ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η β’ κατηγορία είναι μια «ζούγκλα»

Οι πρόεδροι του Οθέλλου, ΑΕΖ και Εθνικού Άχνας αποκαλύπτουν στην «Κ» τα σχέδιά τους για τη νέα σεζόν

Πανίκος Κωνσταντίνου

Πανίκος Κωνσταντίνου

constantinoup@sppmedia.com

Κάθε ποδοσφαιρική κουβέντα στο τέλος καταλήγει στο οικονομικό. Είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που ταλανίζει τους ανθρώπους που ηγούνται τις ομάδες και προσπαθούν με κάθε τρόπο να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις που έχουν. Τρεις πρόεδροι, οι ομάδες των οποίων ηγούνται από τη νέα σεζόν και θα αγωνίζονται στην Α’ κατηγορία, μίλησαν στην «Κ» για την προοπτική, το πλάνο, τις εισηγήσεις και τους προβληματισμούς τους.

Αντώνης Χειλιμίντρης, πρόεδρος Οθέλλου

Ο πρόεδρος του πρωταθλητή Οθέλλου Αντώνης Χειλιμίντρης για τον σχεδιασμό της νέας αγωνιστικής περιόδου ανέφερε:

«Δεν μπορώ να πω με σιγουριά, επειδή περιμένουμε να έχουμε κάποιες συνεργασίες με άλλες ομάδες για να μας παραχωρήσουν δανεικούς παίκτες και έχουμε επίσης μια-δυο προτάσεις από ανθρώπους που θέλουν να συνεισφέρουν οικονομικά στην ομάδα. Υπολογίζω πως το τοπίο θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες.

Αν όχι τότε, θα προχωρήσουμε με Κύπριους παίκτες που έχουμε υπόψη μας και έδειξαν ότι μπορούν να ανταποκριθούν στην Α’ κατηγορία. Θα χρειαστούμε επίσης 3-4 ξένους, ίσως από ομάδες που έχουν υποβιβαστεί αλλά σίγουρα θα είναι παίκτες που αγωνίστηκαν ήδη στην Κύπρο».

Τι σας προβληματίζει περισσότερο στην Α’ κατηγορία;

«Ότι ως διοίκηση δεν έχουμε τις εμπειρίες της κατηγορίας. Ούτε η ομάδα. Όμως στοχεύουμε σε αξιοπρεπείς εμφανίσεις και ό,τι έρθει. Επίσης είναι και οι μεγάλες διαφορές στο οικονομικό, αλλά από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να κρατηθούμε στα δικά μας οικονομικά δεδομένα».

Χρειάζονται αλλαγές στον αριθμό των ομάδων και τη δομή του πρωταθλήματος;

«Δεν έχω τις εμπειρίες για να γνωρίζω. Το τελευταίο διάστημα ασχολήθηκα με τον Οθέλλο. Θεωρώ όμως ότι είναι καλό. Δεν έχω κάτι ιδιαίτερο να τονίσω».

Σε ποιο γήπεδο θα αγωνίζεστε στην Α’ κατηγορία;

«Είμαστε μεταξύ Αντώνης Παπαδόπουλος και Αμμόχωστος. Μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα αποφασίσουμε».

Τι αλλαγές χρειάζονται για να βελτιωθεί το πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας;

«Θέλουμε καλύτερα γήπεδα και καλύτερη φιλοξενία από τους γηπεδούχος για τον κόσμο και τους ποδοσφαιριστές. Επειδή οι φίλαθλοι κάθονται πολλές φορές στην ίδια εξέδρα και κάποιες φορές δημιουργούνται προβλήματα. Εμείς γι’ αυτόν τον λόγο φτιάξαμε ξεχωριστή εξέδρα για τους φιλοξενούμενους, έτσι ώστε να αποφεύγονται αντιπαραθέσεις και να νιώθουν οι φίλαθλοι ασφαλείς».

Νικόλας Τσίκκος, πρόεδρος ΑΕΖ

Ποια τα σχέδια σας για την Α’ κατηγορία;

«Θέλουμε να έχουμε μια καλή πορεία. Εννοείται να γλιτώσουμε τον υποβιβασμό και παράλληλα να είμαστε αρκετά ανταγωνιστικοί στους αγώνες μας».

Τι σας προβληματίζει περισσότερο στην Α’ κατηγορία;

«Οι αυξημένοι προϋπολογισμοί. Ομάδα σαν τη δική μας, χωρίς οπαδούς και με τις χορηγίες που έχουμε, ξέρουμε πως θα είναι δύσκολα τα πράγματα να ανταγωνιστούμε τις υπόλοιπες ομάδες. Δυστυχώς δεν έχουμε ούτε γήπεδο και είναι ακριβό το κόστος ενοικίασης σταδίου το οποίο θα χρησιμοποιούμε ως έδρα».

Αποφασίσατε πού θα αγωνίζεστε;

«Όχι ακόμη. Θα μιλήσουμε με τις αρχές του ΓΣΟ για το Τσίρειο και με γήπεδα στη Λάρνακα. Θα τα βάλουμε κάτω, να δούμε τιμές, όμως εάν ο ΓΣΟ μας κάνει καλή προσφορά θα μείνουμε Λεμεσό αλλιώς θα δούμε και τις επιλογές μας στη Λάρνακα».

Χρειάζονται αλλαγές στον αριθμό των ομάδων και τη δομή του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας;

«Όπως είδα το πρωτάθλημα, στο β’ γκρουπ αρκετές ομάδες ήταν αδιάφορες. Ας τις κρατήσουμε 14, αλλά να υποβιβάζονται μόνο δύο. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν να παίρνουν περισσότερα χρήματα και οι ομάδες που θα υποβιβάζονται, όπως συμβαίνει και στην Αγγλία. Το πιο σωστό μοντέλο είναι η Πρέμιερ Λιγκ -πρέπει να μαθαίνουμε από τους καλύτερους- δίνει λεφτά στις ομάδες που ανεβαίνουν και υποβιβάζονται και παράλληλα υπάρχει έλεγχος και στα οικονομικά των ομάδων, αλλά είναι καλύτερος ο διαμοιρασμός των τηλεοπτικών δικαιωμάτων».

Τι αλλαγές χρειάζονται για να βελτιωθεί το πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας;

«Οι εγκαταστάσεις πρέπει να βελτιωθούν, οι αγωνιστικοί χώροι και τα αποδυτήρια. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούμε να δελεάσουμε και παίκτες από την Α’ κατηγορία να αγωνιστούν στη Β’ κατηγορία. Πρέπει επίσης να επανεξεταστεί το ύψος των χορηγιών διότι πρόκειται για μικρά σωματεία με πολλές υποχρεώσεις και πρέπει η ΚΟΠ και ο ΚΟΑ να τα βοηθήσουν να έχουν κάποια χορηγία όπως συμβαίνει και στην Αγγλία. Αυτή τη στιγμή η Β’ κατηγορία είναι ελκυστική μόνο για τους Κύπριους παίκτες».

 

Κίκης Φιλίππου, πρόεδρος Εθνικού Άχνας

Ποια τα σχέδιά σας στην Α’ κατηγορία;

«Είναι δεδομένο ότι άλλαξε ο ποδοσφαιρικός χάρτης. Εμείς με το ίδιο σκεπτικό που είχαμε πάντα θα προχωρήσουμε στο μέτρο των οικονομικών δυνατοτήτων να ενισχύσουμε την ομάδα. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα και ποτέ δεν ήταν, όμως κρατηθήκαμε 30 χρόνια στην Α’ κατηγορία και φτιάξαμε και γήπεδο. Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν θα προσπαθήσουμε να χτίσουμε μια ομάδα στις δικές μας οικονομικές δυνατότητες που να είναι και ανταγωνιστική».

Τι σας προβληματίζει περισσότερο στην Α’ κατηγορία;

«Σίγουρα το οικονομικό και το γεγονός ότι κάποιες ομάδες τα προηγούμενα χρόνια ήταν στο επίπεδό μας και σήμερα έχουν ξεφύγει. Οι αδύνατες ομάδες λιγοστεύουν και θα είναι πολύ ανταγωνιστική η χρονιά για να παραμείνουμε στην κατηγορία».

Χρειάζονται αλλαγές στον αριθμό των ομάδων και τη δομή του πρωταθλήματος;

«Θεωρώ υπάρχουν τρόποι το Κυπριακό ποδόσφαιρο να μπει σε νέα βάση έτσι ώστε οι φαινομενικά μικρές ομάδες να μπορέσουν να επιβιώσουν. Υπάρχουν έσοδα που δεν τα εκμεταλλευόμαστε και αν τα καταφέρουμε θα έχουμε καλύτερες συνθήκες για να μην τις τρώει το άγχος».

Τι αλλαγές χρειάζονται για να βελτιωθεί το πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας;

«Η Β’ κατηγορία είναι μια ‘ζούγκλα’. Δεν υπάρχουν καθόλου υποδομές. Εάν μία με δύο ομάδες έχουν, οι υπόλοιπες… δεν μπορώ να χαρακτηρίσω το τι συμβαίνει όσον αφορά στα γήπεδα. Δεν ξέρω πώς περνούν τα κριτήρια. Αρκετά γήπεδα δεν έχουν αποδυτήρια, τουαλέτες, είναι ‘χωράφια’. Δεν μπορείς να περιμένεις από τους αθλητές να έχουν διάθεση να αγωνίζονται σε τέτοια γήπεδα, και είναι κρίμα. Διότι και οι παίκτες της Β’ κατηγορίας δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι από την Α΄ κατηγορία. Είναι κρίμα διότι περιμένουμε να τους ενσωματώσουμε και στην Α’ κατηγορία, περιμένουν και κλήση στις εθνικές ομάδες. Με τέτοιες συνθήκες όχι δεν πάμε μπροστά, πίσω πάμε! Χρειάζεται έρευνα, και με λίγα λεφτά μπορούμε να φτιάξουμε την κατηγορία και να μη φοβούνται οι ομάδες της Α΄ κατηγορίας σε περίπτωση υποβιβασμού πως θα βρουν ένα χάος».

Στα Τσιμέντα: Τελευταία Ενημέρωση