ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Με τα χίλια στη διεκδίκηση του τίτλου

Ο Απόλλωνας διαθέτει στοιχεία που δεν είχε τα προηγούμενα χρόνια

Πανίκος Κωνσταντίνου

Πανίκος Κωνσταντίνου

constantinoup@sppmedia.com

Αγωνίστηκε χωρίς τους τραυματίες Γιούστε, Χάμπο, Πέδρο και Αγκίρε, είχε στον πάγκο τους Σακέτι, Ντικινί (αμφότεροι μπήκαν αλλαγή) και Ματέϊ, έπαιξαν για πρώτη φορά οι Κατελάρης και Λάρσον ενώ ο Γκακπέ ήταν εκτός αποστολής.

Κι’ όμως κατάφερε να κερδίσει την Ανόρθωση εκτός έδρας. Και δεν τα λες εύκολα αυτά τα παιχνίδια, ειδικά στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Ο Απόλλωνας του Σοφρώνη Αυγουστή εμφανίζεται με μια ρηξικέλευθη ιδέα όσο αφορά τη συμπεριφορά του σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό το φουλ επίθεση και ότι γίνει, έπαψε.

Είναι πλέον λιγότερο παρορμητικός χωρίς να χάνει τον ενθουσιασμό του στην επίθεση, είναι πιο ώριμος χωρίς να του λείπει η ενέργεια στη διατήρηση του ρυθμού του και είναι παραπάνω κυνικός μεσοαμυντικά χωρίς να απαξιώνει την ουσία.

Φέτος ήρθαν μερικοί καλοί ποδοσφαιριστές όπως ο Νταμπό, ο Ντιγκινί και ο Λάρσον. Και η αλήθεια είναι πως ειδικά ο πρώτος ως επιθετικός κορυφής, κάνει σπουδαία πράγματα στον αγωνιστικό χώρο και χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερη στήριξη. Δημιουργεί από μόνος του φάσεις για τους συμπαίκτες του χωρίς να περιμένει συνεχώς την μπάλα στα πόδια του ως σέντερ φορ περιοχής.

Το κέρδος του Απόλλωνα δεν είναι μόνο οι μεταγραφές εξωτερικού αλλά και οι εσωτερικές. Πρώτα απ’ όλα ο Γιάννης Πίττας και ο Ρομπέρζ. Δύο ποδοσφαιριστές που πέρσι ο ένας δύσκολα μπορούσε να βρει θέση δεξιά μιας και η πλευρά ήταν πλήρης με τους Πέδρο, Γιαννιώτα, Ενσούε.

Φέτος ωστόσο, ο Πίττας στα 24 του χρόνια είναι έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία που του δίνεται. Και δεν είναι εύκολες οι συγκρίσεις καθ’ ότι στην ίδια θέση αγωνίζεται ένας από τους κορυφαίους ξένους που ήρθαν στο πρωτάθλημα μας.

Από την άλλη ο Ρομπέρζ έχασε μια χρονιά και στην ηλικία του (33 χρ.) δεν είναι καθόλου εύκολο να επιστρέψει στην ενεργό δράση χωρίς δείγμα αγωνιστικής ανεπάρκειας. Και όμως κατάφερε να μην επιδείξει κάτι τέτοιο, αφού με το καλημέρα απέδειξε ότι είναι ο ηγέτης της αμυντικής λειτουργίας της ομάδας, Είναι επίσης και ο Κατελάρης εσωτερική μεταγραφή που μπορεί να προσφέρει την επιπλέον λύση.

Όλα τούτα δημιουργούν αίσθημα πληρότητας σε βάθος, ποιότητα, εμπειρία και ωριμότητα κάτι που αποτελεί και την πρώτη ύλη για να μπει με χίλια στη διεκδίκηση του τίτλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Πανίκος Κωνσταντίνου

Στα Τσιμέντα: Τελευταία Ενημέρωση