ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έχουν υποχρέωση να ανοίξουν το φούτσαλ

Παράγοντες και ΚΟΠ έχουν ευθύνες για το μαρασμό του αθλήματος

Πανίκος Κωνσταντίνου

Πανίκος Κωνσταντίνου

constantinoup@24sports.com.cy

Το άθλημα του φουτσαλ παραμένει κλειστό μετά την παρορμητική και πρωτάκουστη απόφαση των προέδρων και επικεφαλής των τμημάτων πριν από περίπου ένα δεκαήμερο.

Σε μια περίοδο που η εθνική ομάδα έχει μια τεράστια ευκαιρία διάκρισης για πρόκριση της στους προκριματικούς ομίλους του UEFA Futsal Euro 2022. Σε μια περίοδο που οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές θα έπρεπε να ήταν σε περίοδο προετοιμασίας. Σε μια περίοδο δύσκολη λόγω κορονοϊού χρειάζεται πολύ προσοχή. Δυστυχώς όμως έκλεισε για λόγους που ακόμη δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

Θα πρέπει οι πρόεδροι και επικεφαλής των τμημάτων να άρουν την απόφαση τους και να επαναδραστηριοποιήσουν τα τμήματα πάραυτα πριν μεγαλώνει ο κίνδυνος να αυξηθούν τα προβλήματα. Αν δεν μπορούν, ας αποχωρήσουν αφήνοντας άλλους που έχουν τη διάθεση και το χρόνο. Ως συνήθως τα προβλήματα ξεκινούν κυρίως από το οικονομικό. Οπότε το δεύτερο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να αγωνιστούν στη φετινή σεζόν μόνο με Κύπριους εξοικονομώντας μερικές χιλιάδες ευρώ από όσα θα έδιναν για την απόκτηση ξένων. Και το τρίτο όσοι διαθέτουν ποδοσφαιρικές εταιρείες να αποταθούν εκεί ζητώντας ένα μηνιάτικο από τους ακριβοπληρωμένες αστέρες τους. Στο κάτω κάτω παίζουν για τον ίδιο σύλλογο, και όσοι κερδίζουν τίτλους στο όνομα του είναι.

Από την πλευρά της η ΚΟΠ οφείλει να μην λειτουργεί αλαζονικά εξετάζοντας με σοβαρότητα πως μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο όσα σωματεία που απέμειναν αλλά και πως μπορεί να αναπτύξει το άθλημα. Οπότε το πρώτο πράγμα που θα μπορούσε να έκανε είναι να δώσει την ευκαιρία να αγωνίζονται σε φτηνότερα γήπεδα από τη στιγμή που δε θα υπάρχουν φίλαθλοι. Αλλά και σε ανοικτά, ειδικά στους αγώνες ακαδημιών. Θα πρέπει να επανεξετάσει τη θέση της για την υποχρέωση λειτουργίας τμημάτων ακαδημίας έτσι ώστε να δοθεί σε κάποια άλλα σωματεία να σταθούν στα πόδια τους.

Μια ωφέλιμη εισήγηση είναι να δημιουργηθεί επιτροπή από τα σωματεία φούτσαλ έτσι ώστε να διαπραγματευτεί τηλεοπτικά δικαιώματα. Και επίσης η ΚΟΠ θα πρέπει να κοιτάξει και λίγο την επαρχία και τα συνοικιακά σωματεία των πόλεων δίνοντας κίνητρα –αν χρειαστεί να καλύψεις τις ανάγκες τους, οδοιπορικά και αθλητικό υλικό- για τη δημιουργία τμημάτων ποδοσφαίρου σάλας.
Με λίγη καλή θέληση και διάθεση μπορούν να λυθούν αρκετά προβλήματα. Ακόμη και αν όσοι έκλεισαν το άθλημα επιμένουν στις θέσεις τους, τουλάχιστον να δημιουργηθούν άλλοι σύλλογοι έτσι ώστε οι παίκτες και οι προπονητές να παραμείνουν στο άθλημα προσφέροντας μάλιστα και τεχνογνωσία.

Στα Τσιμέντα: Τελευταία Ενημέρωση

X