ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η μπάλα δε λεκιάζεται

Η απάντηση στο ερώτημα να παρακολουθήσουμε ή όχι το φετινό μουντιάλ!

Πανίκος Κωνσταντίνου

Πανίκος Κωνσταντίνου

constantinoup@sppmedia.com

Να παρακολουθήσει κανείς ή όχι μουντιάλ; Είναι το ερώτημα των ημερών μετά το δημοσίευμα του «Guardian» όσον αφορά τους μετανάστες που έχουν χάσει τη ζωή τους στα έργα για το Μουντιάλ του Κατάρ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα που έγινε αρκετά μεγάλος σάλος και ανθρωπιστικές οργανώσεις εδώ και μήνες τώρα, και κυρίως από τη Διεθνή Αμνηστία προσπαθούν όχι απλώς να αναδείξουν το θέμα αλλά αναζητούν ενόχους και αποζημιώσεις για τις οικογένειες των εργαζομένων.

Δεν έφτανε αυτό, την ώρα που ο ποδοσφαιρικός πλανήτης μετρούσε αντίστροφα για την έναρξη του μουντιάλ και οι εκλέκτορες μετρούσαν τα κουκιάς τους με τις επιλογές τους για την καλύτερη δυνατή αποστολή, ήρθε άλλο ένα πλήγμα για τους διοργανωτές. Το ντοκιμαντέρ «FIFA Uncovered» τεσσάρων επεισοδίων της δημοφιλής πλατφόρμας Neftlix για να πλήξει όχι απλώς το κύρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου αλλά ουσιαστικά θα δημιουργήσει κλίμα δυσφορίας σε εκατομμύρια ανθρώπους για τους τρόπου που λειτουργούν και ενεργούν σε καίριες αποφάσεις τους, όπως η ανάθεση της διοργάνωσης σε μια χώρα. Και το Κατάρ έχει πληγεί πάρα πολύ τις τελευταίες εβδομάδες.

Είναι λοιπόν φυσιολογικό όταν αρκετά σύνολα οπαδών απ’ όλο τον κόσμο αναρτούν πανό εναντίον της ΦΙΦΑ και προσβολές εναντίον του επικείμενου μουντιάλ να δημιουργείται μια κατάσταση ανυπόφορη, ίσως όχι τόσο για τους διοργανωτές αλλά κυρίως για τις συμμετέχουσες ομάδες. Δειλά, δειλά το τελευταίο διάστημα και αυτές, ενώνουν τη φωνή τους στα όσα έχουν αναδυθεί στη δημοσιότητα. Βλέπετε, πάρα πολλοί άνθρωποι, πρώην παράγοντες, πρώην παίκτες, αλλά και οι ίδιες οι ομοσπονδίες εκφράζουν την ενόχληση τους.

Με όλα αυτά θα ισχυριστεί κάποιος ότι καλύτερα να μην παρακολουθήσουμε το μουντιάλ. Κράτησα για το τέλος ένα απόσταγμα σοφίας, αν μου επιτρέπεται η έκφραση που είχε σε κάποια στιγμή μετάνοιας του ο τεράστιος Ντιέγκο Μαραντόνα μετά την αποχώρηση του από το ποδόσφαιρο. «Το ποδόσφαιρο είναι το πιο όμορφο και υγιές άθλημα του κόσμου. Γι’ αυτό να μην έχει την παραμικρή αμφιβολία κανείς. Αν κάποιος κάνει ένα λάθος, δεν πρέπει να πληρώσει το ποδόσφαιρο γι’ αυτό. Εγώ έκανα λάθος και το πλήρωσα. Αλλά η μπάλα… Η μπάλα δεν λεκιάζεται».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Στα Τσιμέντα: Τελευταία Ενημέρωση