ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αξίζει η μελέτη για την κάθοδο ξένων

Μόνο και μόνο ότι θα γλιτώσουμε την προκατάληψη, το οικονομικό μπαίνει σε δεύτερη μοίρα

Πανίκος Κωνσταντίνου

Πανίκος Κωνσταντίνου

constantinoup@sppmedia.com

Το δίλλημα ξένοι ή Κύπριοι διαιτητές δεν έχει να κάνει με την αξιοπιστία των ξένων αλλά πολύ περισσότερο με τη μείωση της προκατάληψης.

Χρόνια τώρα, περίπου την ίδια εποχή αρχίζει το ίδιο τροπάριο για την κάθοδο ξένων διαιτητών. Για αρκετά χρόνια ο μ. Κουτσοκούμνης ως πρόεδρος της ΚΟΠ είχε ενστάσεις για την κάθοδο τους. Με την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας φέρεται περισσότερο διαλλακτικός αφού και πέρσι συγκατένευσε στην κάθοδο τους.

Το μεγάλο πρόβλημα τους τελευταίους μήνες είναι η πανδημία και η δυσκολία της έλευσης και της αποχώρησης λόγω των μέτρων που κάθε χώρα έχει επιβάλει. Ωστόσο, οι ξένοι σχεδόν κάθε χρόνο αποτελούν πάγιο αίτημα παρά το γεγονός πως κάθε φορά είναι διαφορετική η αιτούμενη ομάδα.

Πέραν της πανδημίας υπάρχουν άλλα δύο σοβαρά εμπόδια. Το πρώτο είναι το οικονομικό κόστος και το δεύτερο έχει να κάνει με την άρνηση του Συνδέσμου Διαιτητών. Αν προσθέσουμε και το γεγονός πως ήδη προς βοήθεια των Κύπριων διαιτητών ήρθε και το var κάπου δυσκολεύει το πράγμα. Βέβαια τα παράπονα του Απόλλωνα στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει να κάνει μόνο με τους Κύπριους διαιτητές αλλά προσθέτει και τους διαιτητές στο var.

Το κέρδος στην περίπτωση συμφωνίας καθόδου του ξένων διαιτητών θα είναι μεγαλύτερο βάζοντας στο ζύγι, το οικονομικό κόστος. Εφόσον δηλαδή ξεπεραστεί χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα το πήγαινε-έλα, το κόστος δεν φαίνεται να είναι και τόσο μεγάλο ειδικά αν Απόλλων, Ομόνοια και ΑΕΛ συμφωνήσουν.

Δηλαδή κάθε ομάδα ξένων διαιτητών κοστίζει γύρω στις 10.000 ευρώ τότε οι συγκεκριμένες τρεις μπορούν με ένα ποσό γύρω στις 70.000 ευρώ να έχουν ξένους διαιτητές σε όλους τους αγώνες τους. Στα μεταξύ τους θα μοιραστεί το ποσό στις 5000 ευρώ. Εάν σε αυτές τις 210.000 ευρώ συνεισφέρει και η ΚΟΠ τότε το κόστος χαμηλώνει γύρω στις 50.000 με 55.000 ευρώ.

Μόνο και μόνο ότι θα υποχωρήσει η προκατάληψη, αλλά και ότι θα αυξηθούν οι επιλογές του αρχιδιαιτητή στους ορισμούς, επειδή και αυτό είναι σημαντικό μιας και δεν έχουμε 21 διαιτητές κάθε αγωνιστική έτσι ώστε να ορίζονται επτά στο γήπεδο, επτά στο var και άλλους επτά τέταρτους, αξίζει η μελέτη για την κάθοδο τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Πανίκος Κωνσταντίνου

Στα Τσιμέντα: Τελευταία Ενημέρωση