ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έφτασε ο καιρός για τακτικό Δικαστή

Η ΚΟΠ θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί στον τομέα της Αθλητικής Δικαιοσύνης με την αρωγή της Πολιτείας

Πανίκος Κωνσταντίνου

Πανίκος Κωνσταντίνου

constantinoup@sppmedia.com

Ο εκσυγχρονισμός τον οποίο ευαγγελίζονται πολλοί για διάφορά θέματα δεν έρχεται μόνο με μια ωραία ιδέα, ούτε χωρίς προσπάθεια. Στο ποδόσφαιρο μας, πολλά έχουν αλλάξει σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες και αρκετά έχουν βελτιωθεί σε πολλούς τομείς. Τη μεγαλύτερη πρόοδο τη βλέπουμε κυρίως μέσα από ενέργειες μερικών ομάδων και τούτο συμβαίνει όταν προηγουμένως εξασφαλιστεί και το χρήμα. Όμως δεν είναι λίγα εκείνα τα θέματα που δεν χρειάζονται τόσο πολύ το χρήμα, παρά μόνο διάθεση ή τα λεφτά που θα διατεθούν στο μέλλον θα αποδώσουν περισσότερο.

Υπάρχουν και κεφάλαια που μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή ή και την υγεία όλων όσων συμμετέχουν ενεργά ή περιστασιακά με το ποδόσφαιρο με όραμα, θέληση και πρωτοβουλία.

Ένα θέμα που απασχολεί έντονα τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου είναι οι αποφάσεις του Αθλητικού Δικαστή. Άλλοι τις βρίσκουν λανθασμένες, κάποιοι υπερβολικές, μερικοί παράλογες, ορισμένοι ευνοϊκές και πάει λέγοντας. Ο λόγος είναι επειδή παρ’ ότι σε αρκετά άρθρα του καταστατικού των Πειθαρχικών Κανονισμών είναι κωδικοποιημένα εντούτοις οι αποφάσεις κυμαίνονται αναλόγως ομάδων, κατηγορίας, «δικοί» μας και «εχθροί» μας. Οι αντιδράσεις εδώ και χρόνια έχουν προκαλέσει ορυμαγδό φθοράς στον Αριστοτέλη Βρυωνίδη που και να θέλει σήμερα να βγει αλώβητος δεν μπορεί. Ήδη έχουν δημιουργεί τόσα προηγούμενα και τόσες παραλείψεις που δεν «ξεπλένεται» στο μυαλό αρκετών παραγόντων και φιλάθλων.

Εδώ ακριβώς μπαίνουμε το κεφάλαιο του εκσυγχρονισμού. Η ΚΟΠ θα έπρεπε να αφουγκραστεί τον παλλόμενο θυμό των παραγόντων και να προχωρούσε σε μια λύση η οποία θα βοηθούσε σε μεγάλο βαθμό στην εξομάλυνση των σχέσεων των ομάδων με τον Αθλητικό Δικαστή. Θα μπορούσε δηλαδή να διασκεδάσει τις ανησυχίες τουλάχιστον της συντριπτικής πλειοψηφίας αντικαθιστώντας τον θεσμό του Αθλητικού Δικαστή όπως είναι σήμερα με κάποιον τακτικό Δικαστή. Επειδή μιλάμε για δικαιοσύνη και κάποιες φορές είναι «τυφλή» για να εξαλείψει την προκατάληψη θα μπορούσε αυτός ο τακτικός Δικαστής να οριζόταν από την Πολιτεία και να άλλαζε π.χ. κάθε τετραετία ή πενταετία. Το ίδιο επίσης θα μπορούσε να γίνει και με τη θέση του Πειθαρχικού Εισαγγελέα. Να ορίζεται τακτικός Πειθαρχικός Εισαγγελέας από την Πολιτεία η οποία μάλιστα θα ήταν και ο εργοδότης τους.

Βέβαια για να προχωρήσουμε σε μια τέτοια αλλαγή χρειάζεται συνταγματική αναθεώρηση κάτι που χρειάζεται το θέμα να επιληφθεί η βουλή με την αρωγή της Κυβέρνησης. Όλα τούτα θα πρέπει να γίνουν βέβαια και με την καλή διάθεση της ΚΟΠ, έτσι να δημιουργηθεί θέση τακτικού Αθλητικού Δικαστή.

Στα Τσιμέντα: Τελευταία Ενημέρωση

«Τα κατάφερα…»

«Τα κατάφερα…»

Λίγες ημέρες πριν από την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες ανησυχούσε, δεν κοιμόταν καλά και τα βράδια έβλεπε εφιάλτες ...
Πανίκος Κωνσταντίνου
 |  ΣΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ