ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η ανοργανωσιά έχει ενόχους..

Η ευθύνη της Αρχής Αδειοδότησης Σταδίων, των ιδιοκτητών σταδίων και της ΚΟΠ

Πανίκος Κωνσταντίνου

Πανίκος Κωνσταντίνου

constantinoup@sppmedia.com

Λίγες ώρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος εμφανίστηκαν προβλήματα που φανέρωσαν τη γύμνια μας ως λαός. Είναι αλήθεια αν κάτι μας χαρακτηρίζει πέραν των όλων άλλων είναι η ανοργανωσιά! Υπάρχουν και άλλα βέβαια που θα μπορούσαμε να γράψουμε αλλά ας κρατήσουμε μόνο αυτό. Δεν είμαστε όλοι μας έτσι, διότι υπάρχουν άνθρωποι που όχι μόνο διακρίνονται για τη σοβαρότητα τους αλλά και για τον επαγγελματισμό τους.

Την ανοργανωσιά θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε μετά το μπάχαλο που δημιουργήθηκε με τα μη αδειοδοτημένα στάδια.

Ήρθε, που λέτε, η Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων, περίπου 30 ώρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος να συνεδριάσει κατά πόσο εξασφάλισαν άδεια τα γήπεδα μας στη βάση των προνοιών της νομοθεσίας και ως συνήθως, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, στην Κύπρο βρεθήκαμε ανέτοιμοι.

Τέσσερα γήπεδα μας δεν πληρούν τις πρόνοιες της νομοθεσίας και μοιραία τούτο το γεγονός προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις. Ότι θα μπορούσε η Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων να συνεδρίαζε για παράδειγμα ένα δεκαήμερο νωρίτερα, έτσι ώστε να δοθεί χρόνος για επίλυσης όσων θεμάτων δεν το γνωρίζουμε.

Κακό θα ήταν να το μάθουμε κιόλας. Θα μπορούσε να λειτουργήσει προληπτικά έχοντας εις γνώση της τα όσα συμβαίνουν σχεδόν κάθε χρόνο. Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Και όμως αν η συνεδρία ήταν μερικές ημέρες νωρίτερα θα υπήρχε ο χρόνος να λειτουργήσει το Τσίρειο το οποίο απορρίφθηκε λόγω ανεπαρκών εγγράφων και το Τάσος Μάρκου το οποίο δεν έχει υποβάλει αίτηση αδειοδότησης.

Ακόμη και τα στάδια Δασάκι και Αμμόχωστος τα οποία απορρίφθηκαν λόγω μη κατάθεσης επαρκών στοιχείων για την ασφάλεια των αθλητικών τους εγκαταστάσεων, ίσως είχαν το χρόνο στο δεκαήμερο που λέγαμε, να φροντίσουν να αδειοδοτηθούν. Η συνεδρία όμως έγινε λίγες ώρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Όση ευθύνη έχει η Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων άλλη τόση έχουν και οι ιδιοκτήτες σταδίων που δεν προσκόμισαν ή προσκόμισαν ελλιπή στοιχεία. Τόσοι μήνες δηλαδή μετά και τις υποδείξεις που έγιναν το… Φεβρουάριο στο προεδρικό, παρουσία και του ΠτΔ Νίκου Αναστασιάδη.

Μη νομίζετε πως είναι άμοιρη ευθυνών και η Ομοσπονδία. Διότι στην Προκήρυξη Πρωταθλήματος Cyta 2020-2021, στο κεφάλαιο Στάδια και διοργάνωση αγώνα, στο άρθρο Έδρες Ομάδων, στην παράγραφο 9 σημειώνονται τα ακόλουθα: «Τα εν λόγω στάδια θα εξεταστούν από την ΚΟΠ για έγκριση ή όχι για αγώνες του Πρωταθλήματος. Η εξέταση θα γίνεται τουλάχιστον 7 ημέρες πριν από τον πρώτο αγώνα του Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί σε έκαστο στάδιο και θα εκδίδεται σχετική άδεια χρήσης του σταδίου».

Δηλαδή βάσει της προκήρυξης τα στάδια έπρεπε να επιθεωρηθούν και από την ίδια την Ομοσπονδία. Κάτι το οποίο δεν έγινε. Επειδή αν γινόταν δε θα συνεδρίαζε η Εκτελεστική Επιτροπή περίπου 22 ώρες πριν το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς για το κατά πόσο θα αναβληθεί η αγωνιστική ή μερικοί αγώνες. Θα συνεδρίαζε την περασμένη εβδομάδα και θα ξέραμε από τότε το πρόβλημα.

Μετά και την ανακοίνωση της ΚΟΠ όπου το Τσίρειο αδειοδοτήθηκε και πιθανόν και το Δασάκι αντιλαμβάνεται κάποιος πόση ταλαιπωρία θα γλιτώναμε αν έλειπε η απρονοησία.

Τι λέγαμε για την ανοργανωσιά;

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Πανίκος Κωνσταντίνου

Στα Τσιμέντα: Τελευταία Ενημέρωση