπει να εμφιλοχωρήσεις βαθιά, άλλη η αφορμή και άλλη η αιτία.

Και ο κόσμος ακούει, διαβάζει, κρίνει, αξιολογεί, δικάζει και αποφαίνεται. Ακόμη και έτσι η απόφανση του δεν είναι με αντικειμενικά κριτήρια, διότι κάθε οπαδός που μπαίνει σε μια διαδικασία ξεκινά προκατειλημμένος αφού ήδη έχει μια ποδοσφαιρική αφετηρία.

Τι συμβαίνει λοιπόν και στο προκείμενο ζήτημα. Ο Απόλλωνας, δεν έχει σημασία ποιος, εξέφρασε την άποψη πως το φετινό, ήταν το πιο τίμιο πρωτάθλημα. Και αυτή η θέση σηκώνει πολλών ειδών συζητήσεις. Είναι αόριστη και μπορεί να θίγει εμμέσως και τον εαυτό του, αφού πριν τη φετινή επιτυχία μετρούσε ήδη άλλες τρεις.

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι δεν εννοεί, τον εαυτό του. Είναι επίσης προφανές πως δεν εννοεί και όλες τις υπόλοιπες ομάδες μιας και θα μπορούσε κάλλιστα μετά το τέλος της περσινής σεζόν όταν η Ομόνοια κατακτούσε τον τίτλο να έβγαινε επιθετικά και να μειώσει με καθ’ οιονδήποτε τρόπο την επιτυχία της. Όχι μόνο δεν το έκανε αλλά εξέδωσε ανακοίνωση δίνοντας τα συγχαρητήρια του. Και κάπου εδώ μπαίνει ο ΑΠΟΕΛ. Οι «γαλαζοκίτρινοι» ένιωσαν προσβεβλημένοι διότι, σου λένε, δεν είναι δυνατό να εννοούν την ΑΕΛ η οποία κατέκτησε τον τίτλο πριν από δέκα χρόνια! Αν ήταν έτσι κάποια στιγμή από το 2012 μέχρι το 2021 είχαν μπόλικο χρόνο στη διάθεση τους για να το πράξουν.

Τι μας μένει; Μόνο ο ΑΠΟΕΛ εκτεθειμένος. Σε αυτόν πήγαν τα «βέλη». Κατά τη γνώμη μου βγήκε ένα παράπονο από την… Αγίου Ανδρέου στη Λεμεσό που ήταν καταχωνιασμένο χρόνια. Στο παρελθόν βγήκε με ποικίλες μορφές ενώ φέτος όντας πρωταθλητής, ένιωθε ποιος έτοιμος από ποτέ. Αισθάνεται πως η φωνή του θα ακουστεί στεντόρεια. Και στη «γαλαζοκίτρινη» πλευρά της Λευκωσίας, που δεν το πήραν καλά. Δεν ήταν εύηχο στα αυτιά τους.

Καταληκτικά εικάζω πως ο Απόλλωνας δε μιλάει για τη φετινή χρονιά, απλώς ως πρωταθλητής ένιωσε πως τώρα μπορούσε να εκφράσει με έμμεσο τρόπο το παράπονο του για «χαμένους» τίτλους προηγούμενων χρόνων και ο ΑΠΟΕΛ ήταν φυσιολογικό να αντιδράσει και να περάσει στην αντεπίθεση αφού ένιωσε προσβεβλημένο.

Όλη αυτή η ωραία ιστορία θα εξαφανιστεί από την επικαιρότητα στην επόμενη μεταγραφή, φιλικό, ή επίσημο παιχνίδι και θα επιστρέψει σε κάποια στιγμή στο μέλλον. Τέτοιες αντιπαραθέσεις ποτέ δεν χάνονται. Κινούνται υποδόρια μέχρι την επόμενη ευκαιρία. Και θα έχουμε αρκετές τέτοιες στο μέλλον. Όπως είχαμε στο παρελθόν με άλλους ή ίδιους πρωταγωνιστές, όπως συνέβη και θα συνεχίσει να συμβαίνει και σε άλλες χώρες.

Μια Καλοκαιρινή κόντρα είναι, θα περάσει!

Στα Τσιμέντα: Τελευταία Ενημέρωση

Το φαινόμενο Αργεντινή

Το φαινόμενο Αργεντινή

Μοιάζει εξωτική χώρα, πολιτικά ουδέτερη και με ισχυρό brand name τον Μέσι και προσωπικότητες όπως οι Μαραντόνα, Τσε Γκεβάρα, ...
Πανίκος Κωνσταντίνου
 |  ΣΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ
Χαλάνε το παζάρι

Χαλάνε το παζάρι

Εάν ήταν στις τελευταίες θέσεις Πάφος και Άρης ίσως να μην αποχωρούσαν: Τσόρνιγκερ, Σίλας, Μίλανιτς, Αυγουστή, Λένον και ...
Πανίκος Κωνσταντίνου
 |  ΣΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ
Να δούμε και το 7-7

Να δούμε και το 7-7

Αφού δεν αλλάζει ο αριθμός των 14ων ομάδων τη νέα σεζόν μπορούμε να επανεξετάσουμε τη διοργάνωση
Πανίκος Κωνσταντίνου
 |  ΣΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ
Πίσω στις αρχές των 90’ς

Πίσω στις αρχές των 90’ς

Ομάδες από χώρες που για δεκαετίες ταλαιπωρήθηκαν οικονομικά και τις είχαμε για πλάκα, σήμερα επιστρέφουν και μας προσπερνούν ...
Πανίκος Κωνσταντίνου
 |  ΣΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ
Μας λείπει ο Batman!

Μας λείπει ο Batman!

Δεν πρέπει να βλέπουμε το περίγραμμα παράνομων δραστηριοτήτων - Οφείλει η Πολιτεία να αντιληφθεί τη λεπτομέρεια που διαβρώνει ...
Πανίκος Κωνσταντίνου
 |  ΣΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ
Εύκολο να το λες!

Εύκολο να το λες!

Δύσκολα μπορούν οι ομάδες μας με €200.000 να βρουν καλύτερους παίκτες όπως είναι οι Τζιωνής, Σατσιάς, Χρυσοστόμου, Μάμας, ...
Πανίκος Κωνσταντίνου
 |  ΣΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ